Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :)

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2017/07/27 10:45 #78357

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3232
markita napisał:
Tylko 6 jeżówek razem kupiliście 2smiech ?

Martuś nie 6 szt. jeżówek tylko 9 szt. 037 i jeszcze płomyka 1 szt.,trzcinnika 1 szt. i coś niebieskiego wzięła Monia 2smiech polewkamax zdziwko :diabelek :glupek gwizdac teacher
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2017/07/27 10:51 #78359

• Monika-Sz
  • Monika-Sz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1975
Wiesz Paweł..nie mamy co szpanować bo pamiętam takie forumowe wizyty w ZP, że się zakupy nie mieściły w 2 bagażnikach zdziwko
gwizdac

te 3 rozplenice, stojące z lewej strony na uboczu to moje ówczesne zakupowe szaleństwo 2smiech

Wiesz, inaczej kupuje osoba, jadąca z daleka a inaczej ja, wpadając tam kilka razy w roku, po sąsiedzku..
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633, zanetatacz

--=reklama=--

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2017/07/27 21:00 #78431

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22620
Monisiu jeżówki wreszcie i u mnie zaczynają wyglądać jak bukiety ale wrzosy jeszcze daleko ,u Ciebie już nawet zawilce kwitną a u mnie dopiero pączki pokazują ale ja mieszkam na południu i to już bardziej Podhale stąd ta różnica u mnie wszystko później startuje :)
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2017/07/29 18:42 #78663

• dorciaj
  • dorciaj Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 99
Jakim cudem, Ty mi słowem nie wspomniałaś, że kupiłaś sobie klonika nad ciurkadełko? :angry: No taki ważny zakup pominąć :mlotek . W ogóle to jakoś patrzę na te zdjęcia i patrzę i widzę nowości tyle, że stwierdzam, że stanowczo za dużo się działo podczas mojej nieobecności :silly: .
Wygrzałaś się dziś trochę? :slonko U mnie ładnie od rana :woohoo: . No nie powiem dziś złego słowa na pogodę :kocham . Co prawda nie leżałam na leżaczku z drinkiem w ręku, ale pielić też milej jak słoneczko grzeje :diabelek .
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2017/07/29 20:25 #78673

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dorcia pielić w taki skwar...ty to masz pomysły.... :blink: gwizdac miałem posadzić zakupy poczynione z Moniką ale Hanuś wybiła mi skutecznie takie głupie pomysły z głowy :patel ....jutro schowam się do zamrażarki :omg

Jaszczurki Mazowieckie szczęśliwe ....ja nie.... :burza

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2017/07/29 22:20 #78688

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17295
Jednak y moich rozplenic też już się wykłosiła. nie wiem jak si nazywa, bo dostałam siewkę od znajomej. W każdym razie jest największa i najwcześniejsza ze wszystkich, które mam :lol: .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2017/07/29 22:34 #78691

• Monika-Sz
  • Monika-Sz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Danusiu- u mnie jeden zawilec tak się wyrwał..Drugi ani mysli- cały w liściach, ledwie co zawiązał jeden pąk u podstawy..tak więc liczę na to, że "jeden zawilec nie czyni jesieni" :glupek

Dorciu- nooo wstyd, to Ty nie wiedziałaś o Dissectum :omg - nie przyznawałabym się na Twoim miejscu..no bo żeby byc tak nie na bierząco 037

Ja też dziś pieliłam :lol: i wycięłam suchelce z chorej tui,..i brzozę jak co roku leciutko podcięłam..
Byłam też się chwilke poopalać.. Sowem- zarobiona jestem na maxa krecigl ... 2smiech
Pozdrowionka z plaży-

drinków nie dawali, były za to gofry :woohoo:

Paweł- no niestety dla każdego musi być coś miłego. Ja na skraju wyczerpania psychicznego juz jestem biorąc pod uwagę ilość deszczu.. :burza Nawet wczoraj padało- musi więc troszkę osuszyć te zagrzybone mokre iglaki :slonko :kocham

Moje ogromne zakupy też nie posadzone- czekają na wenę Tymczasem mam inne, pilniejsze rzeczy do robienia.

Edytko- a fotka kłosów byłaby możliwa do zrobienia..? gwizdac
Moje rozplenice Hameln jeszcze ani myślą o kłosach..za to pokazuje się pierwszy miskant :kocham
Silberspinne..albo Helga Reich- przesadzałam, więc powieszało mi się, ale raczej Helga..

