Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/01/28 17:46 #187765

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
:slonko :slonko :slonko U mnie wiosna ! co to będzie dalej ? srebrzysta budleja ,która co roku przemarzała ,w tym sezonie ma już malutkie pączusie .Jest tylko zakopcowana .Teraz się zastanawiam ,czy ona da radę zakwitnąć . think: a przecież to jeszcze zima w pełni !

ale powspominać można... :slonko

Ostatnio zmieniany: 2020/01/28 18:57 przez Nowinka.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): th, Gabriel, piku, takasobie, edulkot, VERA, nowababka, Elżbieta, zanetatacz, nelu-pelu ten użytkownik otrzymał 3 podziękowań od innych

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/01/28 20:04 #187793

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22700
Ewcia przepiekne wspomnienia takie energetyczne ja w maju na zjeździe muszę poszukać rodka Danuta bo miałam kupić w zeszłym roku ,zawachałam się i cały czas żałuję rotfl
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/01/28 21:08 #187801

• nelu-pelu
  • nelu-pelu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 16390
Ewa Twoje rodki i azalie są po prostu pokazowe..!! :kocham
Liczyłaś je kiedyś..? :)
Pozdrawiam, Nela
Moje metamorfozy - zapraszam

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/01/28 22:13 #187807

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 18038
Cuda Pani, cuda ... już się. Iemogę doczekać sezonu u Ciebie...
No właśnie ...liczyłaś?
Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/01/29 08:31 #187829

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Witaj Ewciu, u mnie dzisiaj śnieg za oknem :woohoo: .
Znalazłam zdjęcie takiego kwiata. Masz coś takiego u siebie albo wiesz co to jest? Chcę go kupić a nie wiem czego szukać
Załączniki:
Ostatnio zmieniany: 2020/01/29 18:10 przez jolifleur.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/01/29 09:17 #187834

• Elżbieta
  • Elżbieta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7086
Ewciu pięknie !!!! :kocham wstawiaj jak najwięcej Twoich rodków, robi się jakoś rażniej na duszy. :slonko
Szczególnie czekam na Calsapa. :tup

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/01/29 17:28 #187876

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Nelciu i Aneczko nie liczyłam ,ale obiecuję spis inwentarza w najbliższym czasie :na_ucho :tup

Ewuniu to jest jakiś rozchodnik .Nie pamiętam nazwy ,ale ja go chyba mam .Kiedyś urwałam kawałeczek w szkółce :oops: i z tej jednej odnóżki mam spora kępkę .Nie kupuj ,to Ci wyślę kawałek ,a to się bardzo szybko rozrasta .Wyślę razem z mydleńcem .Tylko na razie nie ma niczego na wierzchu i musisz poczekać aż wypuści :owady

Eluniu muszę sprawdzić w zdjęciach ,co mi jeszcze zostało .Zeszły sezon był u mnie pełen awarii i mało fotek robiłam .Dobrze ,że córy lubią ten mój busz ,więc trochę fotek było .Ja też lubię te moje bukiety oglądać ,jest w nich tyle kolorów ,że już by się tej wiosny chciało :jupi
Za tę wiadomość podziękował(a): Elżbieta, zanetatacz, Danusia, a.nia

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/01/29 18:10 #187885

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
Ok dzięki bardzo. Usunę to zdjęcie jak mi się uda, bo nie wiem czy legalnie je wstawiłam. A za roślinkę recourse pięknie dziekuję. Postanowiłam się wziąć za jakiś skalniak i zakupiłam kilka rojników natchniona odwiedzinami u Very. Już przyszły i jestem bardzo zadowolona :P Piękne sadzonki :woohoo: Jeśli masz zapotrzebowanie na rojniki chętnie się podzielę :)

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/01/29 20:33 #187915

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu na rojniki oczywiście mam zapotrzebowanie ,ale nie wiem jakie możesz podzielić .Zamówiłam kilka w Albamar ,a kilka dostanę od naszej Eli .
Dobrze by było żeby się rozrosły i żeby było wiadomo ,co obie mamy .Nie ma się co śpieszyć :na_ucho Ja Ci wyślę rozchodnika ,jak już wypuści listki ,pewnie w marcu ,gdzieś pod koniec . Nie ma rady musisz troszkę poczekać :nie_wiem :hejka

dzisiaj mrożonki rotfl

Ostatnio zmieniany: 2020/01/29 20:40 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, th, Gabriel, takasobie, VERA, nowababka, Elżbieta, zanetatacz, a.nia, Maggie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/01/29 20:43 #187916

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23927
O zima u Ciebie :woohoo: niespotykany to widok tej nibyzimy 2smiech przynajmniej zostanie Ci troszkę wody w ziemi jak ta odrobina się stopi :przytulam
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/01/29 21:24 #187921

• Elżbieta
  • Elżbieta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7086
Ale zmiana. zdziwko Ogród zimą też piękny, na białym fajnie widać wszystkie czerwone elementy.
Bardziej jednak podobają mi sie widoki z poprzedniego postu. :mniam

