Jaguś ,to miałaś dużo szczęścia ,że tak fajnie dogadywałaś z listonoszem .Ogólnie na mojej poczcie nie ma żadnej dyscypliny w dostarczaniu paczek i przesyłek .Mam wrażenie ,że ludzie teraz nie chcą pracować i nie jest to tak do końca prawda ,że jaka płaca taka praca .Na poczcie zawsze były małe pensje ,ale nigdy nie było tak jak teraz .Nikt klienta nie szanuje i tyle .
Gosiu ,użyźnić nasze piachy ,to pracochłonne zajęcie .W dodatku te długotrwale susze powodują ,że ziemia zamienia się w kurz .U mnie tak jest w niektórych miejscach .I co zrobić z tym fantem ?
Nelciu te listki o które pytasz ,to słoneczniczek pstry .Roślina w sam raz ,na takie warunki glebowe ,jak teraz panują .Znosi susze i wciąż ładnie wygląda .Mam go od wiosny ,jest trzy razy taki ,jak był a ani razu nie był podlewany .
Beti mój listonosz ,to wcale nie wygląda na zanudzonego .Ciągle obładowany ,na tym rowerze wygląda jak wielbłąd .I ciągle klnie na swoich szefów .Nawet go trochę rozumiem ,ale on mnie to chyba nie całkiem
Ewciu no to masz tak samo ,jak i ja .Tyle że ja róże będę sadzić jesienią .Nie ma lepszego terminu .Wiosną będą tylko te ,które nie sprzedały się teraz .Pomyśl jednak aby kupić jesienią .Oferta jest świetna
jak dla mnie aż za świetna
Żaneciu aż spłonęłam od Twych pochwał
Szkoda ,że nie mogę pochwalić Twojego ogrodu
Ewuniu ,floksów koniecznie musisz kilka mieć .Jeśli zechcesz to ja wiosną mogę Ci kilka ofiarować .Szkoda tylko ,że nie wiedziałam wcześniej ,bo porozdawałam wszystkie nadwyżki .Ale zawsze da się coś uskubać
No jak to tak bez nich Heliotrop i ja lubię za zapach i za kolor ,który jest niebywały .A wśród roślin zwłaszcza .Ja swojego wykopałam i wsadziłam w doniczkę .Spróbuję przechować przez zimę .Podobno da się to zrobić ,a one wtedy szybciej i obficie kwitną .