To co- zdjęćia sprzed kilku dni ktoś zamawiał wink-3

Moje zakupy z ZP w całej swojej nie-okazałości 037

nasz bałaganiarz- nie toleruje czystego trawnika, MUSZĄ się pojawić patyki, kawałki kory. Od samego rana pyszczek pełen pracy

Lilie- powinnam je palikować, bo jakieś takie pochylone i w dodatku pechowo dobrane- kwitnące do dołu..

Beverly Dream

Scheherezada

ta porządna..

i ta niczego sobie- w dodatku pachnie

Phantom- piękna!! Mam ją od ubiegłego roku i ..Dorciu- świetnie doradziłaś!!

Vanille Fraise

Little Lime

rosnące obok Limelighty się ociągają bardzo

śliczna monarda- jakoś się uwstecznia zamiast rozrastać :(

dwie różne odmiany- Baskberry Truffle i Secret Affair, ale na tyle podobne, że posadzone razem nie denerwują..a jaka to radośc- wcisnąc dwie odmiany a nie tylko jedną 2smiech

jeszcze jedna nie kwitnie- urocza i zmienna Green Eyes

rzut oka na front.. dawno tu chyba nie zerkałam z Wami.. ależ Vanilki robią tu robotę :kocham

jeszcze troche w owadziej tematyce..
na gatunku jeżówki- motylek pospolity w wersji zamkniętej..

pszczółka na Butterfly Kisses

i zmykam, życząc udanej niedzieli :witaj
Ostatnio zmieniany: 2017/07/29 23:07 przez Monika-Sz.
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, chester633, beatrix+, zanetatacz

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2017/07/29 22:57 #78695

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23439
Moniko nadrobiłam zaległości , z przyjemnością odbyłam z Tobą spacer i powiem tak -piękny lipiec w ogrodzie,tyle kwitnień masz-cudnie i tak elegancko wszędzie....
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności
Za tę wiadomość podziękował(a): Monika-Sz

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2017/07/31 07:57 #78839

• dorciaj
  • dorciaj Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 99
Moniś bo Ty to Dissectum musiałaś sadzić jak ja akurat byłam mocno zajęta pilnowaniem leżaka nad basenem polewkamax . No nie napisałaś mi, to nie wiedziałam :P . Dopiero po powrocie doczytałam na forum ... więc foszek się należy :lol: .
Wczoraj ładnie grzało :slonko . U nas nic nie padało na szczęście hu_rra . Mam nadzieję, że to nie chwilowy epizod - niech to ciepełko trwa.... najlepiej do końca września :woohoo: polewkamax

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2017/07/31 14:30 #78868

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
dorciaj napisał:
. Mam nadzieję, że to nie chwilowy epizod - niech to ciepełko trwa.... najlepiej do końca września :woohoo: polewkamax

Taaaaaa na pewno, asfalt się rozpuszcza i mam uczucie (na świeżym powietrzu) jakbym głowę wsadził do piekarnika po keks..... :angry: może zrobi się normalne polskie lato z temp. +24 i będzie galanto...... :woohoo:
Ostatnio zmieniany: 2017/07/31 14:31 przez chester633.
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2017/07/31 20:35 #78903

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22620
Monisiu śliczne masz lilie moje marne w tym roku a hortensje też się ociągają chyba nie wszystkie zakwitną ale większość jakieś pączki pokazała czyli chociaż zobaczę czy odmianowo sie zgadzają a trzy mam kupione bez nazw w zeszłym roku i bez kwiatów na przecenie to się okaże co to to :) Jeżóweczki oczywiście miodzio :bravo
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2017/08/03 21:35 #79254

• Monika-Sz
  • Monika-Sz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
chester633 napisał:
mam uczucie (na świeżym powietrzu) jakbym głowę wsadził do piekarnika po keks...

Paweł
..musisz szybko wzywac serwis piekarników! Żaden keks się nie upiecze w marnych 37* polewkamax polewkamax

Żanetko- dziękuję gorąco za miłe słowa!
Nieskromnie pzyznaje, że trawiasta w tym roku cieszy mnie ogromnie!
Musze dopracować jej wygląd w maju, gdy jest pusto i mizernie, ale od lipca się nią zachwycam :lol:

Dorciu, dzięki za extra dzień!!! :buziak
Sprawdz maila, bo fotki wysłałam ze znacznikami..

