Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: 597 metrów zieloności

597 metrów zieloności 2017/05/23 15:36 #66977

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9985
To chyba taka słaba odmiana. Najlepiej zapytać w dziale hostowym
Bardzo podoba mi się to miejsce z fontanną
U mnie też łany niezapominajek.
Trzeba będzie niedługo je usunąć :(
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

597 metrów zieloności 2017/05/23 16:35 #66981

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23439
Witam miłe panie flower -Ewo co do niezapominajek to Anita może mieć racje ,ze za szybko je usuwasz ja pozwałam im przekwitnąć i się wysiać tak mam od kilku ładnych lat na ich miejsce wsadzam niecierpki ,które w tym roku mocno wyrosły w doniczkach a niezapominajki jeszcze dobrze się mają....Hosta -no właśnie nie wiem co z tą sierotą jest ....Dziś fajny dzień na pracę w ogrodzie bo nie jest za gorąco i trochę się chmurzy.....przydałby się :deszcz bo trawę muszę nawieźć i iglaki podsypać,ale wczoraj konewką podlewałam gnojówką z pokrzywy i dziś dokucza mi kręgosłup szyjny...więc na razie się relaksuję bo i takie chwile choćby z konieczności są potrzebne
azalia homebush

takie małe liczności

pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności
Ostatnio zmieniany: 2017/05/23 23:14 przez zanetatacz.
Za tę wiadomość podziękował(a): edulkot, Ness, Dagusia, Elżbieta

--=reklama=--

597 metrów zieloności 2017/05/23 23:54 #67079

• Gosia1704
  • Gosia1704 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2561
Żanetko, odzywam się, bo już kilka razy spacerowałam po twoim ślicznym ogrodzie, a śladu nie zostawiłam.
:przytulam
Pozdrawiam Wszystkich
:witaj
Zapraszam na
Kwiecisty groch z kapustą

597 metrów zieloności 2017/05/24 00:43 #67083

• Ness
  • Ness Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2882
Pewnego roku moje niezapominajki po przekwitnięciu złapały delikatnego mączniaka. Delikatnego, bo tylko do połowy i to od góry. Ponieważ miałam ich wtedy niezbyt dużo ścięłam porażone części. Zakwitły ponownie :woohoo: A ostatnio wysiały mi się tuż obok kompostownika. Podejrzewam działalność kotów i kur sąsiada, musiały zrzucić ze sterty łodyżki z nasionkami. Oczywiście ucieszyłam się.
Śliczna ta azalia. Łapię się na tym, że coraz częściej przyglądam się im z większym niż do tej pory zainteresowaniem.
pozdrawiam
Jaguś

Jeśli nie wiesz co masz dalej zrobić, zrób sobie kawę

Nad rzeczką, opodal krzaczka
Za tę wiadomość podziękował(a): Dagusia, zanetatacz

597 metrów zieloności 2017/05/24 09:25 #67121

• Dagusia
  • Dagusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7063
Zanetko ta hosta tak ma u mnie juz trzeci rok taka marniutka,co do niezapominajek u mnie z roku na rok coraz wiecej,zawsze po przekwitnięciu wyrywam,a one i tak sie nasieja ale kocham je za piekno.
U mnie codziennie pada jak w większości oazowiczów od niedzieli ma być trzy dni bez deszczu i błękit,ale czy tak będzie think:
Fontanna piekna gwizdac,azalki i rodki piekne,znów sie na ich widok nakrecam,dokupuje i serce boli jak w tym roku zamiast kwiatów pączki zmrożone :placz

597 metrów zieloności 2017/05/24 09:51 #67124

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22620
Żanetko pieknie Ci już wszystko kwitnie u mnie azalie jeszcze w pączkach nowa Homambush rozwinęła dwa uszkodzona kwiatuszki ale przynajmniej widzę że nie oszukana :) Orliki to u mnie jeszcze pączków nie maja ale i kepy nie takie pokaźne jak u Ciebie :)
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

597 metrów zieloności 2017/05/24 12:09 #67151

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Żanetko, co to za roślinka kwitnąca na niebiesko ? Ładna jest.
U nas pada a ja siedzę na forum i się totalnie lenię. Trzeba trochę chałupkę ogarnąć , może później się zabiorę za jakąś pracę. wink-3
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

597 metrów zieloności 2017/05/24 15:57 #67190

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Witam miłych gości welcome To i ja mam dziś dzień lenia tzn. wybieram książkę i pod kocyk -chociaż myślę czyby w piecu nie przepalić bo nie lubię takiej wilgoci...wprawdzie prasowanie czeka -ale co mi tam... Dziewczyny -złamałam się i poczyniłam pewne zakupy na bazarku u Markity polewkamax .To mnie pocieszyłyście ,że ta hosta tak ma-trudno ,
Inuś te niebieskie dzwoneczki a są jeszcze i różowe to cebulica zwana hiacyncikiem hiszpańskim -cebulki bezproblemowe.Gosiu ja codziennie do Ciebie zaglądam .Ness niezapominajki to już są takie wędrowniczki u mnie już rosną na nowej części ogrodu -choć ich nie sadziłam....a że je lubię to mają pozwolenie...Daguś u mnie pada :deszcz -ale to dobrze bo już musiałam podlewać,słońce miałam przez dwa tygodnie prawie..Danusiu u Ciebie też mam ulubione zakątki...
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności
Ostatnio zmieniany: 2017/05/24 15:57 przez zanetatacz.

