Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/08/05 20:02 #172922

• nelu-pelu
  • nelu-pelu Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 16400
Ewa współczuję.. :przytulam
Nasza kotka odeszłą 18 lat temu, ale to wspomnienie do dziś jest trudne..
Pozdrawiam, Nela
Moje metamorfozy - zapraszam
Temat został zablokowany.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/08/05 21:02 #172929

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8356
No nie mów :( , może ta podobna do mojej :placz . Współczuję :przytulam

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/08/06 10:57 #172980

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Ewo :przytulam
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/08/06 12:00 #172985

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17345
Piękny ten niebieski floks :woohoo: .
Moja znajoma twierdziła, że ze zwierząt domowych, to najlepiej mieć żółwia. Podobno żyją 100 lat, więc nie trzeba opłakiwać ich straty.
Ja też kocham :kot i :spacerek . Czy nie mogłyby one również żyć 100 lat :( ?
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat
Za tę wiadomość podziękował(a): beatrix+

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/08/06 16:00 #172990

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Betinko ,Twoje utulenie to jak miód na serce :przytulam

Żanetko ,ja też tak powiedziałam sobie po śmierci swojego psa .Minęło kilka lat ,a ja wciąż nie chcę drugiego .Teraz mam jednego kota i na nim zakończę posiadanie zwierząt .Nie chce więcej cierpieć i przeżywać ich odejścia :(

Nelciu ,Inuś dzięki ,jesteście kochane :przytulam

Martula , właśnie ta podobna do Twojej :placz .Kochana ,wierna koteczka :placz

Edytko niestety każde życie kiedyś się kończy.Przyznam ,że przez chwile i ja pomyślałam o żółwiu ,ale one są całkiem niekomunikatywne .Jak kamienie do skalniaka :nie_wiem
Za tę wiadomość podziękował(a): a.nia

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/08/06 17:25 #172998

• Dagusia
  • Dagusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7063
Współczuje Ewuniu :buziak to bardzo boli mam jednego psa kundelka ma juz 15 lat,i nie chcę nawet myśleć o tym jak nas opuści.
A co do żółwia to sympatyczny gad poje i śpi zakopany w ogrodzie gwizdac jak zgłodnieje to wypełza na ogród i gryzie nam pięty 2smiech
Potem znów coś zje i idzie spać przesypia pół roku w domu a pół roku spędza w ogrodzie mamy juz go 3 lata rodzina się go pozbyła jak wyrosły im dzieci,moje :spacerek go uwielbiaja na słowo Tuptuś szukaja go po ogrodzie który pierwszy znajdzie 2smiech potem lizają go po mordce :kocham do wszystkiego trzeba się przyzwyczaić,trzymaj sie mocno :buziak
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/08/06 19:14 #173008

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dagmarko jednym słowem żółwie też mogą się porozumiewać ,ale jednak co futrzaki ,to futrzaki .Ja jestem kociara nie z tej ziemi i chyba przez to tak mi ciężko pożegnać swojego kota .Dzięki Ci kochana za wsparcie :przytulam

Trochę ogrodowych zakątków dla Was

Ostatnio zmieniany: 2019/08/06 19:21 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, th, takasobie, edulkot, Ness, Dagusia, beatrix+, Danusia, Zawszewiosna, a.nia ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/08/06 20:21 #173017

• Lukrecja
  • Lukrecja Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1932
Ewciu :przytulam strasznie mi przykro z powodu Twojej kotki. Kilka dni temu minęło dwa lata jak pochowałam swoją. I wiesz co, ja też nie umiem się przemóc żeby wziąć nowego. To prawda, że żyje jeszcze stary pies, z którym się razem wychowywali, a on niechętnie akceptuje inne futrzaki. Moja kotka była ze mną w najtrudniejszych chwilach, była współtowarzyszem podczas tworzenia ogrodu od zera, miała swoje ulubione rabatki... Do dziś ją widzę między roślinami. Minęły dwa lata, a ja mam wrażenie że to było wczoraj. Podobno czas leczy rany, a jednak po niektórych osobach (a ja zwierzęta traktuję na równi z ludźmi) zostaje taka dziura, że choćbyś chciała, to nie zabetonujesz, nie ma szans. Rozumiem Ewciu, przytulam mocno, z całego serca!

