Hejka
Zachęcona kwitnieniami waszych kaktusów polazłam sprawdzić czy u mnie też coś kwietnego produkują. Produkują. Dwa gymnolki będą miały kfioty i cóś się kroi że echinopsis. Na razie kwitnie jednak ta jedna mammillaria. Za to eszewerie szaleją.
Pozdrówka
Tabs
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, zuzanna2418, ewakatarzyna
Niestety kilka kwitnień mnie ominęło, upał plus zamieszanie z remontem jakoś nie nastrajało mnie do odwiedzin w rozproszonej chwilowo po ogrodzie kaktusiarni.
Zakwitł niezawodny echinopsis, którego wczoraj wstawiłam na parapet, bo zaczynał rozwijać kwiat, gdy startowała burza.
I taki, który akurat w pochmurny dzień nie bardzo otwiera kwiaty
Zuza! Masz imponującą kolekcję. Jak wiosną pokazywałaś, jeszcze nie na swoim miejscu, wyglądało to skromniej.
Ja kupiłam sobie kolejne dwie sztuki w Jucce. Znajomy znajomego ma jakieś potężne uprawy, ale boję się, że popadnę w jakiś obłęd. Więc skromnie.
Miłeczko, tak dla jasności: to jest kolekcja Wojtka Tylko ja się nią zajmuję i dbam. I do tej kolekcji też przybywa po jednym, dwa czy trzy egzemplarze. Aż tu nagle robi się pól zyliona Także uważaj!
Piękny kolorek tej lobivii
Hejka
Do OBI daleko, niestety. :-/ Na szczęście nieco bliżej mam Selgros, tam też czasem rzucają co twardsze rośliny. Powoli, w mniejszej ilości niż w zeszłym roku ale jednak pokazują się kwiaty
. Echinpsis eyriesii i gymnocalycium
Nówki sztuki
Notocactus buiningii i gymnocalycium "bardzo tajemnicze" - znaczy nazwy gatunku na labelce ani doniczce nie było
Gymnocalycium saglionis
Pozdrówka
Tabs
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, zuzanna2418, DorotaZ, ewakatarzyna
W Kauflandzie były dość spore egzemplarze przecenione na 5pln. Grzech nie wziąć. tam przeceniają dość szybko, zanim roślina zgnije lub wyschnie.
W jednej doniczce były 2 sztuki więc rozdzieliłam.