Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/18 17:12 #30501

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Edytko ,ja też wstrzymałam się ze wszystkimi pracami w ogrodzie .Co to za przyjemność w taki ziąb coś robić .Ale liczę ,że jednak jeszcze trochę da się popracować .Jesień dopiero zaczyna swoje rządy i parę ładnych dni pewnie będzie :zdrowko

Majuś ,a czy te swoje młódki liliowe ,to wsadzisz do ziemi ,czy zakopiesz razem ze skrzyneczką ? Do mnie też już jadą ostatnie cebulki ,ale liczę ,że wsadzę wszystkie .Zresztą nie mam ich znowu tak wiele :nie_wiem .

Aniu ,u mnie już nie tak kolorowo :placz Ponuro się zrobiło i brzydko .Nie ma co focić .co do jeżotki i przygiełki ,to jak gdzieś wypatrzysz ,to daj cynk .Ja gdzie nie trafię ,to niedostępne .Jakiś pech ,a one w sam raz do mojego ogrodu .Nieduże i ładne :omg

Marciu i Krzysiu ,co ja się z Was uśmiałam 2smiech 2smiech Ale fakt faktem ,że z niektórych nazw to można się uśmiać .Za to pisać te nazwy po łacinie ,to jakoś ciężko wymówić i zapamiętać .A jak któraś gdzieś wypatrz to ja się bardzo polecam łaskawym Paniom :przytulam
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/18 18:13 #30519

• Siberia
  • Siberia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6573
Sklep internetowy nie wystarczy? Bo jeżotki są po 7 zł :-) a przygiełki po 15.
Ostatnio zmieniany: 2016/10/18 18:15 przez Siberia.

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/18 18:39 #30529

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
A gdzie ?????? :woohoo: :woohoo:

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/18 18:43 #30532

• Siberia
  • Siberia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Edit: Nie polecam, bo nie znam teacher

Edit: Przygiełka niedostępna, jeżotka tak.
Ostatnio zmieniany: 2016/10/18 21:02 przez Siberia.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/18 18:50 #30535

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33632
Przygiełków nie mają...rety, dla samej nazwy warto je kupić 2smiech
Dzięki Siberio za namiary, ofertę warto przeglądnąć...boszszszsz, czy ja mam za mało trawy w ogrodzie 2smiech

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/18 18:54 #30537

• Siberia
  • Siberia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Jest przygiełka więc nie ma przygiełek chyba :diabelek Fajne słowa
Za tę wiadomość podziękował(a): Efkaraj

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/18 18:55 #30538

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8347
Właśnie przyszłam Ci powiedzieć, że znalazłam jeżotkę rotfl , ale widzę, że się spóźniłam :silly:

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/18 19:10 #30544

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
polewkamax polewkamax polewkamax polewkamax polewkamax

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/18 19:25 #30553

• dorcia7
  • dorcia7 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi bo nie jesteś sam
  • Otrzymane podziękowania: 1446
sklep trawy eu hmmm...decyzja należy do Ciebie ,ale ja więcej u nich zakupów nie zrobię
pozdrawiam -Dorota
Działka - moja pasja cz. 1

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/18 19:46 #30571

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dorotko ,a czemu ? Nie wiem czy dobrze pamiętam ,ale tam trzeba kupić kilka traw ,żeby zrealizowali zamówienie .Wybór mają niesamowity .Ale chcąc kupić jedną z dwóch które mam na oku to musiałabym dokupić 4 koleżanki ,a chcąc kupić kolejną znów ta sama historia .Kupując dwie na raty muszę kupić 1o roślin .To mnie trochę zniechęca .A jakie jeszcze mają wady ? powiedz ,dobrze żeby wszyscy się dowiedzieli :przytulam

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/18 20:26 #30590

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
Nowinka napisał:
Majuś ,a czy te swoje młódki liliowe ,to wsadzisz do ziemi ,czy zakopiesz razem ze skrzyneczką ? Do mnie też już jadą ostatnie cebulki ,ale liczę ,że wsadzę wszystkie .Zresztą nie mam ich znowu tak wiele :nie_wiem .

Ewuniu młódki liliowe mam w wiaderkach po różnych produktach żywnościowych przerobionych na doniczki, praktyczniejsze przy przenoszeniu 2smiech a tych wiaderek mam 2 skrzynki, wiem bo dzisiaj dokładałam wiaderko tulipanów 2smiech Takie młódki liliowe trudno wyzbierać wszystkie, dzisiaj sadziłam tulipany w miejsca gdzie w tym roku były właśnie lilie LA i znowu wybierałam malutkie cebulki, tyle tylko, że teraz nie pamiętam które lilie rosły w których miejscach krecigl zdecydowanie lepsze jest sadzenie w jakieś pojemniki. Mam do zadołowania coraz większą doniczkolandię bo teren wokół domku ciągle jest terenem budowlanym :mur
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/18 20:49 #30600

• dorcia7
  • dorcia7 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi bo nie jesteś sam
  • Otrzymane podziękowania: 1446
rok temu kilka miesięcy obiecywali trawy które mnie interesowały ,dobrze że nie zapłaciłam bo zamówienie nie zostało zrealizowane,w tym roku kupiłam dzwonki ,jeden był jako taki pozostałe to zaschnięty korzonek wysypany z doniczki ,na zdjęciach wyglądały ładnie więc napisałam,że taka sytuacja miała miejsce i obawiam się czy coś z nich będzie ,dostałam odpowiedż w nieprzyjemnym tonie ,żeby nie określić bezczelnym ,że niby czego się spodziewałam ?ja wszystko potrafię zrozumieć bo bardzo dużo kupuję on line,ale na takie potraktowanie sobie nie pozwolę,wystarczyło z kulturą odpisać ,czy przeprosić i byłoby po sprawie ,nawet nie chodzi o pieniądze,rośliny to rośliny,może trafić się sadzonka która nie przetrwa
pozdrawiam -Dorota
Działka - moja pasja cz. 1

