Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/25 19:57 #26071

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Jureczku koniecznie się pochwal ,co zakupiłeś .Takie wyprawy to ja uwielbiam .To nie to samo ,co przez internet .Obejrzysz i dopiero kupisz .Miszenka to fajny floksik .Mączniak go nie bierze i w dodatku powtarza bardzo dobrze kwitnienie .U mnie cały czas kwitnie z niewielką przerwą :zdrowko

Aniu te róże ,to są dopiero bziki ,nie sposób się oprzeć .A co do czesania ,to mnie też się zdarza ,że chodzę cały dzień we wczorajszej fryzurze .A jeszcze jak wychodzę ze swoich ogrodowych zakamarków z liśćmi i wszelakim dobrem we włosach ,to sama siebie nie poznaję 2smiech

Siberko ja sama jestem zaskoczona ,że ten różanecznik drugi raz kwitnie .Tym bardziej ,że wiosną kwitł jak szalony .Prędzej bym się spodziewała ,że wcale nie zakwitnie .Kabaret ładny jest .Długo go masz ? A ja kupiłam sobie w tym tygodniu Tonikę .Piękny ,gęsty krzaczek ,ale pączka to ani jednego nie widzę .Pewnie w przyszłym sezonie kwiatów nie będzie :nie_wiem

Inuś ,Red Ballerinka u mnie ma z półtora metra .Jest całkowicie zdrową różą .Mam ją już kilka sezonów i nigdy nawet plamki nie miała .Takie róże ,to warto mieć w ogrodzie .A w ogóle ,jak przeglądam sklepiki z różami ,to jestem bardzo sfrustrowana .Jest tyle
nowych piękności .Miałam nie kupować żadnej ,a już mam 4 zamówione .Jedyne wyjście ,nigdzie nie zaglądać :przytulam
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): inag1, Semper, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/25 20:15 #26075

• annawu
  • annawu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1138
Nowinka napisał:
Aniu kochana witaj :przytulam Strasznie się cieszę z Twoich odwiedzin .Bardzo .Zaglądaj częściej .A mnie bardzo brakuje Ciebie i Twojego ogrodu .Co u Ciebie ? czy zdrowie dopisuje ? Jestem spragniona wszelkich wieści :buziak

Ewuniu z tym zdrowiem u emerytek to różnie bywa, rano latasz jak fryga a pod wieczór już cię coś dopada :bezsil
Nad wątkiem już myślę :) nadchodzą już dłuższe wieczory więc można dłużej posiedzieć bo do 1 listopada będę miała wszystkie dzionki zajęte, tylko o tej porze w ogrodzie już nie jest tak kolorowo, pozostaną tylko wspominki. ;)
pozdrawiam Ania

zapraszam do ogrodu
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/26 18:09 #26178

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Aneczko ,czy ja dobrze zrozumiałam ? chcesz otworzyć tutaj wątek ? Jeśli tak ,to bardzo ,bardzo się cieszę .A z tym zdrowiem ,to masz rację ,nigdy nie wiadomo kiedy coś Cię dopada .Jakoś latem jesteśmy zdrowsze ,chociaż bardziej zmęczone .Ale za to dużo szczęśliwsze .Zima mnie prawdę mówiąc przeraża .Zostaną nam pogaduchy i odgrzewki z ciepłych dni .A ja wciąż przy konewkach Pogrzebałam trochę przy roślinach ,wykopałam jedną różę i niestety włożyłam ją do wody ,bo korzenie całkiem suche .I była podlewana.
Nie dało się jej przesadzić od razu w inne miejsce .Aż się boję pomyśleć ,jak jest z innymi roślinami .Aneczko ,dużo buziaków Ci przesyłam i czekam na więcej Ciebie :przytulam
Ostatnio zmieniany: 2016/09/26 18:10 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/26 18:56 #26182

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6029
Mashenka niestety nie dojechała.
Skończyło się na 8 nowych floksach.
Wczesniej kupiłem przeszło 30 roslinek od Dorci.
Na ten rok fundusze wyczerpane.
Czekam na Twoja odpowiedż w wątku Betiny flower
:podlewam Tego nie zazdroszczę.Moje zapasy deszczówki na wyczerpaniu.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/27 08:32 #26244

