Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/07 07:19 #69742

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Ewciu ,te niebieskie to takie są :jupi Uwielbiam niebieskości ,ale w ogrodzie kocham wszystkie kolory :tup
Pogoda dziś u mnie nadmorska ,wieje jak piorun .Mam dwie rośliny zaplanowane do wsadzenia ,nie wiem czy się uda :unsure: A co u Ciebie w ogrodzie ? nie ma jak sprawdzić ,nie piszesz nic .Wyobrażam sobie że wszystko Ci porosło :zdrowko

Martuś u mnie pokropiło ,ale chmury które do mnie wędrują ,to idą dalej :mlotek W nocy grzmiało i błyskało się ,ale deszcz nie padał .Nad ranem pokropiło i to wszystko .Ale dobre i to ,skoro u Ciebie tak sucho,to ja się i z tego odkurzania cieszę . Jeśli chodzi o kwitnące azalie ,to już wspomnienie z zeszłego tygodnia .Parę fotek zostało i postanowiłam wykorzystać :na_ucho

Gosiu ,bo ja na prawdę nie mam miejsca think: Dziś na obchodzie stwierdziłam ,że mam stanowczo za gęsto .Wszędzie gdzie wiosną było pustawo ,to już rośliny wypełniają .Co roku jeszcze dosadzam w te istniejące jeszcze miejsca i już nie ma jak nogi postawić .Staram się tylko żeby róże mogły jednak oddychać ,bo one takiego tłoku nie lubią .Ja podobnie jak i Ty lubię mieć wszystko ,co mi się podoba i sama wiesz jaki jest koniec .W razie czego Ty masz jeszcze trawnik wink-3
Temat został zablokowany.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/07 09:44 #69758

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
U mnie też nie najładniej a wczoraj wiało jakby same diabły się ganiały 2smiech

Ewcia, jakbyś mogła zaznaczyć jednego niebieskiego i jednego biało-niebieskiego iryska, to ja bym się bardzo ucieszyła, jakby do mnie kiedyś zawitał :)

Nie piszę w swoim wątku i oczywiście to moja wina recourse ale czasu mi brakuje i niestety ten sezon taki będzie :unsure: ale za to dzieją się inne fajne rzeczy ;) A o roślinki dbam, pielę, podlewam ale już na fotki będą musiały poczekać .

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/07 10:20 #69766

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23454
zdziwko , zdziwko , zdziwko -rodki i azalki i insze kwiatki :kocham
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/07 10:55 #69776

• Iwona1311
  • Iwona1311 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1551
Ewa kolorowy zawrót głowy piękne masz rododendrony i azalie, całe obsypane kwieciem, a iryski to już w ogóle zawróciły mi w głowie chyba będę musiała dokupić wiosną jakieś bo kilka u Ciebie wpadło mi w oko, w wolnej chwili muszę spisać nazwy żeby wiedzieć czego szukać.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/07 12:18 #69784

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22700
Ewus ale pieknie kolorowo :bravo
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/07 16:05 #69811

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu iryski masz ,jak w banku :zielony Poczekają dotąd aż zobaczę ,że orszelina i hortensja się przyjęły .Wtedy wyślę Ci wszystko razem . Brak czasu ,to paskudny stan rzeczy .Ma się uczucie ,że to życie spędzasz nie tak ,jak byś chciała .Ja się nauczyłam trochę odpuszczać i powiem Ci ,żałuję ,że tak późno na to wpadłam .Zawsze myślałam ,że świat się zawali ,jeśli nie zrobię tego ,czy owego .A on ma się całkiem nieźle i ja też .Jednak z wiekiem zaczynamy odróżniać sprawy ważne od mniej ważnych ,bo skoro nie widać różnicy ,to po co się męczyć :kibic

Żaneciu insze kwiatki to dopiero się zaczynają :mniam jeszcze dużo ich będzie . :fotka

