Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!!

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2017/02/07 20:34 #48577

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
Jak do tej pory mój M. jeszcze się nie dopytywał skąd mam i dlaczego taka wielka paka teacher
Czasami sama wysyłam paczki i twierdzę że to na wymianę albo sprzedaż wink-3
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA, Gosia1704, zanetatacz

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2017/02/07 21:00 #48591

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25391
Danusiu, Majeczko, każdy sposób jest dobry - służy przecież szczytnym celom, a że przy okazji ogrody nam pięknieją, tylko się cieszyć hu_rra

Za tę wiadomość podziękował(a): Krzysia, edulkot, Gosia1704, zanetatacz

--=reklama=--

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2017/02/07 21:00 #48592

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
Widzę, że każda z nas ma program ochrony M, przemyslne kobietki..... 2smiech Vero dbaj o swego bo ze świecą szukać lepszego :)
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA, zanetatacz

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2017/02/07 21:10 #48597

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewuniu, dbam, dbam - i to bardzo. Dlatego wiosną 4 z 7 przesyłek kurier zostawi u sąsiadki polewkamax
Za tę wiadomość podziękował(a): Gosia1704, sierika, zanetatacz

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2017/02/07 21:11 #48598

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22620
Vero i tego się będę trzymać clap widoczek jak zwykle u Ciebie przepiękny :bravo
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2017/02/07 21:13 #48601

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17295
A ja mam jeszcze jedną technikę - przesyłki odbieram w pracy :diabelek .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat
Ostatnio zmieniany: 2017/02/07 21:13 przez edyta.
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA, zanetatacz, Lukrecja

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2017/02/07 21:17 #48603

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ja zawsze mam nadzieję że kurier przyjedzie przed 16-tą bo potem to raczej M już w domu a ja w tygodniu nie pracuję a gdybyście mnie widziały w akcji jak szybko wsadzam i niszczę dowody zbrodni 2smiech
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
WIZYTÓWKA

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2017/02/07 21:18 #48604

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33626
No proszę, proszę, jakie troskliwe żoneczki :diabelek
A ja na twardo, kurier przywozi paki, mąż odbiera, bo ja przeważnie o tej porze w pracy i nic się nie pyta, bo ma swoje hobby, a ja mu nie liczę ;)

Vero, cudownie masz :kocham

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2017/02/07 21:51 #48624

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8344
A mój nie dość, że odbiera, to jeszcze zdarza się, że płaci i nigdy nie pyta co to i dlaczego tak drogo 2smiech .

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2017/02/07 21:54 #48627

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Oj dziewczyny ale Wam takich M zazdroszczę może poślę do Waszych mojego na przeszkolenie?? rotfl
Danusia

WIZYTÓWKA
Ostatnio zmieniany: 2017/02/07 21:54 przez Danusia.
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2017/02/07 21:56 #48629

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8344
Danusia lepiej nie :diabelek , bo jakby usłyszał od mojego M. ile czasem kosztują jego zakupy, mogłoby się to okazać wielce demoralizujące rotfl

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2017/02/07 22:02 #48634

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Czyli jak nic dalej muszę kombinować wink-3
Danusia

WIZYTÓWKA

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2017/02/08 09:11 #48709

• Krzysia
  • Krzysia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7568
Czyli od wieków nic się nie zmieniło polewkamax .

Pamiętam kiedy jeszcze pracowałam, w prawdziwej pracy :diabelek , a byłam wtedy panienką, jak moje koleżanki mężatki kombinowały na swoje zachcianki, potem sama musiałam, ale miałam bardzo ograniczone ruchy :(, a teraz, kiedy nie ma już mego M. nic nie muszę, jedynie rozsądek mi pozostał 2smiech mam przecież do wykarmienia dwóch wielkoludów, siebie nie liczę, Leszek obiecał jakieś paczki z jedzeniem mi podrzucać 2smiech.

Chyba trochę przeliczyłam się w tym roku, jedyna nadzieja w pogodzie, może później zaczną wysyłać i koszty trochę się rozłożą think: . Robię przedpłaty, ale dopiero kiedy zbliża się umówiony termin wysyłki i przestaję manipulować z listą zakupów wink-3 .