• aguniada
  • aguniada Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1628
Ewuniu, nieustające życzenia zdrowia :buziak
Czytam, że wraz z jesienią opadają chęci na forumowanie... czemuż to? Taki piękny to czas przecież, w dodatku tak fantastycznie pokazany na Twoich zdjęciach...
Mistrzowsko ukazujesz kolory, pięknie komponujesz kadry, no, napatrzeć się nie mogę na to Twoje kwiecie!
Świecznice, dalie, zawilce - rwą oczy!
Wciąż podlewasz, ale już niedługo ta intensywność się skończy... dziś rano tylko 2st!
Ale za to jakie niebo, jakie słońce - wszystko się złoci!
Pozdrawiam, życząc dobrego humoru :buziak
W doskonałej fotografii chodzi o głębię uczucia, nie głębię ostrości - Peter Adams.
Zapraszam: Ogród w cieniu brzóz oraz AD Photography

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/27 17:55 #26311

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Jureczku ,8 floksików ,to też sporo .Szkoda że nie napisałeś jakie odmiany .U mnie susza masakryczna ,jeśli kropi to chyba tylko po to ,aby rośliny na fotkach lepiej wyglądały wink-3 Śmiech śmiechem ,ale ja już mam serdecznie dosyć tych konewkowych rajdów .
A deszczówka ? co to takiego ? :ohmy:

Agniesiu u mnie dziś rano był tylko 1 stopień .Zabrałam już doniczkowce do domu ,bo nie ma co ryzykować .Pomimo suszy ,jednak trochę odżyłam .W dzień jest na prawdę cudownie .Robota w rękach się pali .A niepotrzebne rośliny ,tylko furczą w locie na kompost :diabelek Od razu jakoś tak ładniej się zrobiło .No i jeszcze ta nadzieja na nowe roślinki :mniam Za życzenia zdrowia dziękuję bardzo ,bo bez niego szczęścia nie ma .A i z mojej strony też przychylność leci ku Tobie :przytulam
Za tę wiadomość podziękował(a): aguniada, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/27 17:56 #26312

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Za tę wiadomość podziękował(a): edulkot, VERA, Gosia1704, zanetatacz, Danuta

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/27 18:42 #26315

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25391
Ewuniu, a cóż to za cudeńko na drugim zdjęciu ?????
Zdjęcia to Ty już robisz mistrzowskie :bravo :bravo :bravo

Buziaczki :buziak :przytulam

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/27 22:22 #26358

• nelu-pelu
  • nelu-pelu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 16356
Witam Cię Ewo!

U ciebie to i pająki wiedzą jak się wystroić aby nie odbiegać od całości :woohoo:
Cudności pokazujesz, jak zawsze zresztą.
Pozdrawiam, Nela
Moje metamorfozy - zapraszam

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/28 11:10 #26418

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Verciu dzięki :przytulam Na drugim zdjęciu jest róża Roger Lambelin .Do tej pory wypuszcza nowe kwiaty .Może bez szału ,ale za to ciągle .A kwiatuszki ma niewielkie ,ale za to niezwykle misterne .Nawet chodzi mi po głowie ,aby dokupić jeszcze jedną ,tylko że jakoś nie widzę jej teraz w sprzedaży :nie_wiem

Nelciu dzień dobry kochana :przytulam Ty to zawsze wiesz jak człowiekowi próżność połaskotać .A co do tego pająka ,to podobno są zakałą naszych ogrodów ,jako gatunek obcy ,ale za to jakie mają kolorki .A innych pająków też u mnie zatrzęsienie we wszystkich możliwych kolorach :na_ucho
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/28 14:01 #26444

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25835
A czemu te ładne pajączki są zakałą ogrodów :dry: , co one takiego złego robią think:
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/29 10:05 #26565

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Wisienko ,one podobno pochodzą z innych rejonów .A u nas atakują rodzime pająki i inne pożyteczne owady .Ponadto ich ukąszenia podobno są niebezpieczne .A ja uczulona na wszelkie jady muszę szczególnie uważać .W głębi ducha mam nadzieję ,że powyjadają mi robale ,co mi lilie wyżerają :diabelek

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/29 10:41 #26567

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25835
O to takie łobuzy gwizdac , to już ich nie lubię :unsure:
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/29 15:18 #26611