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/08/06 21:37 #173035

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
Hortensja fajna, no ta o drobnych kwiatach , to chyba Hayes Starburst. A jeżówka ma taki amarantowy kolor w realu? Piękna!
Zresztą...czy Ty masz coś brzydkiego? 2smiech

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/08/06 22:02 #173041

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25904
Ewciu, przytulam i ja :przytulam , bo znam ten ból :( . po odejściu mojego wiernego obrońcy mówiłam że nigdy więcej, ale tak smutno było w domu że po ppół roku zawitał kolejny psiak. Koty ma tylko dochodzące ale może kiedyś think:
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/08/07 08:09 #173053

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48292
Na pewno smutno Ci teraz strasznie. Ja nie mam kotów i psów, i nie będę miała. Jednym z wielu powodów jest właśnie to, że nie chcę przezywać tego co Ty. Powodów jest jeszcze kilka, ale rozstań nie lubię.

Fajnie wyglądają ten rdest i sadziec. Muszę sobie posadzić... think:

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/08/07 08:20 #173057

• nowababka
  • nowababka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • A na drogę w nieznane - nadzieję…
  • Otrzymane podziękowania: 12989
:przytulam Ja mam dwa, szybko starzejące się psy :unsure: Wprawdzie to nie domownicy, podwórzowe, ale są już 10 lat z nami...
Chyba też po ich odejściu nie zdecyduję się na kolejne zwierzę :(
Z drugiej strony, może to i lepiej, że pupile krócej ... od nas żyją :nie_wiem

Piękne masz rośliny w ogrodzie :woohoo: Moje w większości podsuszone, na granicy wegetacji :( Widzę srebrniki Judasza :) Zostawiasz nasienniki zawsze? Własnie dumałam co zrobić ze swoimi :lol:
pozdrawiam (◕‿◕✿)
Marysia [a.k.a olibabka]
"Jeśli masz dwa bochenki chleba, sprzedaj jeden i kup liliowca" - przysłowie chińskie
:tup u mnie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/08/07 18:28 #173087

• Franusiowa
  • Franusiowa Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 14775
Piękne zdjęcia ukazujące zakątki ogrodów :bravo :bravo
W oko wpadł mi biały sadziec, którego raczej trudno namierzyć. :tup
Pięknie prezentuje się też dekoracyjna brzoskwinia takie zdrowe kolorowe liście moja nie pryskana wygląda marnie.
Ewuniu może nie zawsze coś napiszę ale bardzo chętnie zaglądam do ogrodu ,bo zawsze można coś ciekawego u Ciebie wypatrzeć . :mniam
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/08/07 19:55 #173095

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Nelu ,ja niestety należę do osób ,które nigdy niczego nie zapominają ,ani złego ani dobrego .Nie jest to dobra cecha ,ale natury nie zmienisz .Będę pamiętała swoje zwierzątko tak ,jak pamiętam wszystkie poprzednie :na_ucho Wszystkie wspomnienia przechowuje w pamięci i często do nich wracam .Wrażliwce mają w życiu przerąbane krecigl think:

Betinko ta jeżówka w realu jest jeszcze ładniejsza .Tylko ten mój aparat nie wszystko łapie tak ,jak powinien .Ale też ją lubię .Tak się zarzekałam ,że nie będę szaleć z jeżówkami ,a jednak są takie piękne niektóre ,że nabieram coraz więcej chęci na wiele okazów .I pewnie kilka kupię w końcu ,no bo ileż można się przyglądać teacher

Pikutku ,każdy chyba doświadczył smutku po stracie swojego zwierzątka . Niby już niby się oswoiłam ,że jej nie ma ,ale kilka razy w ciągu dnia ogarnia mnie taki zal ,że łzy same lecą .Trzeba jednak trochę więcej czasu ,żeby odzwyczaić się od dotyku futerka :(

