Witam serdecznie gości.
Betina, wychowaj lepiej te swoje kuru co by szkód więcej nie było w zieleninie ozdobnej
Ewuś, u mnie ścieżki coraz węższe, latem mi to nie przeszkadza, ale jak pada deszcz to kiepsko jest, a lubię chodzić w deszczu po ogrodzie.
Lukrecjo, pan szkółkarz będzie bardzo zadowolony i zwariuje, ale z radości, że zarobi.
Iwonko, nie wiem dlaczego guzikowce w większości ogrodów rosną marnie, nasz rośnie sam - bez zasilania, bez podlewania. Wczesną wiosna mocno go przycinam bo kwitnie tylko na młodych przyrostach, to jedyny zabieg jaki wykonuję.
Nowinko, ja też spaceruję po innych ogrodach i widuje mnóstwo pięknych roślin, które bym chciała mieć, ale nie da się nie tylko ze względu na miejsce w ogrodzie, ale i ilość pracy jaka w niektóre rośliny trzeba wkładać.
A u nas dziś wietrznie bardzo, w ogrodzie pełno jezior po kostki dosłownie i mnóstwo lodowych ścieżek. Trzeba bardzo uważać żeby nie wylądować w gipsowni szpitalnej
Szałwia Chocolate o mało czekoladowych liściach.............w poprzednim sezonie była rzeczywiście czekoladowa.