Danusiu- ja bukietówki mam podstawowe- Vanilki, Limki, Little Lime..Miejsca mało, więc nie poszaleję z mnogością odmian, ale w sumie one tak do siebie podobne..
Cieszę się niezwykle z odmiany Phantom- ogromne kwiatostany, super, że ją mam!!
Dorcia doradziłą "tą wyjątkową sztukę do kupienia"..i trafiła w punkt!

Moje lilie też się nie popisały- częśc padła ofiarą robali, a niestety ogromna większość chyba oberwałą majowym przymrozkiem, bo pąków w ogóle nie zawiązały.

Ktoś zgadnie, gdzie dziś z Dorcią spacerowałyśmy... gwizdac

Bardzo nas interesuje, co to za roślina..
Całą kłująca- pędy jak i liście. Owoce rozmiarem podobne do truskawek, dośc miękkie w dotyku- nie próbowałam ;)
Ostatnio zmieniany: 2017/08/03 21:39 przez Monika-Sz.
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, chester633

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2017/08/03 21:58 #79258

• Kasionek
  • Kasionek Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 45
Monisiu :kocham . Dawno mnie nie było , czasu na wszystko brakuje....Ciekawa byłam co u Ciebie i Twoich chłopaków. :lol: Śliczne jeżówki zwłaszcza butterfly kisses porwała moje serducho.A co Ty robisz , że tawułki Ci tak pięknie kwitną. Moje zeszłego roku spaliło słońce a w tym roku mimo braku upałów także nie zakwitły.Zastanawiam się co może być tego przyczyną ? Pozdrawiam cieplutko I ucałuj Psiurki. :przytulam
Edit- ta roślina to chyba malinotruskawka - czy truskawkomalina -w smaku ponoć nieciekawa.
Ostatnio zmieniany: 2017/08/03 21:59 przez Kasionek.

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2017/08/03 21:59 #79260

• markita
  • markita Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8344
Ja wiem :P , ale dam innym szansę :lol: (znaczy wiem gdzie byłyście, nie wiem co to za roślina rotfl )
Bardzo mnie za to interesują "fotki ze znacznikami" :woohoo: , znaczy zakupy były??? Jakie i gdzie są zdjęcia :mlotek

A w ogóle to tylko Wy dwie możecie uważać spacery w takich temperaturach za przyjemne :diabelek
Ostatnio zmieniany: 2017/08/03 22:00 przez markita.

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2017/08/04 08:30 #79292

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
markita napisał:
A w ogóle to tylko Wy dwie możecie uważać spacery w takich temperaturach za przyjemne :diabelek

Jestem bardzo ,,kurturarny'' :oops: i nie nazwę tego po imieniu....coś...... masoch temperaturowy...... :diabelek :slonko ....ale niektórzy tak mają....jedni wolą ciepło inni chłód B) , wczoraj pojeździłem troszkę po Wawie motorkiem i ledwo żywy wróciłem do domu....nawet większe szybkości nie dawały ochłody.....

Kasionek ma rację to jest malinotruskawka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Kasionek

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2017/08/04 16:18 #79335

• katja
  • katja Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 93
Też wiem, gdzie byłyście :) . Dwa lata temu też odwiedziłam tę szkółkę-ogród w upalny dzień... pamiętam, że trawniki były tak nawodnione, że buty miałam mokre
:witaj
Kasia

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2017/08/04 19:37 #79350

• Monika-Sz
  • Monika-Sz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Kasieńko, witam CIę serdecznie i cieszę ogromnie z odwiedzin!!

Tawułki kwitną u mnie całkiem nieźle- to fakt. Kiedyś wyczytałam, że nie lubią nawozów sklepowych, więc podsypuję je jedynie garstką kompostu, podlewam..i tyle.
A nie, przepraszam- czasem Cyguś stratuje a Marviś podleje- może tu tkwi sekret wink-3

Dzięki za indentyfikację rośliny! Obfociłam i w sklepiku przy szkółce pytałam, ale powiedziano nam "malinojezyna", więc sprawdziłysmy w googlach i zupełnie nam to nie pasował
Ale masz rację.. truskawkomalina wygląda chyba tak samo, więc dzięki! :buziak :buziak

Matruśka, znaczniki obfocone na ewentualnych planowanych zakupach- ale nie moich niestety..niech się Inni tłumaczą :silly: :P

Ja kupiłam jedynie papryczkę ozdobną do domowej kompozycji- i to w dodatku w moim pobliskim ogrodniczym.

