Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/10 21:01 #70315

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Żanetko ,ze znacznikami to już tak jest ,one po prostu są ruchome wink-3 Okropnie dziś było gorąco .
Ta susza tak mnie już smuci ,że zaczynam myśleć o tym ,że uprawianie ogrodu w takich warunkach staje się męczące .Oczywiście kropla deszczu nie spadła . :(

Aniu te niebieskie ,malutkie kwiatuszki to mydlnica .Mam jeszcze białą .Lubie je bardzo ,bo długo kwitną
Bardzo mnie rozbawiła wizja ,Twoich rozpuszczonych podpisów 2smiech ale takie rzeczy się dzieją i przytrafiają się każdemu .Ale przynajmniej jest się z czego pośmiać .Pół dnia spędziłam dziś przy konewkach ,a wczorajsze podlewanie wiatr osuszył i śladu nie ma :nie_wiem

Olu nie wiem komuś Ty się wpisała ,ale mnie to się też zdarzyło kilka razy :lol: nie przejmuj się !
U mnie burzy nie było ,tylko niesamowity wiatr .Po południu dopiero poszłam posadzić kilka roślin .
Wczoraj odwiedziła mnie pani z ryneczku ,dostałam kilka roślinek ,między innymi przecudną drobniutką paprotkę .Niesamowicie mi się spodobała .Ode mnie też nie wyszła z pustymi rękami ,bo zawsze jak mam coś fajnego w większych ilościach ,to jej podsyłam . Rośliny nie powinny się marnować :zdrowko

Ostatnio zmieniany: 2017/06/12 13:49 przez Nowinka.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Gabriel, piku, edulkot, VERA, Gosia1704, Ness, nowababka, Elżbieta, Olga1234, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/12 16:44 #70494

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23454
Gratuluję -piękny awatarek .Ewciu a ta piwonia to ma rzeczywiście taki ciemny kolor-bardzo mi się spodobał oj bardzo- bo moje to albo białe albo róż albo bordo jakbyś znała nazwę to byłoby super no i ta kompozycja z naparstnicą hu_rra bomba ,irysek też uroczy
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/12 18:13 #70511

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Pięknie musi pachnieć w Twoim ogrodzie: piwonie i róże :woohoo: Super jest ta róza na 4tym zdjęciu z ciemnym środkiem. Coś mi się wydaje, że ja co roku regularnie się nią zachwycam 2smiech . Moje na razie w pakach ale nawet te zdechlaczki po pryskaniu, nawozie i gnojówce z pokrzyw mają pączki :)

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/13 17:17 #70679

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Żanetko ta piwonia jest odrobinę jaśniejsza ,ale i tak jej róż jest dosyć ciemny . Ona jest stara ,kupiona na ryneczku bez nazwy .Kiedyś nie bardzo przywiązywałam do tego wagi .Piwonia to piwonia i tyle .Teraz przez te fora ,wszystko jest inaczej jeśli chodzi o nazwy teacher .Naparstnice same się wysiewają ,czasem przesadzam siewki ,a czasem zostają tam gdzie się wysiały ,przez co mam jeszcze węższe ścieżki .Ale co tam ,jakoś się mieszczę :diabelek

Ewciu na czwartej fotce jest Munstead Wood .Rośnie kilka lat w moim ogrodzie i bardzo dobrze się sprawdza .Lubię ją :kocham .Na jesieni zamówiłam u Starkla dwie róże .Teraz się okazało ,że jedna z nich to pomyłka .Nie rozumiem ,jak można się pomylić przy dwóch różach :mlotek Napisałam reklamację ,ale cisza jak na razie .Ale za to funkie ,które dziś przyjechały ,zgadzają się z nazwami .Moje nówki to ;
Moon Split , Orion's Belt ,Adorable ,Brodvay .I jeszcze dwa rojniczki oraz ożanka hyrykańska . clap
Pogoda pod psem ,wieje niesamowicie krecigl
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/13 18:14 #70680

• Olga1234
  • Olga1234 Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 412
Witaj :przytulam

