Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/19 22:05 #71765

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22701
Ewuś śliczności jak zwykle pokazujesz :bravo różyczki i piwonie śliczna ale powiem Ci ,że najbardziej mnie zauroczył bodziszek :przytulam
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA
Temat został zablokowany.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/20 10:32 #71828

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23454
Ewciu -wieczorem się nie da ze względu na komary ja wpadłam wczoraj przed 22 na pomysł,żeby zerwać truskawki i myślałam ,że mnie zeżrą.Ewciu -pielenie nie ucieknie a z ciśnieniem nie ma żartów -odpoczywaj :przytulam
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/20 11:33 #71841

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33638
Oj Ewcia, Ewcia, weź na luz, bo z ciśnieniem nie ma żartów. Ogród poczeka, nawet chwasty poczekają, a skutki nadciśnienia mogą być baaaaardzo niedobre. Zdrowie i życie jest najważniejsze teacher

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/20 19:58 #71946

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Danuśka bodziszki to i ja lubię .Ogólnie to każda roślina gdy trafi na dogodne dla siebie warunki ,to jest ładna :kocham

Żaneciu u mnie są tak zażarte komary ,że bez opryskania się nie ma szans na wyjście do ogrodu !A najdziwniejsze to jest to ,że przecież jest susza ! gdzie te dziady się lęgną to ja nie mam pojęcia :angry:
Razem z tymi paskudnymi ślimorami :angry: U mnie dziś żar z nieba :slonko :omg

Ewciu dziś mało pieliłam ,bo podlewanie okazało się ważniejsze .A ciśnienie znów szaleje .Jeśli do jutra nic się nie zmieni ,to zostanę w domu i poczytam .Susza daje się we znaki ,aż mi się złamało ucho u drugiej konewki krecigl
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/20 20:36 #71949

• nowababka
  • nowababka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • A na drogę w nieznane - nadzieję…
  • Otrzymane podziękowania: 12989
Nie szalej, Ewuś :nie_wolno - unormuj ciśnienie, ogród poczeka. U nas niby spadł deszcz, ale właśnie wróciłam z plewienia warzywnika - ziemia jak pieprz sucha :-( W dzień nie da się wyjść, taka spiekota zarowk
U mnie już po piwoniach, mam tylko wcześniejsze odmiany. Twoje piękne :-)
pozdrawiam (◕‿◕✿)
Marysia [a.k.a olibabka]
"Jeśli masz dwa bochenki chleba, sprzedaj jeden i kup liliowca" - przysłowie chińskie
:tup u mnie
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/20 22:30 #72015

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
Mimo suszy masz śliczne kwiaty, no ale latasz z konewkami aż ucho odpada..... 2smiech więc kwitną flower
Ciężkie czasy idą, upały mnie tez nie cieszą, głowa tylko boli od gorąca.....więc uciekam do domu. Czas wielki cos poplewić ale kiedy, rano spię bo w nocy łowię ślimaki, potem upał a wieczorem komary 2smiech
Czy juz nie doczekamy normalnej, ciepłej pogody....... gwizdac i deszczu porządnego?

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/21 10:08 #72085

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6031
Ostatnio jak byłem w Wojsłąwicach wśród sprzedajacych byli Szczytnica i Bylinowy Raj.
Najpierw trafiłem na Mariusza.Miał floksy z serii Summer.Chyba pamietasz Moje zeszłoroczne perypetie z zamówieniem.
Wybrałem kilka i nawet odłożyłem.Póżniej trafiłem na Bylinowy Raj.Piękne sadzonki , mnóstwo odmian.
kupiłem cztery w odcieniach blue.Trochę z kasą krucho.Do Mariusza juz nie zaglądałem.Taka mała zemsta.
Za tę wiadomość podziękował(a): sierika

