Maju naparstnice to roślina uniwersalna i niekłopotliwa .Jestem całe życie jej wielbicielką
U mnie sucho jak piorun ,dzisiaj zielsko mogłam wyrywać dwoma palcami ,coś strasznego mówię Ci !
Pomyłkowa róża zaczyna kwitnąć ,a mnie już zaczyna się podobać
mam okazję zamówić jeszcze raz ,a wiadomo ,że jednej się nie opłaca
Żaneciu chciałaś powiedzieć zarośnięty
Gosiu nie zajrzałam ,dopiero się wybieram .Dziś późno kawkę piję ,bo wyrwałam się jak dzika do ogrodu
a komary mało mnie nie zeżarły
Trochę popieliłam a potem podlewanie .Moje piwonie marne ,
zakwitły tylko trzy ,a reszta się nie kwapi .Roślina o którą pytasz ,to wiązówka bulwkowa .Rośnie bez problemu ,ładnie kwitnie i ma śliczne powycinane listki
Danuśka liliowce ,to żelazne rośliny .Ja trochę od nich odstąpiłam ,ale czuję że znowu mnie bierze .
Chciałabym sobie zafundować jakiegoś wypasa ,bo więcej nie dam rady .Ale zawsze jakieś miejsce się klaruje .Dziś mi się zwolniła miejscówka ,będzie akurat na hortensje ,która się ukorzeniła z patyków .Oczywiście nie wiem jaka ,bo nawet nie myślałam ,że coś z tego wyjdzie i nie oznaczyłam ,
będę miała niespodziankę
Gosiu piwonie i róże to podstawowy zestaw ogrodowy ,a już w szczególności róże
Jak już zaczną ,to kończą po przymrozkach .Nie pamiętam czy u Ciebie rosną ?
Betinuś tyle czasu się nie odzywać
ja już myślałam ,że Cię cygany porwały ,bo w tamtych rejonach trochę ich jest
Jak będziesz tyle degustować ,to Cię Szkodnik rzuci
Nie wiesz ,co z tym moim rodkiem ? bo Moniś się nie odzywa
Nelciu ,bo w ogrodach dzieją się różne tajemnicze rzeczy .Mnie to już nic nie zdziwi ,ani wędrujące znaczniki ,ani rośliny które skądś się pojawiają ,a ja ich nie sadziłam i wiele ,wiele innych .A pani z ryneczku ,to przemiła kobitka .Na jutro obiecałam jej kilka irysków ,muszę dziś przygotować