Serio spacerowało się całkiem miło- nawet się cieszyłyśmy same do siebie, że tak nam się trafiło:D

Paweł..cieszę się, że jesteś kulturalny i nie dokończyłeś zdania, a ja- nie wiedząc co masz na myśli- postanowiłam profilaktycznie poczuć się nieco urażona... gwizdac

Trudno jest porównać jeżdzenie ulicami Wawy do przyjemnego spaceru alejkami i przysiądnięćia na chwilę nad pieknym stawem..ale wiesz, nie wnikam, każdy robi to co lubi :silly:

Kasiu, jakże dawno CIę nie widziałam!!! :woohoo:

Potwierdzam- właśnie tam byłysmy :lol:
Zastanawiałam się czy to efekt nawadniania obfitego, czy tam jest aż tak podmokły teren, a staw do ozdoby, ale też w roli osuszacza.. think:

To powolutku, zdjęcie po zdjęciu, będę wstawiać fotki- co tez widziałam na wczorajszej wycieczce..

Od wejścia moje kolory- fiolety!! Podkreślone tak jak lubię- zielonkawą bielą- od razu było wiadomo, że mi się tu spodoba

Napaliłam się na ten wielki krzew z tyłu i już..juz planowałąm, jak przesunąć dom, żeby krzew się zmieścił..ale Dorcia ostudziła mój zapał twierdząc, że skoro w donicy wystawiony, to pewno nie zimuje..i że w sumie nie wygląda znajomo to pewno jakiś egzotyk..
Na nic zdały sie moje tłumaczenia, że Limki z przodu tez w donicach itp..
No błagam- powiedzcie, że to nowa odmiana giga-krzewuszki, o fioletowych kwiatach.. :kocham

piękny okaz!! Wczoraj wstawiłam swoje zdjęcie przy innym krzewie- ależ to widowiskowa roślina!

Przyjemnie widzieć na żywo coś, co się u siebie w niedalekiej przyszłości planuje- ławeczkę pod brzoza.. Tylko staw mi się nie zmieści..albo wracamy do planu przesunięcia domu..ale to juz chyba na sąsiednią działkę 2smiech

zachorowałam na punkcie takich ozdób!!!

chociaż na siłe i taka pstrokacizna schowana w trawach dałaby radę..

przepraszam, jeśli kogoś urażę, ale Kurowscy to sie jeszcze wiele muszą nauczyć., U nich rosnący katalog roślin- a tu, u Szmita (tak, bo to ten ogród zwiedziłam) jest po prostu przepięknie!!!
Inspirujące kompozycje, piekne dorodne dojrzałe rośliny, ciekawe dodatki ozdobno-meblowe. Słowem- uczta dla ogodniczych oczu

Muszę coś takiego mieć..muszę bo się uduszę 2smiech

u Szmita na ZtŻ widziałam już tego typu ozdoby 2 lata temu.. Rok temu jesienią w Irlandii w jednym z ogrodniczych wpadły mi w oko metalowe zardzewiałę ozdoby- nestety to było stadko kur, żadnych kwiatków, dmuchawców czy ważek..
No nic, mysle, że z czasem i u nas będą dostepne takie cuda

jakiś kasztan..? orzech..? Chociaż te liście, takie 5ciopalczaste.. think: wink-3

nooo, to się nazywa hakonka!!! :woohoo:

alejka pełna cudów..a na końcu ławeczka z wczorajszej fotki

ewidentnie Szmit się zapatrzył na mój forumowy wątek, 2smiech bo miejsc z Rozankami jest w ogrodzie kilka, zupełnie jak u mnie :P

urokliwy zakątek z fajnym ginko bilobą i chyba zwykłymi jeżówkami...tak zwyczajnie, a pięknie jest

słabo to widać na moim zdjęciu, ale roiło się tu od motyli- jak i umnie, tak też tutaj- najbardziej oblegane te zwykłe jeżówki, na odmianowych o wiele puściej..

kolejne zestawienie bardzo w moim guście

aż by się chciało mieć stary mur w ogrodzie :woohoo:

kolejne cudne ozdoby
Ostatnio zmieniany: 2017/08/04 20:23 przez Monika-Sz.
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, th, katja

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2017/08/04 20:19 #79359

• markita
  • markita Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ja tam Kurowskich nie bronię ;), ale zważ choćby na powierzchnię obu ogrodów :silly:

A klona Scanlon widziałaś :lol: , tego, co z Dorcią fociłyśmy dla Ciebie :P ?

