Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/03 21:58 #62983

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22734
Ewuś :hejka jestem i nadrabiam zaległości widzę że u Ciebie wszystko ładnie już ruszyło ja będę jak zwykle na końcu ze swoimi kwiatkami no ale co zrobić taki mam klimat 2smiech
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA
Temat został zablokowany.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/04 08:22 #63029

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Majeczko tulipanów ,to miałam kiedyś krocie .Teraz to już zostały mi same niedobitki ,a najwięcej to mam liści tulipanowych .Tak się zbieram ,żeby to wszystko wykopać i zobaczyć czemu one nie kwitną .Ale sama wiesz jak to jest ,zawsze są jakieś inne prace do zrobienia ,a cebulki siedzą w ziemi wypuszczając jeden listek :oops:

Ina ,ja też kiedyś byłam zafiksowana ,ale jakoś z czasem trochę mi przeszło .Kiedyś ,to każdy tulipan ,który nie był czerwony ,żółty ,czy biały ,to stawał się rarytaskiem . Teraz jest tyle odmian ,ze nie wiadomo ,które wybierać flower Na pierwszej fotce jest brzoskwinka karłowa Red Honey z cudnymi liśćmi .Liczę również na owocki Pracowicie ją okręcałam każdego wieczora i chyba nie zmarzła .Osobiście jestem w niej zakochana :kocham

Danuśka u nas już przekwitnie , a Ty będziesz się dłużej cieszyć roślinami .U mnie dziś całą noc padał drobny deszczyk .Już nie chcę nikogo drażnić ,ale ja jestem w siódmym niebie hu_rra Mój ogród ciągnie wodę i może jeszcze długo .Żeby nawodnić pustynię ,to jednak trzeba czasu :deszcz
Za tę wiadomość podziękował(a): Gosia1704, Elżbieta, zanetatacz

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/04 10:19 #63051

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23457
Ewuś - u mnie też zlało nocą a teraz siąpi ,ale czemu zaraz tylko 9stopni i wiatr nie odpuszcza :placz ,mój tygodniowy urlop idzie na zmarnowanie :bezsil ,ale chociaż wyspałam się za wszystkie czasy.. hu_rra
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/04 13:23 #63081

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
U mnie też ogród pochłonie każdą ilość wody i widzę, że roślinki bardzo zadowolone z opadów. Tylko że ja już tak bardzo chciałabym posiedzieć w ogrodzie i się nimi pozachwycać a nie patrzeć tylko przez okno. :( Najlepiej jakby padało tylko w nocy. 2smiech
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/04 17:33 #63124

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Żanetko ,no to chociaż dobrze ,że odespałaś :zdrowko Słuchałam dziś wiadomości pogodowych i nie zanosi się na jakieś zmiany .Będzie dobrze sadzić zamówione rośliny ,które w przyszłym tygodniu przyjdą .Zamówiłam sobie jeszcze dwie azalie ,Chanel i Tan Glow .Wprawdzie postoją trochę w doniczkach ,no chyba że wcześniej coś wymyślę .A i jeszcze zamówiłam sobie słonisza szczepionego na nodze ,takiego to jeszcze upchnę między inne rośliny .A jak jeszcze dłużej taka pogoda potrwa ,to chyba zacznę sadzić u sąsiadów rotfl

Ino ,ja jestem tego samego zdania .Deszcz powinien padać w nocy teacher Mnie też się cni do słoneczka i do kawki wśród rabatek ,czasem nawet na klęczkach :diabelek Sadzimy rośliny ,pielęgnujemy i nawet nie możemy się nacieszyć tym wszystkim think:
Za tę wiadomość podziękował(a): inag1, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/04 19:22 #63144

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Platynowy forowicz
Ewciu -udało mi się wyrwać do ogrodu na 2 godz - i zaraz lepiej ,posadziłam cisa bez korzeni prawie-myślisz ,że coś z niego będzie?
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/04 19:33 #63147

• Lukrecja
  • Lukrecja Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1932
Po Twoich fotkach od razu mi się humor poprawił! Istny festiwal kwiecia! :kocham Lubie tu bywać u Ciebie, oj bardzo...

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/04 20:43 #63170

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewuś ja mam prośbę skoro u Ciebie tak ładnie wsiąka to weź go ode mnie wink-3
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/05 00:35 #63222

• Elżbieta
  • Elżbieta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7086
Ewuniu jak to miło czytać, że u Ciebie pada :deszcz
Tego pierwiosnka wypatrzyłam w poście 62615 - ostatnie zdjęcie.
Pozdrawiam :przytulam

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/05 20:07 #63304

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Żanetko myślę ,że Twój cis będzie rósł ,jak złoto .Tylko wody mu nie żałuj .Pomimo deszczu powinien dostać konewkę wody na start .Ja kiedyś dostałam cisa ,który był żółty i zabiedzony .Teraz jest olbrzymim cisorem :jupi

Nelciu ,oby Ci się jak najdłużej podobało :buziak

Danusiu jak nie chcesz to dawaj ,biorę w ciemno :diabelek Ja tylko chodzę i opróżniam pojemniki .Rośliny w siódmym niebie .Dziś po południu zrobiło się tak gorąco ,że zostałam w ogrodzie w koszulce z krótkim rękawem i jeszcze się zgrzałam .Coś mówią o burzy w nocy think: boję się burzy :burza

