Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/07 18:16 #28215

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Gosiu ,a mnie pierwiosnki wcale nie kręcą .Jak dla mnie za małe .W moim piachu gdzieś się zawsze gubią .Ja muszę mieć rośliny bardziej okazałe ,co nie znaczy że maluchy mi się nie podobają .Niektóre są urocze i też często chce mi się mieć .Ale nie bardzo się u mnie sprawdzają .Taki różanecznik ,czy azalia albo róża ....te to nie zginą w moim piachu zwyc
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Gosia1704

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/07 19:55 #28235

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Witaj Ewciu, po przerwie :buziak Miłe lenistwo się skończyło i trzeba się brać za liście. Widzę, że mam duże zaległości w Twoim wątku ale z przyjemnością to nadrobię :) Ale na początek rozejrzę się co w moich krzakach słychać. Niedługo się odezwę vishenka
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/07 20:53 #28260

• Siberia
  • Siberia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6573
Przyszłam zobaczyć zasypany liśćmi ogród, a tu fotek brak :blink:

To się pozachwycałam różą z pączkami zdziwko

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/08 08:25 #28335

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6029
Też bym sie pochwalił co dostałem od Dorci. czdziura
Tylko nie wiem czy to ta sama Dorcia, a i lista bardzo długa.
Powiem tylko,że dostałem kilka prymulek, ale to zdaje se nie Twoja bajka.
Znowu ktoś wiesza psy na Mojej firmie.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/08 08:34 #28338

• Siberia
  • Siberia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6573
Ja, odkąd zobaczyłam listonosza skaczącego przez ogrodzenie boiska szkolnego, żeby szybciej dostarczyć przesyłki, złego słowa na pocztę nie powiem 2smiech

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/08 08:45 #28340

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6029
Siberia napisał:
Ja, odkąd zobaczyłam listonosza skaczącego przez ogrodzenie boiska szkolnego, żeby szybciej dostarczyć przesyłki, złego słowa na pocztę nie powiem 2smiech
Dobrze,że nie było drutu kolczastego. polewkamax

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/08 11:46 #28368

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu ,no i co słychać w Twoich krzakach .Wybalowalaś się ,to teraz jak się rzucisz na robotę ,to tylko będzie furczało wink-3
Już mi się cniło za Tobą :przytulam Będziesz jeszcze coś sadzić ? think:

Siberko fotki jakieś wstawię ,ale nowe dopiero w niedzielę .U mnie durno i pochmurno .Jeśli chodzi o pocztę ,to tę naszą najchętniej wysłałabym w kosmos .Co oni ludziom roślin zniszczyli i innych rzeczy namarnowali .Nie ma na nich mocnych .A teraz jeszcze przy tej władzy ( :mlotek )to już robią co chcą i co im kto zrobi :mur :mur

Jureczku ,a co za różnica od której Dorci ? Obie zielono zakręcone .A ja bardzo lubię takowe wieści ,lista im dłuższa ,tym się lepiej czyta :mniam A co masz na myśli ,mówiąc o wieszaniu psów na Twojej firmie ? Rozum mi przemarzł i kiepsko załapuję :na_ucho

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/08 12:01 #28370

• nowababka
  • nowababka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • A na drogę w nieznane - nadzieję…
  • Otrzymane podziękowania: 12978
Ludzie, to ludzie pracujący w tej czy innej firmie powodują, że mamy taką właśnie opinię. :( U nas Poczta działa w miarę sprawnie, psów bym na niej nie wieszała ;) ale kiedyś dostałam list zaadresowany do jakiejś firmy i zgadzała się tylko ulica ;) Adresat miał kod 83-300 Żukowo polewkamax 2smiech Jak mogło dojść do aż takiej pomyłki? 037
Ewuś, u nas kolejny ponury, zimny i deszczowy dzień, pozdrawiam cieplutko :witaj :przytulam Twoje zdjęcia jak zwykle poprawiają mi humor :kocham
pozdrawiam (◕‿◕✿)
Marysia [a.k.a olibabka]
"Jeśli masz dwa bochenki chleba, sprzedaj jeden i kup liliowca" - przysłowie chińskie
:tup u mnie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/08 12:31 #28381