Jeśli chodzi o ozdoby, to jeśli nie ma ich w sprzedaży, to marnie się reklamują ;). W Daglezji można kupić ozdoby, które są poutykane w ogrodzie pokazowym. Oczywiście nie te same, ale prawie takie same :silly:

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2017/08/04 20:31 #79364

• Monika-Sz
  • Monika-Sz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Martuśka- Kurowscy nie mają nic na swoją obronę 037
Tyle pola przeznaczono na doniczki do handlu, a szkoda metrów na ogród pokazowy. :glupek

Wiesz..oferowałam moją kandydaturę na wnuczkę p Szmita, mają się zastanowić :silly:

Scanlona widziałam, owszem- piękne drzewo. Czekam, aż oje takie będzie..bo tak..tak..brałam rok temu klona czerwonego gatunek, a moim zdaniem to Scanlon jak nic :lol:
Nawet się denerwowałam, że mój choruje, bo liście się przebarwiają, ale jak widać- tak Scanlony mają..

Odnośnie ozdób- albo jestem gapa, albo w sklepie zwyczajnie ich nie było.. A może tam jest jeszcze jakiś pawilon- z donicami, ozdobami itp..? My widziałysmy tylko częśc z roślinami dp sprzedaży

kilka pomysłów na wydzielenie przejśćia/alejki w ogrodzie..
Tu z głwonej alei dwie boczne jedna z ogromną Globosa, drugi skręt podkreślony świerkiem

inna opcja

Przyglądałąm się temu z ciekawością, bo mam plan wstepny u siebie na lekkie podkreślenie wejśćia do ogrodu- ale to opowieśc na inny post.. zwyc

Tymczasem spacerujemy dalej
na każdym kroku ozdoby- extra są te makówki!

zakręt zdaje się nie mieć końca.. Fajnie, że u mnie miniaturka jest takiego wejścia z zakrętem- niech jeszcze Limki się rozrosną i dadza złudzenie krzaczastości i tajemniczości za zakrętem.

trawy i jeżówki- jakkolwiek nie zestawić ze sobą odmian, zawsze się to sprawdza.. No bossssko!

a w kępie jeżówek..niespodzianka!

efektowny kamień

jeszcze więćej kamieni.. Oj, przydałby mi się Hi Men na podorędziu..to przynoszenia takich kamyczków do ogrodu..

coś tu chyba budują nowego nad strumykiem- za 2 lata trzeba będzie wpaśc i sprawdzić, jak im sie wszystko przyjęło i przezimowało ;)

znowu kamienie..no- taka ozdoba na rabacie to jest coś! Serce mi się kraje na wspomnienie kamiszcza piknego, który leży u Mamy na ogróku i tęskni za mną- ehhh, jakby się dało go przyciągnąć krecigl

żarna tez mają swoje zastosowanie..tu w roli ściezki- i to nie jedna tego typu alejka w ogrodzie

prowadzą do cienistego zakątka wgłąb rabaty

to tam znalazłyśmy tą kolczastą truskawko-coś-tam..ale nie tylko..
No cudo!!

nadal mi się podoba ta hortensja, tylko zobaczyłąm, jakie osiąga rozmiary ;)

kolejny extras!! To już nawet nie chodzi o koronę ani liście sam pień wystarczy

wszęzie widuję takie domki- czas w końcu musi nadejść, abym i sobie taki sprawiła- Dorcia obiecuje, że nie wprowadzą się szerszenie..

Martuśka, z dedykacją

a to z dedykacją dla mnie :zielony

więcej ozdób :kocham

i jeszcze więcej :jupi
Ostatnio zmieniany: 2017/08/04 21:17 przez Monika-Sz.
Za tę wiadomość podziękował(a): th, nelu-pelu

Wymarzony...ogród Cygusia. Projektowanie na osiem łapek :) 2017/08/04 21:06 #79369

• markita
  • markita Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
W zeszłym roku ta oszklona budowla była cała zasłonięta paskudną niebieską folią, która ciągle właziła w kadr :diabelek . A teraz proszę, jak ładnie :lol:

Było jeszcze spytać o pielęgnację Globosy ;), nawozy/opryski - bo strzyżona, a zdrowa :P
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.221 s.