No jest super dookoła ukwiecone, vishenka aby to trwało jak najdłużej . piękne robisz zdjęcia :fotka Od rana ciężko popracowałam, opieliłam jarzynkę . W tym roku ogórki posadziłam do gruntu, są dość ładne , pomidory pod folią . zawsze sadziłam pomidory i ogórki razem pod folią , ale jak choroba złapała ogórki w połowie sezonu, :tup to i zaraz zachorowały pomidory . Chwaścisko rośnie od nowa i tak w koło Macieju :slonko
Ściskam pozdrawiam :witaj

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/13 20:43 #70696

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
Ewciu, trudno uwierzyć, że masz susze w ogrodzie, ciągle cos kwitnie i to porządnie :bravo a to znaczy, że zamordujesz sie tym podlewaniem...... :(
Zajrzyj do mnie w wolej chwili, kupiłam kilka floksów, masz takie? bo masz ich juz mnóstwo....... :)

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/13 21:22 #70707

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Ale to nie ta ciemno bordowa wpadła mi w oko tylko biała z bordowym środkiem. A duże to cudo u Ciebie rośnie? Bo na zdjęciu wygląda na niezbyt wysoką.

Funkie piękne :) szczególnie ta pierwsza: Moon Split, bo takiej jeszcze nie mam :) Ale śliczne wszystkie.

U Ciebie susza a u mnie co drugi dzień pada. Zielsko i trawa rośnie, że nie nadążam z pieleniem i koszeniem i remont słabiej idzie przez tą pogodę :mur Wszystkim nie dogodzisz polewkamax W tym roku bym wolała Twoja suszę , szkoda, że nie możemy się zamienić :deszcz

No i dzięki temu deszczowi moje funkie i żurawki rosną w oczach. W tym roku tak super rosną, że mało gdzie skrawek ziemi widać :)

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/13 21:52 #70717

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22700
Ewciu przepiękne u Ciebie jak zwykle a różyczki sliczne :)
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/13 21:59 #70720

• Gosia1704
  • Gosia1704 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2561
Ewa, śliczne te twoje peonie. A jak tam z nowymi nabytkami? Róże już pięknie Ci kwitną.
Ta peonia, która ci się u mnie podobała, to Orszulka mi powiedziała, że podobna do Bridal Shower.
Zdjęcia jak zwykle cudne. :)
Pozdrawiam Wszystkich
:witaj
Zapraszam na
Kwiecisty groch z kapustą
Ostatnio zmieniany: 2017/06/13 23:11 przez Gosia1704.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/14 07:57 #70780

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Oluś z Ciebie to prawdziwa pracowitka .Ja wczoraj bardziej się nałaziłam niż coś zrobiłam .Zawsze tak jest gdy mam nowe rośliny do posadzenia .Dziś znów mnie czeka to samo .Tak bardzo jest zimno ,sucho i paskudnie .A w ogrodzie śmietnik ,bo wiatr szaleje i strąca z roślin co się da . :na_ucho

Ewciu podlewanie jest okropne i mam go wyjątkowo dosyć ! ileż można czekać na deszcz :angry: Floksów trochę uzbierałam ,ale mam wiele pomylonych ,nie z mojej winy .Ostatnie które mam od Szmita też mam niezgodne z odmianami .Na 9 floksów 5 tylko jest zgodnych .Słowo daję myślałam ,że taka znana firma w życiu na coś takiego sobie nie pozwoli .A dwa to w ogóle dostałam jednakowe :( Twoje floksy zaraz oglądnę ,bo jestem ciekawa bardzo :hejka

Ewciu Tobie chyba chodzi o Eyes For You .No ta to jest śliczna ,ale nie bez wad .Jak dla mnie krótko trzyma kwiat .Fakt że wypuszcza ich sporo ale pomimo wszystko .Wyobraź sobie ,że prusznik od Ciebie ma pączki ,malutkie ale już widoczne maleńkie kuleczki .Niesamowicie się cieszę clap