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/18 20:50 #30602

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
To trochę kłopotliwe z tymi siewkami .No ale dochować się swoich cebul to duża przyjemność .Ja z kolei mam posianą galtonię w dwóch doniczkach .Tyle ,że ona nie zimuje w gruncie .Postanowiłam przechować na strychu ,a na wiosnę maluszki wystawić na dwór .Ona bardzo szybko wchodzi w stan kwitnienia .Podejrzewam że za dwa sezony doczekam się pierwszych kwiatów .A Ty bidulo masz kłopot z tą budową ale niedługo i Ty z tego wyjdziesz i do tego z nowym domkiem .Warto trochę się pomęczyć :przytulam

Dorotko ,ale to chamy :ohmy: Nie mogę pojąć takiego podejścia do kupującego .Ja w takim razie też u nich nie kupię ,nawet żeby mieli cale stada jeżotek i przygiełek .Dzięki ,że napisałaś o tym :na_ucho :przytulam
Ostatnio zmieniany: 2016/10/18 20:54 przez Nowinka.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/18 21:05 #30604

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Coraz bardziej jesiennie...

Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, Krzysia, VERA, Gosia1704, Ness, nowababka, Olga1234, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/18 21:15 #30607

• zielonajagoda
  • zielonajagoda Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2282
Hej Ewuniu, a co te pigwowce jeszcze na krzaczkach robią, już chyba powinny do słoików wskoczyć ;)
Moja morwa pendula jest właśnie taka niziutka, ale i tak urocza, kupiłam ją w Wojsławicach, owocującą, miałam od razu co poskubać :) , fajna taka wysoka jaka się Tobie trafiła.
U nas też pogoda brzydka, ale przecież nie może być taka cały czas.
Miłego wieczoru.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/18 21:31 #30613

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25398
Moja morwa też na krótszym patyku, ale przycinam i formuję koronę w kulkę. Liście majowe suszę na herbatkę, owoców niestety nie poskubię, szpaki są jak błyskawica 2smiech
Aha, udało mi się dzisiaj posadzić sporo szafirków, nie padało clap

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/19 08:59 #30685

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Iwonko ,a moja morwa wydaje się być nie tą ,którą chciałam .Wydawało mi się ,że ta moja upragniona ma większe liście .No ale zobaczę jak już podrośnie ,bo na razie to morwowe dziecko .Pigwę zjadamy na bieżąco ,do herbaty .To znaczy mąż ,bo ja herbaty nigdy nie piję bo nie lubię .Za to on pije za mnie i za siebie .Nałogowiec krecigl

Verciu ,ja już sobie wyobrażam Twoje cebulowe wiosną w natarciu .Sadzisz i sadzisz :kibic Ja też wciskam gdzie mogę ,ale u mnie to już niełatwa sprawa .Zdawało mi się ,że zostawiam sporo miejsca dla młodych roślin ,ale wszystko z czasem okazuje się za mało .Jak teraz patrzę na początki ogrodowiczów ,to mi się chce śmiać .Wszystko za gęsto wink-3 Twoje tereny duże ,masz już doświadczenie ,to już wszystko będzie perfekcyjnie posadzone .Szafirki mam tylko te zwykłe niebieskie i zaczęłam się ich pozbywać ,bo są wszędzie .
Ale chętni jakoś zawsze się znajdują :na_ucho
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/19 11:31 #30712

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
O!Jarząbek z białymi owockami. Jaki on jest piękny. :woohoo: Teraz jeszcze bardziej mi żal , że nie udało mi się go kupić. :(
Zawodowa płaczka ? To jest pomysł, tylko nie wiem dlaczego mnie to rozśmieszyło. Też do łez. 2smiech
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/20 13:25 #30894

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ino ,myslę ,że jarząbek to dopiero pokaże na co go stać .Teraz to młodzian .Dziś przyszły lilie z Benexu .Cebule ładne ,zapakowane elegancko ,czyściutkie wszystko aż miło .Jeszcze gdy się okaże latem ,że zgodne wszystko z zamówieniem ,to będę częściej tam kupować Oczywiście wszystkie cebule wsadzone .Kapuśniak leciał z nieba ,ale się zawzięłam i mam z głowy .Teraz tylko się wysuszyć i cieszyć się z wykonania planu .Zostały do wsadzenia tylko 4 róże clap
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/20 16:36 #30919

• Ness
  • Ness Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2882
Ja za herbatą też nie przepadam ale z pigwą to bym wypiła. Rośnie tu niedaleko mnie krzaczor z ładnymi owocami ale przy ulicy, znaczy się miejsce publiczne. Za każdym razem gdy przechodzę obok niego myślę zerwać, nie zerwać.. dostanie mi się od kogoś czy nie... think: Jakoś odwagi mi brak...
Pięknie pokazujesz jesień. Ta gałązka dębowa na płatkach róży mnie ujęła
pozdrawiam
Jaguś

Jeśli nie wiesz co masz dalej zrobić, zrób sobie kawę

Nad rzeczką, opodal krzaczka
Ostatnio zmieniany: 2016/10/20 16:38 przez Ness.
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.183 s.