Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/01 20:11 #68835

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Anitko ja też często robię zakupy w Albamarze .Jakoś mi ten sklepik podpasował .A u mnie na ogrodowym stoliku ciągle stoją doniczki ,a to zakupy które mi nigdzie nie chcą wejść ,a to jakieś pozbierane w czasie pielenia bardzo ważne siewki i tak w kółko .Ale do jesieni przeważnie się wyrabiam 2smiech

Aniu ,jak się cieszę ,że zajrzałaś :buziak Co do pielenia ,to i ja to lubię i dokładnie tak ,jak Ty myślę sobie na różniste tematy .Czasem ,to jestem zdziwiona ,że tyle opieliłam nie wiedząc kiedy .Mieć ogród daleko od domu ,to jest jednak wyzwanie .No ale jeśli się kocha ogrodowanie ,to i odległość nie przeszkadza .
Nie tracę nadziei ,że kiedyś się skusisz na pokazanie swoich włości .Jeśli chodzi o Lambelina ,to mam go od Petrovica za sprawa Kamili .Napisz do niej ,albo zadzwoń to może Ci sprowadzić .Ja bym sama kupiła ze trzy i posadziła razem .To dopiero byłby efekt .A ja go jakoś nie spotkałam w sprzedaży .Dzięki Aneczko za odwiedziny i wciąż nieustannie zapraszam znowu :przytulam
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Anchen

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/01 20:25 #68839

• Anchen
  • Anchen Avatar
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Otrzymane podziękowania: 6
No właśnie rozmawiałam z Kamilą, bo w ogóle sporo róż mam od niej, o różach, w tym Rogerze, od Petrovica, ale zdaje się, że w kilka lat po Tobie i nie była pod wielkim wrażeniem ich jakości, może się tam coś w międzyczasie zadziało. Mogłabym też ściągnąć od Schultheissa, skąd zawsze wszystko było super: mnie są potrzebne mocne, zdrowe rośliny, bo nie będę ich miała za oknem i nie dopieszczę ani nie podratuję na bieżąco. Ale z kolei u Petrovica jest kilka takich odmian, które mnie kuszą, więc jestem jak ten osiołek z bajki, drugi sezon kręcę głową nad żłobami. A Ty ze swoich sadzonek od Petrovica byłaś zadowolona?
Bardzo Ci dziękuję za cierpliwość flower
Pozdrawiam, Ania
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/01 20:45 #68844

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Aniu sadzonki od niego były mikroskopijne .Zostały mi od niego 4 odmiany między innymi sławne Eyes for you ,wtedy wielka nowość .Róże ma śliczne ,ale długo trzeba czekać żeby się rozrosły .Teraz już nawet nie pamiętam jakie mi zostały ,ale są to róże historyczne i mają cudnie zbudowane kwiaty .Jednak na ciężkie warunki ,to chyba się nie nadają .Dla mnie najwytrzymalsze róże to są Kordeski .Nie chorują ,
wytrzymują dużo więcej niż inne .Poszukaj u niego ,bo warto :na_ucho
Za tę wiadomość podziękował(a): Anchen

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/01 21:10 #68848

• Anchen
  • Anchen Avatar
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Otrzymane podziękowania: 6
Wiem, Kordesowych Rigo Rosen nic nie wykończy, ale żebyż to jeszcze człowiek był rozsądny i nie zakochiwał się w zdechlakach :mur
Ja się niestety zakochuję głównie w historycznych, zdechlakach i pustakach, i potem kończę, sezon po sezonie reanimując Old Blush China czy jakąś inną fanaberię. Ale tak samo, jako Ty, prowadzę bez chemii i może dlatego ogród, lepiej lub gorzej, trzyma homeostazę. Albo się zorientował, biedak, że na mnie nie ma na co liczyć polewkamax
Pozdrawiam, Ania
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/01 21:26 #68852

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33638
Ewciu, powaliłaś mnie tymi zdjęciami. Przecudne kwitnienia :kocham :kocham :kocham

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/01 21:54 #68862

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Aniu ,ja mam niestety to samo ,co i Ty wink-3 jak mi się spodoba jakaś panna ,to też na nic nie patrzę tylko biorę ,a potem oczywiście zła jestem jak wszyscy diabli .Chociaż ostatnio się staram i robię postępy ale bardzo wolno mi to idzie :diabelek Czy piesek w awatarku ,to Twój ? zacne psisko zwyc

Ewciu dzięki za dobre słowo :slonko kwitnienia piękne ,ale połowę z nich już oskubałam :nie
Bardzo szybko to idzie w tym sezonie krecigl

Ostatnio zmieniany: 2017/06/01 21:56 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Gabriel, takasobie, Krzysia, VERA, Ness, nowababka, Elżbieta, nelu-pelu

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/01 22:05 #68868

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23927
Ewuniu ślicznie kwitły rodki i azalki zdziwko dla takiego widoku warto dźwigać w nieskończoność te :podlewam
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/01 22:10 #68870

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23454
Ewciu oglądając Twoje nowe floksowe nabytku znalazłam
Phlox paniculata 'Novinka' jest bladoniebieski lub blado fioletowy -masz może takiego?można obejrzeć na pintereście wpisując pl.pinterest.com/pin/331718328779101868/visual-search/?x=16&y=13&w=530&h=409.Fotki jak zawsze cudowne :hejka
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/02 06:52 #68908