Witaj Danuśka ,róże to róże :kocham na szczęście one dopiero zaczynają to przynajmniej jeszcze będzie na co popatrzeć .Zrobiłam wczoraj przegląd lilii i okazuję się ,że bardzo dużo mi zmarzło .Piękne liście i to wszystko .Same paskudne niespodzianki w tym sezonie krecigl

Gosiu moje nowe piwoniowe nabytki niestety nie rozwinęły pączków ,tylko wszystkie zaschły :nie
Bawet stare się nie popisały .I znów trzeba czekać do następnej wiosny .Zastanawiam się ,czy Twoje
kwitną co roku ,czy też czasem strajkują think:

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/14 09:40 #70804

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Za tę wiadomość podziękował(a): Gabriel, piku, edulkot, VERA, Gosia1704, Ness, Elżbieta, Olga1234, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/14 10:16 #70808

• e-genia
  • e-genia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8832
Witaj Ewo , ogród cudowny .

Czy mi się wydaje czy widziałam irys Zlatovlaska ?kupowałam ze 4 lata temu i do dziś nie zakwitł , pewnie go już dawno nie ma .

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/14 20:53 #70873

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Witaj Geniu u mnie :przytulam Irysa Zlotovloska niestety nie mam .Trochę jak dla mnie drogawy .Ale jak już straci status nowości ,to pewnie potanieje .Zauważyłam ,że irys im droższy ,tym wrażliwszy na choroby wink-3 Za to ty masz wiele pięknych irysków ,często podziwiam :hejka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/14 22:04 #70896

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23927
Róże różami ale te świece naparstnic to masz śliczne :woohoo: też pozwalam swoim siać się i rosnąć tam gdzie im chce, pod warunkiem że jest tam miejsce 2smiech
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/14 23:05 #70909

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23454
Pozdrawiam -zaczarowany ogród :hejka
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/14 23:22 #70914

• Gosia1704
  • Gosia1704 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2561
Ewa jeśli do mnie zajrzałaś to już pewnie wiesz, że ten sezon peoniowy mnie rozczarował. Nie mam pretensji do roślin, bo one robią co mogą. Winna jest pogoda. Te późne kwietniowo-majowe przymrozki, a później zimne noce i gorące dni. Najlepiej wypadła Neon, bo nie straciła żadnego pączka, ale kwiaty nie były duże. Na innych duża część pączków pozasychała lub siedziały zielone, a w środku zgniłe :( .
Teraz co pozostaje – czekanie na nowy sezon :mur .

Ewa, co to za roślinka?, śliczna jest.

Pozdrawiam Wszystkich
:witaj
Zapraszam na
Kwiecisty groch z kapustą
Ostatnio zmieniany: 2017/06/14 23:25 przez Gosia1704.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/15 10:29 #70947

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22700
Ewus u mnie też lilie dożo gorsze nawet te co co roku kwitły niezawodnie to w tym roku maja tylko kilka pączków cieszę sie że posadziłam więcej liliowców bo to ładnie zaczynają startować z pączkami :)
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/15 11:28 #70958

• Gosia1
  • Gosia1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2155
Witaj,ciemna piwonia po prostu cudo,o rożach nawet nie wspominam bo są naprawdę śliczne

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/15 20:33 #71029

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
Ledwo po zlocie wytrzezwialam, znów jestem pijana. ...
Bo wizycie w Milanówku!

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/15 20:41 #71033

• Lukrecja
  • Lukrecja Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1932
Ewunia! Twoje foty z ogrodu jak zwykle niezwykle ( :silly: ) klimatyczne. Nadrobiłam zaległości, trochę pozazdrościłam tego buszu i kwiecia, ale tak pozytywnie, wiesz... no mam do czego dążyć. A pani z ryneczku zapewne sympatyczna. Też mam taką, i choć rosliny bezimienne, to co z tego! Dzwonek to dzwonek, margeretka to margeretka, a liliowiec to liliowiec, o co szaty drzeć, skoro pięknie rośnie!
Co do znaczników - moje tez ruchome, wędrują czasem o kilka metrów dalej i potem też już nic nie wiem.
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.196 s.