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/21 11:39 #72101

• Olga1234
  • Olga1234 Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 412
Kobietko ty nie szarżuj tak , :slonko zdrowie jest jedno ,jak sama o niego nie zadbasz nikt za Ciebie tego nie zrobi. :buziak Spójrz na mnie ,obeszło się łagodnie, :placz a któryś rok z rzędu się rehabilituję z mizernym skutkiem . :owady Ewuś czy ty masz róże BANTRY BAY nie mogę się jej napatrzeć krecigl , jest tak piękna w swojej prostocie :buziak :kocham

POZDRAWIAM :witaj

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/21 17:36 #72144

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Marysiu dziś już z moim ciśnieniem stanowczo lepiej .Od rana się złapałam za robotę ,to zielsko tylko furczało .Zrobiłam trzy razy tyle co wczoraj .Przez ten upał ,to wszystko się sypie .Dziś to jeszcze dosyć silnie wieje i wcale mis ie to nie podoba ,bo wysusza to co ja podlałam .Ech ....ciężko jest uprawiać ogród na Saharze krecigl

Ewciu ja podobnie jak Ty w dzień chowam się do domu ,gdzie jest dużo chłodniej niż na tym spieku .
Normalnej pogody ,to ja już się nie spodziewam :( podobnie ,jak normalnego życia w tym kraju :angry:
Ale trochę przyjemności pomimo wszystko czerpiemy z uprawiania tych naszych ukochanych i chociaż z tego trzeba się cieszyć .a pory roku jakoś tak szybko upływają ,u mnie zakwitła już pierwsza dalia :)

Jurciu ja mam też ostatnio pecha do floksów , a to mi pomylą ,albo wcale z ziemi nie wylezą .Te z działkowca mi nie wylazły ,Twoje pewnie też nie .Zakupionych teraz floksików trochę Ci zazdroszczę .
Nie ma to ,jak samemu sobie wybrać .A na tego Mariusza to wiele osób narzeka :na_ucho

Oluś nie mam Bantry Bay niestety :nie Ale jak wiesz nie da się mieć wszystkiego ,chociaż jak osobiście mogłabym mieć :diabelek A róże to są wielkie uwodzicielki ,zawsze jakaś Cię omota i nie ma rady .
Musisz kupić i tyle :kocham A jak znosisz te upały ? bo ja kiepsko :omg
Za tę wiadomość podziękował(a): nowababka, Olga1234, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/21 17:46 #72145

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Ewa, o jakich upałach piszesz? U mnie zimnica straszna i przez najbliższy czas nie ma wcale być lepiej :( Napełniłam baniak wodą do podlewania ale jak tak dal;ej pójdzie to chyba jesienią ją wyleję 2smiech . NIby dobrze , że z wiadrami nie trzeba latać ale w takie zimno nie chce się wyjść do ogrodu, bo trzeba by kocyk zbierać polewkamax
Zazdroszczę Ci :slonko
Pozdrawiam

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/21 17:59 #72148

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu ,to ja Tobie zazdroszczę i tego deszczu i chłodniejszych dni .Baniak z wodą ....jak to cudownie brzmi . W moich baniakach i pojemnikach mieszkają tylko pająki i bardzo sobie chwalą takie cieplutkie i suche miejsca .Znalazłam siewki od kaliny koreańskiej ,wsadziłam w doniczkę ,może coś z nich będzie do jesieni :przytulam

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/21 18:43 #72155

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8356
Ewcia, jak zawsze ja się z Tobą solidaryzuję w znoju prac w upale i nieustającego podlewania :przytulam . Dziś u mnie dokładnie tak, jak piszesz - trochę chłodniej niż wczoraj, ale wieje koszmarnie :angry: . Łeb od tego boli i podlewac trzeba dwa razy więcej :mlotek

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/21 22:50 #72207

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23454
To Wy dziewczyny dzień młodsze jesteście bo taka wietrzna ,ale i zimna pogoda to wczoraj u mnie była a dziś mniej wiało i chłodno
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/21 23:05 #72215

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
Ze slerozą życie fajne, który to raz mam zapytać czy szałwia Madeline kwitnie po ścięciu ponownie? moja juz przekwitła...