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Maryniu nasza poczta to wybitnie paskudny urząd .A kiedyś to i listonosz cieszył się szacunkiem .Chodził w mundurze i ludzie go szanowali .Był kimś lubianym i zawsze poważanym .Teraz to się zmieniło ,jak wszystko zresztą .Wszystko stało się jakieś przyziemne i bez zaangażowania w wykonywany zawód .Odbębnić swoje ,alleluja i do przodu .Lepiej nie będzie .Dla Ciebie Maryniu pozdrówki i buziolki :buziak

fotki flower

Ostatnio zmieniany: 2016/10/08 12:31 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, Krzysia, edulkot, VERA, Gosia1704, chester633, Ness, nowababka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/08 14:29 #28399

• Ness
  • Ness Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2882
Ośmielę się podsumować - jaka płaca taka praca :unsure: Muszę jednak przyznać, że ja na swoich listonoszy nie mogłam narzekać. A ten na wsi to już w ogóle godny naśladowania. Czasami nawet wysyłałam za jego pośrednictwem. Dawałam mu paczkę czy list a potem rozliczaliśmy się.
Kwiatki masz cudne :kocham
pozdrawiam
Jaguś

Jeśli nie wiesz co masz dalej zrobić, zrób sobie kawę

Nad rzeczką, opodal krzaczka
Ostatnio zmieniany: 2016/10/08 14:36 przez Ness.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/08 14:34 #28400

• Gosia1704
  • Gosia1704 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2561
Ewcia, zdjęcia śliczne. U mnie piaseczek teź. Nie wiem kiedy, i czy się nasyci tym moim kompostem. Póki co, swoje roślinki przesadzam i przesadzam w ziemię kompostową, a ona się rozpływa w piasku na pewno w przeciągu kilku miesięcy.
Pozdrawiam Wszystkich
:witaj
Zapraszam na
Kwiecisty groch z kapustą

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/08 15:20 #28404

• nelu-pelu
  • nelu-pelu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 16356
Ewa,
ciągle mnie czymś zaskakujesz! :woohoo:
Co to za cudne listki na czwartej fotce?
Wiesz jaka ze mnie ogrodniczka :nie_wiem :blink: :slonko
Pozdrawiam, Nela
Moje metamorfozy - zapraszam

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/08 17:51 #28432

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
Listonosze odchodzą z Poczty,,bo im się nudzi...

Nie wszędzie da się skakać przez drut kolczasty.. 2smiech

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/08 19:25 #28448

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Ewciu, w przerwach między deszczem obeszłam włości i nawet pograbiłam trochę liści. Ale ogólnie to smętne widoki mimo, że funkie np. trzymają się rewelacyjnie ale jesień już widać wszędzie. I zimno. I pada. Nic już nie będę sadziła, chociaż miałam kupić róże ale przeniosłam to na wiosnę. Teraz żeby z porządkami zdążyć przed zimą, to będzie dobrze :)

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/08 19:38 #28449

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23439
Ewciu!
nie wiem jak Ty to robisz -same cudeńka ciągle pokazujesz i wszystko takie zdrowe i dorodne-wspaniała z Ciebie ogrodniczka!!!
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/08 22:08 #28465

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
Bardzo lubię heliotropy, także za subtelny, miły zapach..ale floks cudowny, może w przyszłym sezonie uda się nabyc parę ślicznych....

