Mam pewien kłopot z tym rodkiem, ponieważ na oczy widziałam go raz, ale z uwagi na porę kwitnienia wcale nie miałam pewności, czy jest to właśnie ta odmiana... jednak zważywszy, że zeszły sezon zaczął się dość wcześnie a nasadzenie było młode, więc być może podpędzone w szkółce, i do tego tylko po części już rozpoczynające kwitnienie, doszłam do wniosku, że owszem, to Furnivall's Daughter'... acz jestem otwarta na inne sugestie
Taka to była niespodzianka rowerowa...

kręcąc się po mazowieckim, zajechałam do Pałacu Mała Wieś a tam racząc się kawą i deserem miałam widok na poletko - jak sprawdziłam po etykietach - rozkwitających 'Furnivall's Daughter'
(foto:
13.04.2024)
I teraz tak...
Poll... nasycona barwa widoczna na etapie pąka, w miarę rozwoju kwiatu blednie, utrzymując się nieco dłużej na krawędziach... natomiast czy Twój rodek i rodek prezentowany w Sichtungsgarten to ta sama odmiana, oto jest pytanie, na które potrzeba więcej danych czyli więcej zdjęć skoncentrowanych na plamce i pręcikach... dostarczysz? Bo jeśli te zgodne, to może to tylko kwestia ustawień w aparacie tudzież aury w ogrodzie w momencie focenia