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/22 14:00 #72297

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Rozalko
Ja w tym "Działkowcu" zamowiłem jeszcze inne rośliny.Tylko jedna funkia i jarzmianka sie jeszcze męczy.
Reszta poszła w kompost.Chytry dwa razy trafi.Taka niby okazja. :angry:
W długi weekend byłem u syna na Śląsku.Do Kapiasa nie pojechałem, ale byłem u Żurka.
Sporo ładnych roslin , widać co sie kupuje.Trochę zaszalałem, bo sponsor był ze Mną.
Z Floksów mieli tylko "Quenn Ditoran".Oczywiście kupiłem.
Mam urlop.Nie da sie nic robić.Tylko z rana i wieczorem. :slonko
Na szczęście u Mnie nie ma komarów. :owady

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/22 17:06 #72319

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Marto mnie ta susza to już bokiem wychodzi .Te rośliny powiędłe w tym upale to bardzo smutny widok .
Doszłam do wniosku ,że nie kupię już żadnej większej rośliny ,bo zwyczajnie nie mam już siły robić nawet przy tych co mam .Nam to by się przydało deszczu tak ze dwa tygodnie z małymi przerwami na opróżnianie beczek na deszczówkę ,to i większe iglaki by się napiły teacher

Żaneciu ,a u mnie znów gorąco .No niby jest lato i tak musi być ,ale dlaczego tak sucho :omg

Ewciu szałwia oczywiście po ścięciu kwitnie drugi raz .Ja sobie zostawiam kilka na nasionka .Dziś zebrałam sobie z innej szałwii i teraz dopiero ja obetnę .Jeszcze zdąży zakwitnąć drugi raz :na_ucho

Jurciu ,jak oni mogą sprzedawać ludziom takie knoty .Pies z kulawą nogą nie powinien tam kupować !
Zupełnie nie kojarzę floksa ,którego sobie kupiłeś .Czy on ma może liście zielone z żółtym ? czasem floksy maja po kilka nazw ,o czym się przekonałam już kilka razy ,bo kupiłam takiego samego floksa pod inną nazwą .Urlop ,fajna sprawa .Wypoczywaj więc ,bo drugiego Ci nie dadzą :slonko

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/22 17:20 #72321

• nowababka
  • nowababka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • A na drogę w nieznane - nadzieję…
  • Otrzymane podziękowania: 12989
Ja siedzę w domu jak skazaniec :angry: Ta pogoda i mnie wykańcza. Mam zamiar dopiero wieczorem podlewać te rośliny,które wyraźnie potrzebują. Całego ogrodu nie podleję krecigl Czytałam jakieś prognozy o kolejnym upalnym lecie, jak w 2015... 43pomoc
pozdrawiam (◕‿◕✿)
Marysia [a.k.a olibabka]
"Jeśli masz dwa bochenki chleba, sprzedaj jeden i kup liliowca" - przysłowie chińskie
:tup u mnie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/22 18:01 #72326

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Znalazłem tego floksa pod inną nazwą "sweet summer queen".

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/22 18:37 #72338

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Maryniu zapowiedzieli na noc jakieś wielkie burze ,może przy tej okazji trochę się ochłodzi i popada .A moja okolica to już od 2015 roku ma cały czas takie gorące lata bez deszczu .Za każdym razem mam nadzieję ,że może w tym roku będzie lepiej i za każdym razem jest to samo .Nawet drzewa zaczynają podsychać ,resztę wytnie szyszko (mala litera zamierzona )i czeka nas pustynia :placz

Jureczku i ja pod tą nazwa go znalazłam ! cudny ci on :kocham Nie wiem ,jak u Ciebie ,ale moje floksy co dzień zwiędnięte ,pomimo podlewania ,a jeden już kwitnie clap
Za tę wiadomość podziękował(a): nowababka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/06/22 18:51 #72340

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ja Moich nie podlewam
Zaraz to za Mnie Matka Natura zrobi recourse
Moderatorzy: Efkaraj