Iwonko ,irysy to i mnie ostatnio w głowie zawróciły .Dobrze ,ze przynajmniej w momencie sadzenia są nieduże ,bo bym miała kłopot z sadzeniem .A tak wcisnę kawałek między rośliny ,a jak już urośnie to jakoś sobie radzi .Azalie i rodki odchodzą już na zasłużony odpoczynek ,a mnie pozostało jedno wielkie oskubywanie przekwitłych kwiatków .A to strasznie nudne zajęcie krecigl

Kondziu na pewno jakiś znajdziesz .Jak się ma taki ogród jak Ty ,to nie trzeba się jakością zdjęć przejmować .I tak patrzymy co jest treścią fotek zwyc

Dana ,no w końcu doczekałyśmy się tych kolorów .Trzeba się pozytywnie naładować ,bo ostatnio wiosna każe długo na siebie czekać :na_ucho
Ostatnio zmieniany: 2017/06/07 16:06 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/07 18:45 #69835

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Też tak się zastanawiam, że sąsiedzi ciągle odpoczywaja na tarasie a ja ciągle latam. Jak to jest? Ale u mnie ładny ogród a u sąsiadów tylko trawa... No cóż jak sobie sama roboty narobiłam, to teraz latam 2smiech
Pozdrawiam serdecznie i oczywiście że będę zaglądać :buziak
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/07 19:19 #69840

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22700
Ewuś wiesz co ja dzisiaj obskubałam dwie azalie i myślałam o Tobie ile Ty tego skubania masz :) ale dla takich widoków wszystko warto robić :buziak
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/08 08:27 #69939

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu mnie też czasem takie myśli opadają .I po co Ci to kobito ,odpocznij ,książkę poczytaj !
Ale to tylko na chwilę ,a potem lecę jak głupia i tyram jak dzik :tup Trawa to nie dla mnie ,w niej się tylko kleszcze lęgną . :zdrowko

Danuśka podejrzewam ,że będę skubać swoje przez najbliższy tydzień .Już zaczęłam gwizdac
I tak sobie myślę ,że w tym roku to mam o połowę mniej ,bo mróz mnie wyręczył wink-3
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/08 09:40 #69955

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25900
Nowinka napisał:
Ależ on cudny :kocham , czy to jakiś sybiraczek think: . Ale co ja mówię wszystkie irysy są cudne :woohoo: , ale czasem nam się zdaje że niektóre są cudniejsze 2smiech
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia
Za tę wiadomość podziękował(a): Gosia1704, Nowinka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/08 14:05 #70015

• Olga1234
  • Olga1234 Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 412
Witaj :slonko NO jestem, z postami sobie jakość poradziłam z pomocą dobrych ludzie , ale zdjęcia czarna dziura , kwitnie Mi jeszcze jeden rodek , azuro jest gorąco widzę że róże zakwitają i za parą dni się sypią ,Pamiętam jak kiedyś pytałaś mnie jakie róże kupiłam i że zdjęcie nie jest wierną kopią róży i tak jest , niektóre na pierwszy rzut oka są takie same, tylko różnią się kolorem liści i formą ułożenia kwiatów .Gdybym miała okazje widzieć w realu to kilku bym nie kupiła. ale się rozpisałam pozdrawiam :hejka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/08 18:58 #70042

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Pikutku ten irysek nazywa się Quagga i nie jest sybiraczkiem .To zeszłoroczny młodzik .Wyobrażam go sobie w takiej większej kępce .Ciekawa jestem ,jak będzie przyrastał . think:

Olu róże są wszystkie piękne ! A podobieństwa między nimi są duże .Ja mam dwie ,które są do siebie bardzo podobne ,na fotce nie do odróżnienia .Ale w realu jednak widać różnicę .Jak na złość obie bez znaczników :( Jeśli chodzi o poruszanie się na forum ,to i tak świetnie sobie radzisz :przytulam

