Witaj
Jureczku
Tak nas zauroczyły Twoje okolice, że już planujemy kolejną wycieczkę na Dolny Śląsk, z urlopem krucho
, ale coś wykombinujemy
Byłoby idealnie, gdybyś zechciał nam towarzyszyć choćby w wyprawie do rezerwatu Błędne Skały
, nie daj boshe utknę gdzieś /ja i moje ciało
/, Drób mikrej postury może nie dać rady mnie wyratować, przydałby się jakiś mężczyzna, czuję, że jakbyś mi doopniaka zasadził, to nawet miałabym szansę obejrzeć Szczeliniec z lotu ptaka
Ewciu
Wyobraź sobie, że łubinów wybitnie nie lubię
, ale mamy tak duży obszar do zagospodarowania, że i dla w/w miejsce się znalazło
Do tej pory "szłam w kolory", aż doprowadziłam do tego, że ogród wygląda jak patchwork
, teraz staram się troszkę zazielenić
Verciu, pięknie dziękujemy za iście królewskie przyjęcie
, możliwość realnego obcowania z Twoim przepięknym ogrodem
i całą moc roślinnych darów
Przepraszamy za petunie
posadzone w kociołku z popiołem, z tym nałogiem nawet nie próbuję walczyć
Wiem, że dla Was nie jest to łatwa wyprawa, niemniej serdecznie zapraszamy z rewizytą w nasze skromne progi, przydrożne pobocze wzdłuż ścieżynki prowadzącej do naszej posesji już przygotowałam na tą okazję
Obuwiki u nas jeszcze skromniutkie, a Ty za osobowość i wielkie serducho zasługujesz na to, co najlepsze- jeden z moich tegorocznych faworytów- TB Decadence
Jaguś
Chodzi o tego irysa?
To odmiana Celtic Dancer
Jeśli chodzi o tego typu sino-koperkową
, musztardową, czy jak zwał, tak zwał kolorystykę
, moim faworytem w tym roku jest zdecydowanie odmiana Just Crazy
Elżuniu, skrzaciku mój kochany
Serdecznie zapraszamy do nas, najwyższa pora odwiedzić rodzinę w Siedlcach, do nas po drodze, nie ma inaczej
Żanetko
200 już dawno przekroczyliśmy
, niestety irysy bardzo oberwały majowymi przymrozkami i sporo odmian nie kwitło
Dla Ciebie kolejny mój tegoroczny best- TB Project Runway
Ni jak nie sposób uchwycić na zdjęciu jego uroku i fioletowo-szaro-niebieskiej kolorystyki..
Zakwitł pierwszy martagon