• annawu
  • annawu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1138
Ewuniu, same piękności pokazujesz, :kocham a fotki robisz po mistrzowsku zdziwko
pozdrawiam Ania

zapraszam do ogrodu

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/29 16:55 #26617

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33626
Ewciu, tygrzyk paskowany, obcy??? Co tez te ludziska nie wymyślą. To pająk europejskiej strefy umiarkowanej, w Polsce do niedawana objęty ochrona gatunkową. Nie zjada innych pająków, bo siedzi sobie całymi dniami na swoich sieciach i czeka na owada jakiegoś do schrupania.
Przez ostatnie lata, ze względu na cieplejszy klimat, tygrzyki bardzo zwiększyły swoją populację.
A ugryź może każdy pająk.
:)
Za tę wiadomość podziękował(a): piku

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/29 17:05 #26619

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8344
Tygrzyki faktycznie pochodzą z Europy, ale bardziej z terenów basenu Morza Śródziemnego. Do nas przywędrowały już dawno, nawet jak Ewa słusznie zauważyła były pod ochroną. Ale odkąd mamy tropikalne lata, ten pająk faktycznie namnożył się wręcz w ilościach inwazyjnych, dlatego pewnie niektórzy nim straszą :dry: . Jest jadowity, ale to nie czarna wdowa ;) , pająk krzyżak, nasz rodzimy gatunek też jest jadowity. Myślę, że to z powodu ubarwienia został zaklasyfikowany jako pająk "tropikalny", a przez to bardziej groźny ;)

Edit: rozpisałam się o pająku i zapomniałam po co przyszłam polewkamax , Memory jest :P
Ostatnio zmieniany: 2016/09/29 17:07 przez markita.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/29 17:30 #26622

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Za tę wiadomość podziękował(a): Krzysia, VERA, Gosia1704, sierika, zanetatacz, Danuta

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/29 17:41 #26624

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Pikutku ,jak czytamy wpisy naszych koleżanek ,to nie taki diabeł straszny ,jak go malują .Wniosek z tego ,że możemy go trochę polubić .Ładny jest w sumie :zdrowko

Aneczko ,fotki to się same robią .Najważniejsze żeby obiekty były .Sezon się kończy i wiele do focenia nie zostanie .U Ciebie przerwa była ,to pewnie zgromadziłaś trochę materiałów ogrodowych :przytulam

Ewciu ,no opinię to ten pająk ma paskudną .Sama czytałam .A że mniej niebezpieczny ,to tylko się cieszyć :zdrowko

Martuś pająk pająkiem ,ale mój miskant ważniejszy .Napisz mi serdeńko wszelkie dane do wysyłki .No i ciekawa jestem ceny .
Strasznie Ci jestem wdzięczna za ten zakup .Jesteś niesamowicie uczynną kobitką :heart

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/29 21:42 #26668

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Ja się tak nie bawię, wracam sobie z tej mojej prerii, wchodzę do Ciebie i jak widzę ten busz, to kwiecie , te kolory a nawet pająka to od razu sobie zadaję pytanie - kiedy u mnie tak będzie ??? Ja chcę już i natychmiast! Powinni jakiś stworzyć środek typu "czary mary" i dzieje się wtedy mnożenie i powiększanie wszystkiego dookoła 2smiech A jeszcze zakupy robisz i nogą jak mawiasz upychasz... i Memory, którego sprzątnęli mi w Wojsławicach sprzed nosa... Ewuś masz Ty cudowności w ogrodzie :kocham
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/09/30 09:33 #26760

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Aneczko ,ani się oglądniesz i będziesz miała busz .To tylko na początku się dłuży ,a potem nie wiadomo kiedy pomyślisz .....ale to szybko minęło i kiedy to urosło ? Tak będzie , zobaczysz .A ja cały czas teraz coś przesadzam ,jako że jednak pilnuję terminów tej roboty .Wiosna i jesień .W innym terminie staram się tego nie robić .Miejsca na róże nie do końca znalazłam .Trzy umieszczę ,ale jedna nijak mi nigdzie nie wlezie .Nic to ,w razie czego mam jeszcze jedną forsycję do wykarczowania .Jedna dziś poległa ,będzie w sam raz na Memory :diabelek
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.195 s.