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2017/02/08 17:55 #48764

• Lukrecja
  • Lukrecja Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1932
Na szczęście i ja ze swoim m.em problemów nie mam, każde z nas ma swoje fizie-mizie i nikt nikomu niczego nie liczy hu_rra na początku faktycznie nieco się krzywił widząc kolejne pełne autko chabazi czy odbierając pakę od kuriera, nie powiedział nic, choć wzrok mówił wiele. Teraz widząc już efekty moich poczynań w ogrodzie nie ukrywa tego, że się cieszy, że coraz ładniej...

Werciu, chciałam zapytać, czy ja dobrze widzę jarzmianki w tle?

Gdzies się naczytałam o nich, że one takie ładne i dobrze rosną z różami... a nigdzie znaleźć nie mogę. Może masz jakieś źródło gdzie mogłabym je zdobyć? Do siewów ręki nie mam, więc nasionka odpadają :oops:

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2017/02/11 11:49 #49070

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Kochane dziewczyny, jako że Wszystkie poruszacie temat zakupowy, pozwolę sobie na zbiorową odpowiedź. Otóż moje podchody z M w kwestii nabywania nowych roślin, mają związek z moim zdrowiem - a właściwie z jego brakiem. No i wiek też już niestety nie ten..................więc lat temu już kilka, obiecałam M że przestanę szaleć w ogrodzie.
Na nowy zgodził się pod warunkiem że: będzie to ogród w miarę bezobsługowy, bez żadnych wygłupów typu - skalniak, oczka, kaskady itp. Jak już wygląda nowy, trochę widać polewkamax , wniosek - zielony nigdy się nie zmieni !!!!!!!
Więc teraz rozumiecie, dlaczego muszę się tak gimnastykować z zakupami.

Lukrecjo, jarzmianki kupowałam w szkółce Bergenia i Bylinowym raju. Sprawdziłam, mają ich sporo w ofercie.Wprawdzie nie sadziłam dotąd z różami, ale w towarzystwie host i paproci też wyglądają uroczo flower

Ostatnio zmieniany: 2017/02/11 21:51 przez Amarant. Powód: dodanie fotki
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, Krzysia, Gosia1704, zanetatacz

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2017/02/11 20:36 #49142

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Jeśli chodzi o zakupy roślinne ,to i mój mąż bardzo często odbiera przesyłki .Raczej mnie nie gani ,ale wynika to z tego ,że nie jest do końca świadomy ile one kosztują wink-3 Ale często sam kupuje mi na ryneczku jakieś roślinki ,przeważnie bez nazwy .Ale co tam ,ja i tak się za wszystkiego cieszę ,najwyżej komuś oddaję gdy mi kupi coś ,co już mam .Jarzmianki u mnie nie rosną ,może nie lubią saharnika ? A są piękne ,jak klejnociki :kocham

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2017/02/11 22:53 #49149

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9985
Ja też stosuję technikę Edytki i podaję adres pracy dla wysyłek, na dokłądkę robię płatności przy odbiorze, żeby jak najmniej śladów zostawić 2smiech
Jak to trzeba sobie radzić gwizdac
Zdjęcie starego ogrodu :kocham

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2017/02/12 12:35 #49191

• ewa f
  • ewa f Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5027
Mój M nie protestuje przeciwko zakupom pod warunkiem ,,ze to nie wiążę się z powiększeniem rabat.Wtedy spada na mnie wiosenny deszczyk,większy jak musi przekładać obrzeża. Moja koleżanka ma taka miarkę -za wycięcie przez nią gałęzi podsychającej z drzewa pół godziny się gniewa, ale za wycięcie drzewa a to ho ho- może i 2 dni się nie odzywać. Żeby nie było,ja drzew bez uzgodnienia nie wycinam
Ogród irysowy Ewy F
Zapraszam , Ewa

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2017/02/12 18:12 #49213

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Vero wiesz cieszę sie że to nie tylko ja tak kombinuję z tymi paczkami i zakupami M się tylko czasem nagada ale się nie obraża a kostkę przesuwam sobie sama co roku polewkamax a to że mi się źle kosi kosiarką albo że się roślinki rozrosły i muszę podnosić jak koszę i tak co rok przekładam rotfl
Danusia

WIZYTÓWKA

Grasz w zielone ??? gram................Masz zielone ??? mam !!!!! 2017/02/12 18:22 #49214

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Śliczne te runianki, chociaż u mnie jakoś się nie zadomowiły :(

A na naszych M każda z nas ma skuteczny sposób clap Ja mówię, że roślinka, którą kupuję jest miododajna i wtedy mam zielone światło hu_rra Czasem nawet razem szykamy miejscówki :)
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.189 s.