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/09 09:22 #28516

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Jaguś ,to miałaś dużo szczęścia ,że tak fajnie dogadywałaś z listonoszem .Ogólnie na mojej poczcie nie ma żadnej dyscypliny w dostarczaniu paczek i przesyłek .Mam wrażenie ,że ludzie teraz nie chcą pracować i nie jest to tak do końca prawda ,że jaka płaca taka praca .Na poczcie zawsze były małe pensje ,ale nigdy nie było tak jak teraz .Nikt klienta nie szanuje i tyle . :nie_wiem

Gosiu ,użyźnić nasze piachy ,to pracochłonne zajęcie .W dodatku te długotrwale susze powodują ,że ziemia zamienia się w kurz .U mnie tak jest w niektórych miejscach .I co zrobić z tym fantem ? think:

Nelciu te listki o które pytasz ,to słoneczniczek pstry .Roślina w sam raz ,na takie warunki glebowe ,jak teraz panują .Znosi susze i wciąż ładnie wygląda .Mam go od wiosny ,jest trzy razy taki ,jak był a ani razu nie był podlewany . :slonko

Beti mój listonosz ,to wcale nie wygląda na zanudzonego .Ciągle obładowany ,na tym rowerze wygląda jak wielbłąd .I ciągle klnie na swoich szefów .Nawet go trochę rozumiem ,ale on mnie to chyba nie całkiem wink-3

Ewciu no to masz tak samo ,jak i ja .Tyle że ja róże będę sadzić jesienią .Nie ma lepszego terminu .Wiosną będą tylko te ,które nie sprzedały się teraz .Pomyśl jednak aby kupić jesienią .Oferta jest świetna :mniam jak dla mnie aż za świetna :diabelek

Żaneciu aż spłonęłam od Twych pochwał :oops: Szkoda ,że nie mogę pochwalić Twojego ogrodu :buziak

Ewuniu ,floksów koniecznie musisz kilka mieć .Jeśli zechcesz to ja wiosną mogę Ci kilka ofiarować .Szkoda tylko ,że nie wiedziałam wcześniej ,bo porozdawałam wszystkie nadwyżki .Ale zawsze da się coś uskubać :slonko No jak to tak bez nich Heliotrop i ja lubię za zapach i za kolor ,który jest niebywały .A wśród roślin zwłaszcza .Ja swojego wykopałam i wsadziłam w doniczkę .Spróbuję przechować przez zimę .Podobno da się to zrobić ,a one wtedy szybciej i obficie kwitną . flower
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/09 09:32 #28518

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
Wiem Ewuś b.dobrze jak teraz wygląda praca na poczcie...szkoda gadać...

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/09 15:05 #28558

• Krzysia
  • Krzysia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7568
Ewo :buziak odwiedzam regularnie Twój ogród tylko po cichutku, coś nie wyrabiam, a powinnam, bo ostatnio więcej czasu spędzam w domu i ogrodzie krecigl .
Oby do zimy, wtedy nadrobię forumowe zaległości :diabelek .
Piękna Twoja jesień Ewuniu, bardzo kolorowa i to w barwach wcale nie jesiennych :kocham .

Czytam o mączniaku na Waszych azaliach (i nie tylko), moje też dopadł, z miesiąc temu, tak znienacka, jednego dnia było ok, a następnego liście zaatakowane, pryskałam dwa razy sodą i w międzyczasie topsinem. Podobno chemia nie działa na mączniaka, tylko zapobiega, kiedy się pojawi pozostaje tylko soda. Jasnych plam już nie widać, po sodzie pociemniały, teraz już chyba nie ma sensu walczyć, jedynie zebrać liście. U mnie zaatakował też miodunki, niezapominajki i trochę floksy, ale te pryskałam zapobiegawczo i w tym roku widać poprawę, jedyny asterek też w lepszej kondycji. Tej wiosną nie wyrobiłam się z miedzianem, więc topsin był kilkakrotnie w użyciu latem.

Wrzesień był bardzo suchy, już miałam dość podlewania, na szczęście sezon się kończy deszczowo, zimozielone dostają sporą dawkę wilgoci, oby ta zima była wreszcie zimą.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/09 16:01 #28570

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Betti ,ja wiem ,żeś Ty pocztowy fachowiec :zdrowko

Krzysiu jesień na razie kolorowa ,ale to pewnie już długo nie potrwa .Większy mrozek przyjdzie i po kolorach :(
A wątuś może otworzysz ? ja bym Cię chętnie odwiedzała . :przytulam
Za tę wiadomość podziękował(a): beatrix+
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.188 s.