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/08 22:54 #70111

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23927
Ewuniu ależ Ty masz tych azalii i rodków zdziwko napasłam oczy :woohoo: bo moje już prawie po kwitnieniu, teraz szaleją róże :kocham
Deszczu u mnie też było ledwo ledwo, a róże wcale nie odczuwają braku wody, dodam że nie podlewam wink-3
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/09 09:28 #70134

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Za tę wiadomość podziękował(a): Gabriel, takasobie, Krzysia, Gosia1704, nowababka, Elżbieta, Olga1234, zanetatacz, Danusia

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/09 09:42 #70136

• nowababka
  • nowababka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • A na drogę w nieznane - nadzieję…
  • Otrzymane podziękowania: 12989
Piękne zdjęcia, naparstnica na pierwszej fotce WOW! Czy ten różowy to dyptam? Miałaś z nim problemy, pytam czy nie parzy? Ja miałam nasiona i oddałam w obawie o wnuczki think:
pozdrawiam (◕‿◕✿)
Marysia [a.k.a olibabka]
"Jeśli masz dwa bochenki chleba, sprzedaj jeden i kup liliowca" - przysłowie chińskie
:tup u mnie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/09 15:02 #70150

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Witaj Ewciu -zdjęcia jak zwykle perfekcyjne hu_rra ,wiesz może jak nazywa się ten żółty liliowiec? bo mam taki a znacznik wcięło :hejka
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/09 18:25 #70170

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Majeczko ,a u mnie deszczu ani kropli i niestety konewki w robocie .Róże to się dziś ususzyły .Najpierw smętnie wisiały ,a teraz skwarki think: Dobrze ,ze chociaż u Ciebie jakoś wszystko się trzyma bez podlewania . :zdrowko

Maryniu nigdy nie miałam problemu z dyptamem ,a mam go od zarania dziejów .Kiedyś kilka rosło pod oknami ,ale wygryzły je różaneczniki wink-3 A trójka dzieciaków wychowała się przy nich bez szwanku .
Z ogrodu pozbyłam się tylko ruty i baladonny właśnie ze względu na dzieci .Lubię dyptam ,czasem idę go poczochrać i wtedy on wydziela fajny cytrynowy aromat :jupi

Żanetko ten liliowiec to ma sto lat .Jest u mnie długo i nigdy nie wiedziałam ,jak on się nazywa ,Zresztą moje liliowce wszystkie anonimowe wink-3 Kiedyś miały imiona ,ale z czasem ......... :oops:
Za tę wiadomość podziękował(a): edulkot, nowababka, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/09 21:57 #70194

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu -nie szkodzi ,moja większość roślin też anonimowa bo znaczniki poprzestawiane ,przez koty ,wiatr a i czasami sama coś wykoszę polewkamax
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/10 07:15 #70219

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Cześć :witaj A mnie urzekł irysek z powojniczkiem i róże :kocham Fioletowe, maleńkie kwiatuszki to smagliczka nadmorska? ( nie do końca potrafię na fotkach rozpoznać ) Moja dopiero wschodzi a jej połowę to wyplewiłam i żal mi ogromnie, bo ją uwielbiam. Muszę w znaczniki zainwestować, bo opieram się na etykietach i notatkach a największe zamieszanie to robię ja sama jak zmieniam miejsce roślinom. 2smiech A już największą głupotę jaką zrobiłam to pozostawienie przy rozchodnikach doniczek z papierowymi nalepkami na których były nazwy. Pierwszy deszcz i i napisy się rozmyły 2smiech :glupek Dobrego dnia Ewuniu :przytulam
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/10 14:27 #70287

• Olga1234
  • Olga1234 Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 412
Witaj :slonko rano zrobiłam wpis , byłam pewna że u Ciebie nie ma go ,ale ktoś się zdziwi . Burza przeszła , troszku pokropiło :deszcz i od razu się tak zrobiło się zimno , wiatr wieje ,patrzę kiedy wszystko będzie połamane. Korzystam z okazji siędzę przy komputerze POZDRAWIAM :buziak
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.188 s.