Miłciu rdesty szalenie się rozrastają ,nawet w moim piachu .Bardzo żywotne rośliny .Ja Ci polecam ,a jeśli chcesz to Ci jesienią wyśle kawałek .Wnet będziesz miała kępę :tup

Maryniu ,moje rośliny też już ledwo zipią .Ja już nie wyrabiam psychicznie .Ciągle leję i ciągle sucho .Normalnie to się nigdy nie kończy .W miejscach gdzie nie podlewam ,zapadam się w piach ,to teraz wyobraź sobie mój ogród .Co do srebrników ,to ja je zostawiam .Wiatr je roznosi po ogrodzie ,a te co się wysieją są bardzo ładne .Te co wyrosną w dozwolonym miejscu zostają .To samo robię z naparstnicami .A w tym sezonie rozrzuciłam nasiona kosmosów ,niechaj też trochę poszaleją dodając ogrodowi lekkości :owady

Majeczko moja brzoskwinka jest na wiosnę pryskana miedzianem .Pilnuję tego ,bo wiem ,że bez tego nie byłaby taka ładna .W tym sezonie ma sporo owoców ,może nawet dojrzeją .Jeśli masz ochotę na białego sadźca ,to z łatwością da się oderwać sadzonkę i Ty tez będziesz miała .W razie czego mam jeszcze różowego :na_ucho

parę zbliżeń i cudo motylowe- Rusałka żałobnik

Ostatnio zmieniany: 2019/08/07 21:35 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, th, takasobie, edulkot, inag1, Ness, Semper, nowababka, jolifleur, zanetatacz ten użytkownik otrzymał 4 podziękowań od innych

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/08/07 21:20 #173116

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6031
U Ciebie nawet przekwitnięte floksy ładnie wygladają.
Będziesz je przycinać?

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/08/07 22:59 #173128

• nelu-pelu
  • nelu-pelu Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 16400
No właśnie - przycinać czy nie..? Zauważyłam, że niektóre maja ochotę znowu zakwitnąć na tych samych pąkach.. think:
Nie przycięłam.. :lol:
W zeszłym sezonie jeden kwitł mi do mrozów..
Pozdrawiam, Nela
Moje metamorfozy - zapraszam

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/08/08 06:56 #173135

• Zawszewiosna
  • Zawszewiosna Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2052
Ewcia a co to takie ladne???

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/08/08 09:10 #173142

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48292
Na piachu mówisz... Pewnie i u mnie będzie im dobrze :) Jak nie zapomnę, to się przypomnę, a potem odwdzięczę się czym będę mogła! :buziak
Floksy są takie fotogeniczne! :slonko
Żałobnik super! Latał u mnie też, ale sfocić się nie dał! Gratuluję!

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/08/08 10:53 #173152

• Franusiowa
  • Franusiowa Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 14775
Ewuniu :przytulam bardzo dziękuję może na wiosnę sie przypomnę. Biały sadziec jest trudny do zdobycia :mniam
Zapytam Cię, czy te "gzygzaki" na lilii , to normalna rzecz. ?
Pytam,bo u mnie w zeszłym roku były takie "mazajstwa" na dwóch liliach a w tym na wszystkich tego samego gatunku./lilia DRZEWIASTA PURPLE PRINCE/
Powiem ,że pięknie kwitły przyrastają i prócz zmiany kolorów wyglądają na zdrowe.

imageshack.com/i/pnxw9Qqlj

niestety nie umiem wkleić tego zdjęcia .
Ostatnio zmieniany: 2019/08/08 11:14 przez Franusiowa.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2019/08/08 16:03 #173174

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Ewo, dopiero co przytulałam Cię po stracie koteczki a od wczoraj ja mam kotka "z wyrokiem" Boszzzzzzzz jak mi ciężko :(
Dobrze , że są takie ogrody jak Twój. Popatrzę sobie na piękne roślinki i przez chwilę wyciszę emocje. :buziak
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.211 s.