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Ewuniu, co jest na szóstym zdjęciu? Kolejne cudowności zaserwowałaś, to jest to na co się tak długo czeka. Wiesz co, bardzo mądrze zrobiłaś, że nie masz trawy. Ja się na moją ( już jest zresztą sianowata ) tak wkurzam, że najchętniej całe pole zasypałabym obojętnie czym i byłby spokój. Udanego piątku :przytulam
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/02 09:40 #68940

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22700
Ewunia ale śliczności iryski ,kaliny to co coraz bardziej zaczyna mi się podobać :mniam
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/02 10:53 #68958

• piku
  • piku Avatar
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25900
Nowinka napisał:
I znów jakąś nieznaną mi ślicznotkę widzę u Ciebie :woohoo: , powiedz Ewuniu jak się zwie flower
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/02 13:12 #68967

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Majeczko ,niedobitki jeszcze kwitną ,ale ich uroda niestety nie pierwszej młodości .A konewki to już dźwigam na przyszły sezon . :podlewam Wszystko szybko przeleciało i jakoś to życie też gna coraz prędzej .Niedługo spacery i laseczka :diabelek

Żanetko ,u nas ten floks na pewno nie dostępny .Ja też czasem oglądam te pinteresty i oczy mi na wierzch wyłażą .Jakie tam są cudności ,to tylko szukać i kupować .Ale to tak ,jakby lizać cukierka przez papierek wink-3

Aniu na szóstej fotce jest rutewka .Fajna roślina ,lubi się wysiewać tam gdzie nie powinna .Kiedyś ganiałam za nią ,żeby ją dostać ,a teraz sieje się niemiłosiernie ,przeważnie w jakiejś innej roślinie gwizdac

Danusiu kaliny są piękne .Ja kiedyś miałam kilka ,ale zaczęły tak szybko rosnąć ,że musiałam się ich pozbyć .One jednak są do większego ogrodu ,ale urody nie można im odmówić :slonko

Pikutku to jest amsonia ,niezwykle urodziwa roślina .No i ten kolor lazurowy :kocham bardzo ją lubię .
Kupiłam ją jako niteczkę ,a teraz ma już koło metra .Nie sposób jej nie zauważyć zwyc

Ostatnio zmieniany: 2017/06/02 13:21 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Gabriel, piku, Krzysia, edulkot, VERA, inag1, Ness, Dagusia, nowababka, Elżbieta ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/02 21:48 #69043

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22700
Ewuś lae przepiękny spektakl normalnie cudna feria barw -dziękuję slicznie za te cudowności :przytulam :przytulam
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/02 23:03 #69080

• ewulab
  • ewulab Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2714
Moje oczy są zachwycone tymi cudnymi kompozycjami, przepiękne, barwne plamy :slonko

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/02 23:08 #69086

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17342
Wrzosowate są :kocham . Szkoda tylko, że tak krotko kwitną :( .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/04 11:39 #69274

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6031
piku napisał:
Nowinka napisał:
I znów jakąś nieznaną mi ślicznotkę widzę u Ciebie :woohoo: , powiedz Ewuniu jak się zwie flower

Wiesiu.
Amsonię będziesz mogła obejrzeć a nawet kupić w Radkowie.
Za tę wiadomość podziękował(a): piku

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/04 16:07 #69294

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewuniu teraz ,to już smętne plamy :nie kilka jeszcze się trzyma ,ale to już końcówka .Dziś oskubałam kolejnego ,a następne już w kolejce .Wszystkie dostały dzisiaj jedzonko .Trochę się chmurzy więc mam nadzieję na dostawę niebisowej wody :deszcz bardzo się nie nastawiam ,bo może być jak zwykle :tup

Edytko ano szkoda ,a tej wiosny to już wyjątkowo nie zdążyłam się nacieszyć .Jeden z dwóch irysków od Ciebie mi zakwitł .ten co ma dolne listki w paseczki .Muszę podpisać oba ,póki kwitną u Ciebie .Nie wiem tylko jaki jest drugi ,bo poszedł w liście i nie mogę rozpoznać :nie_wiem

Jurciu ,no ładnie ! a do mnie to już ani słowa :patel Ofertę na wszelki wypadek sprawdziłam i faktycznie jest nawet kilka gatunków .Tylko ode mnie to przestrzeń niezmierzona krecigl
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/04 16:19 #69296

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8355
Idzie chmura i raczej popada u Ciebie. A mnie aż skręca, bo dla mnie prognozy przewidują cokolwiek za 2 tygodnie :mlotek . Przez te dwa tygodnie znów im się odmieni i zostanę w czdziura

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/04 16:43 #69299

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Chmura już nade mną i galancie dudni .Ale ja znam takie sytuacje ,że może przejść bokiem .Aż się boję ucieszyć za wcześnie .Mam w ogrodzie popielniczkę ,jak wiatr zawieje to na podwórku unosi się kurz .
W ogrodzie więcej roślin ,to tak nie widać .Kiepskie warunki do uprawy roślin ,ale przecież u nas zawsze pada razem ,to może i do Ciebie dolezie :tup

Barbarella

Jonathan Shaw

Ostatnio zmieniany: 2017/06/04 17:23 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, edulkot, Gosia1704, Elżbieta, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/04 17:33 #69314

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, edulkot, VERA, Elżbieta, zanetatacz
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.347 s.