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/01/29 22:15 #187940

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23454
I u mnie dzisiaj padał śnieżek hu_rra hu_rra hu_rra ...ale tylko chwilę dachy były białe,bo zaraz się rozpuszczał
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/01/29 22:41 #187953

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17342
O tak, piękne te czerwone na tle śniegu :kocham .
A co tam Ewciu chowasz pod tą kurtałką na kiju?
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/01/30 08:22 #187970

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48290
To fajnie! Chociaż trochę! hu_rra Od razu jaśniej, od razu jakoś tak ...optymistycznie!
Fajnie wyglądają czerwone dodatki, jak spadnie śnieg.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/01/30 17:35 #187988

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
Piękne zimowe obrazki :)
Moje zakupy rojnikowe wysłałam do Ciebie mailem i myślę, że trudno by było żebyśmy zamówiły to samo. Pamiętasz jak zrobiłaś z liliowcami? Ja tak zrobię z rojnikami :diabelek . Ale dam im się troszkę rozrosnąć, chociaż już byłoby co uszczknąć wink-3

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/01/31 10:56 #188045

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6031
Ano widzisz Ewciu. Jest takie określenie "mieć zielone ręce".
Akurat Ja takich nie posiadam.Stąd efekty i min. ten nieszczęsny Calsap. :glupek
Zima u Ciebie fajna.Ja też tak miałem .Dzisiaj piękne słońce i duzy plus na termometrze.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/01/31 17:30 #188068

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Majeczko ,z mojej zimy ,to już nawet wspomnienia nie zostały .Było na chwile i szybko minęło ,ale cieszyłam się jak jakiś wariat :diabelek

Eluś ,wiadoma sprawa .Widoki z kolorami ,o tej porze roku zawsze są fajniejsze od białego .Chociaż u mnie ,to i białe nie zdążyło się znudzić :na_ucho

Żanetko u mnie też już po śniegu .Mam na liście jeszcze trzy różaneczniki .Szukam i szukam i nie mogę trafić .Mam na myśli Hans Hachmann ,Midnight Magic oraz Black Magic .Jakbyś gdzieś wypatrzyła ,to daj cynk :przytulam

Edytko aleś mnie rozśmieszyła z tą kurtałką 2smiech tak się zawstydziłam ,ze poleciałam na ogród i szybko ja zdjęłam .A pod nią ukryła się moja ozdobna brzoskwinia .Przed zima stulecia 2smiech

Miłko żeby nie te dodatki ,to by ogrodu nie było widać .Od razu jakoś tak weselej :zdrowko

Ewciu wiadomo ,ze wszystko czasu potrzebuje ,aby można było podzielić .Nie ma co sie spieszyć ,bo czekanie też jest przyjemne .Ja zamówilam w Albamar rojnik Dr.Fritz Kohlein ,Granat ,Britta , Samanthi ,Lilac Time , Red King Mystic .A do tego jeszcze proso Devey Blue oraz sadziec Lucky Melody .Kiedy wyślą ,nie wiem ,ale ja już mogłabym sadzić wink-3

Jurciu ,to chyba raczej susza Ci załatwiła Calsapa .Tak myślę .I myślę ,że zielone łapki ,to i ty masz skromnisiu .Niestety na pogodę wpływu nie mamy i każdemu coś padnie od czasu do czasu .Na pocieszkę powiem Ci ,że w ubiegłym sezonie straciłam dwie azalie ,co mnie trochę do nich zniechęciło ,przynajmniej na razie .Ale i tak nie miałabym gdzie wsadzić :silly:
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, edulkot, Elżbieta, zanetatacz, Danusia, a.nia

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/01/31 17:56 #188072

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23454
Ewciu -znowu jakieś nowości wypatrzyłaś ,wymienione rodki mi nie znane są ,ale jakby co to dam cynk ....już Ci się sadzić chce?-jesteś niemożliwa ,u mnie ciągle pada -więc leżakuje polewkamax
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/01/31 20:30 #188091

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
Obejrzałam ich ofertę. Dużo pięknych roślin mają. I trawki kuszące i rojnki a i cała reszta :woohoo: Zamawiałaś już tam wcześniej? Jakie mają sadzonki? Teraz mamy super czasy. Rośliny jak marzenie, łatwo dostępne, a w dodatku jeszcze innych o opinię można spytać... nic tylko wór kasiorki i hulaj dusza ;)

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2020/02/01 19:51 #188179

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Żanetko u mnie też kropi ,ale najgorszy jest wiatr .Ogólnie jednak powietrze pachnie wiosną :jupi Nie wiem czy przypadkiem nie zamówię kolejnych rodków ,bo już mnie głupawka wiosenna łapie 2smiech jak już się zacznie praca w ogrodzie na dobre ,to raczej skupię się na niej i nie będzie mnie korciło do zamawiania ,ale póki co .......... krecigl

Ewciu robię u nich zakupy od dawna ,czasem nawet kilka razy w roku .Zdarzają się im wpadki ,ale nie za często ,idzie przeżyć .Co do duszy ,to ona już hula ,tylko gorzej z kasiorką 2smiech
Za tę wiadomość podziękował(a): jolifleur, zanetatacz, Danusia
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.261 s.