Elciu moja ,Tobie chodzi chyba o żagwin ,bo ja mam tylko jednego jakiegoś pierwiosnka staruszka .Nawet zapominam ,że on rośnie w ogrodzie .Jak chcesz to Ci wyślę kawałek żagwinka ,też jest ładny i mniej wymagający :przytulam
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/05 20:23 #63309

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
Nie wytzrzmałaś, zamówiłaś te dwie azalki, chociaz wcale mnie to nie dziwi, jak sobie cos upatrzysz to szybko masz w ogrodzie, gdybym mieszkała bliżej udostepniłabym Ci kawałek ogrodu....... 2smiech
byłby pozytek obustronny 2smiech ja juz sadzę tylko w ramach tego co jest, nie wychodze z nowymi rabatami, nie dałabym rady więcej obrobić...... :lol:
Ostatnio zmieniany: 2017/05/05 20:24 przez sierika.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/05 20:43 #63315

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Platynowy forowicz
Ewciu to mnie pocieszyłaś mam nadzieję ,że będzie rósł ,dziś wspaniały dzień -bo cały spędzony w ogrodzie -tylko teraz ciężko wstać z krzesła ,ale będzie ok.Szalejesz z zakupami -zazdraszczam .
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/05 21:42 #63337

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewuś u mnie tez było cudnie i mogłam poszaleć w ogródku M na razie nie zauważył że kostka się delikatnie przesunęła 2smiech popołudniu trochę grzmiało ale przeszło bokiem :)
Danusia

WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/06 09:06 #63420

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Za tę wiadomość podziękował(a): Krzysia, edulkot, Ness, Elżbieta, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/06 09:28 #63425

• edyta
  • edyta Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17360
Ewuś, widzę, że już ćwiczysz przed "biegiem farmera" 2smiech . Patrząc na Twoje przygotowania chyba odpuszczę sobie tą konkurencję 2smiech .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/06 09:43 #63429

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu ,jak się siedzi przed komputerem ,to chciejstwa same włażą w oczy .Jak bym nie kupiła ,to by mnie dręczyło.
Ale jak słowo daję ,że coraz trudniej z sadzeniem bo miejsc nie ma .Teraz wydaje się dużo luzu ,ale za chwilę nie ma gdzie nogi postawić .A obok mnie tyle wolnych ogrodów :nie_wiem

Żanetko ,ja wczoraj też miałam kłopoty ze wszystkim ,ale dziś rano już nie jest źle .Wytyczyłam sobie teren do roboty i zaraz się biorę .Nie ma to tamto .Chyba wiosna na całego ,bo mam pszczołę w domu i brzęczy ,a ja mam uczulenie .Złapię ja pod szklankę i wypuszczę :owady

Danusiu i u mnie grzmiało ,ale jak zwykle przeszło bokiem .Nawet burze mnie omijają ,żeby czasem tylko nie padało :nie W końcu może przestanę się jej bać wink-3

Edyciu ,ano ćwiczę 2smiech Tak myślę ,że w tej konkurencji mam niezłe szanse . Ale Ty możesz się wykazać przy motopompie :diabelek W tej dziedzinie też jest konkurencja :zdrowko
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/06 10:02 #63432

• nowababka
  • nowababka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • A na drogę w nieznane - nadzieję…
  • Otrzymane podziękowania: 12989
Pięknie, i jaki porządek u Ciebie :) Nawet konewki na baczność ;-)
A ja mam dość deszczu :angry: Woda zalega, nic się nie da zrobić :nie a tak by się już chciało :tup I jest konieczność :-( trawa po pas wkrótce będzie :mur
pozdrawiam (◕‿◕✿)
Marysia [a.k.a olibabka]
"Jeśli masz dwa bochenki chleba, sprzedaj jeden i kup liliowca" - przysłowie chińskie
:tup u mnie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/06 11:43 #63442

• Ness
  • Ness Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2883
Jak się patrzę na zdjęcia wiosenne z twojego ogrodu to chciało by się powiedzieć - ale tu pusto i jakoś tak łyso ;) Ale to wszystko dlatego, że ja przyzwyczajona jestem do letniego gąszczu. Normalnie nie ten sam ogród wink-3

Patrzę sobie na obwódki kamienne i się zastanawiam jak duże są te kamienie. Może i głupie pytanie ale obecnie jestem na etapie robienia ograniczników, co by się teściowi lepiej koiło i żeby nie wykosił mi czegoś.
pozdrawiam
Jaguś

Jeśli nie wiesz co masz dalej zrobić, zrób sobie kawę

Nad rzeczką, opodal krzaczka
Ostatnio zmieniany: 2017/05/06 11:51 przez Ness.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/06 12:23 #63445

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Lubię takie ogólne widoczki z Twojego ogrodu. :) W tej chwili wydaje się, że są puste miejsca ale wiem jak to u Ciebie wygląda w pełni sezonu. Widzę , że uporałaś się z porządkami wiosennymi , konewki też w blokach startowych. :P U nas od rana pada a tak chciałoby się wyjść do ogrodu. Ale niech pada i roślinki niech się napiją bo jak się wypogodzi, to znowu będzie susza przez co najmniej dwa m-ce. ;)
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/06 22:15 #63576

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Platynowy forowicz
Ewciu -lepiej schowaj te konewki to może deszcz częściej Ciebie wyręczy....bo jak myśli ,że Ty jesteś w pogotowiu to Cię omija i idzie do leniuchów.U mnie podlane solidne -wręcz mokro teraz :slonko i będzie busz hu_rra .Rozkwita mi rodek red jack chyba też takiego kupowałaś? podobny do bukkety ,może trochę jaśniejszy
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.214 s.