597 metrów zieloności 2017/05/24 16:08 #67193

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Żanetko no nie mów miałaś już nic nie kupować jak dopiero początek sezonu????? 2smiech no nie wierzę polewkamax J mam dzisiaj luźniejszy dzień bo synowie pojechali na wycieczki a córcia i M wrócą dopiero koło 17-tej oooo to juz niedługo wink-3 ale obiadek mam gotowy a że sprzątnęłam,prasowałam wczoraj oczywiście drugie już wisi -to teraz się lenię bo na polu zimnica i co chwilę pada.
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
WIZYTÓWKA

597 metrów zieloności 2017/05/24 17:23 #67204

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Hejka :witaj A co kupiłaś na bazarku u Marty ? ja nawet nie wiem ,że można coś u niej kupić zdziwko
Bo Ci powiem ,że ja wpadam na forum ,zajrzę tu i tam ,coś napiszę i tyle .Przez to mało wiem .Dziś wreszcie doczekałam się deszczyku i mam wrażanie ,że rośliny w oczach rosną clap

597 metrów zieloności 2017/05/24 17:51 #67210

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu - cieszę się razem z Tobą ,że Ci podlało hu_rra - u mnie też podlane ,ja forum nadrabiam wieczorem jak wracam o 21 z działki a dziś buszuje od obiadu...Marta jeszcze nie potwierdziła ,ale zamówiłam -kłosowce ,przetaczniki ,chryzantemy i jęczmień grzywiasty ten ostatni mnie zauroczył,,,Danusia tylko nie mów,że Cię namówiłam... polewkamax .A zakupy jeszcze będą tylko muszę przemyśleć jakie bo dostałam kasę od dzieci.. hu_rra .A jeszcze wracając do trawy to w zeszłym roku zakochałam się w dmuszku jajowatym i kupiłam nasiona na ten rok ,ale diabeł zakrył ogonem i nie chce oddać :mur -mam serdecznie dosyć tej sklerozy w piątek zgubiłam okulary swoje a w sobotę męża polewkamax -wieczorem błagałam wszystkich o pomoc w szukaniu bo bez okularów nie siadam do kompa ,jedne córka znalazła przysypane trawą.. recourse i co tu więcej pisać czyżby to ten Niemiec mnie gonił..
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności

597 metrów zieloności 2017/05/24 18:07 #67214

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
2smiech i ja zgubiłam nasiona dmuszka 2smiech a tak chciałam mieć jego całe łany gwizdac Jesteście lepsze ode mnie, bo moja deska z prasowaniem stoi i czeka a ja jej się tylko przyglądam. Teraz ja oznajmiam, że pasuję z zakupami, bo się spłukałam doszczętnie :silly: Właśnie dzisiaj odebrałam 2 zamówienia, trzecie jutro i u Marty i na tym koniec. A jak się skuszę to pojedyncze uzupełnienia z mojej szkółki lub z targu. Wbijam sobie do głowy, że ogród powstaje dłuuuuugo i pomału. I już mi od takiego myślenia jest lepiej :)
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

597 metrów zieloności 2017/05/24 19:14 #67233

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8344
Dziękuję, że tak pięknie reklamujecie mój bazarek :przytulam 2smiech

597 metrów zieloności 2017/05/24 19:59 #67258

• Lukrecja
  • Lukrecja Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1932
Pięknie Ci wszystko kwitnie. Hostę może spróbuj przesadzić. Daj jej szansę.
Kocurek cudny, uwielbiam wszystkie dachowce :lol:

597 metrów zieloności 2017/05/24 20:14 #67272

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Żanetko a niby przez kogo ja do Martusi trafiłam polewkamax i na dodatek zamówienie złożyłam o ile Martusia przyjmie rotfl co do tego Niemca to okularów nie nosze ale sekatora i rękawiczek wiecznie szukam 2smiech
Danusia

WIZYTÓWKA

597 metrów zieloności 2017/05/24 20:34 #67283

• whoanita
  • whoanita Avatar
O, a już myślałam, że to tylko ze mną tak źle. 2smiech Do tego wszystkiego, jeszcze potrafiłam szukać telefonu. Teraz nie zabieram, niech se dzwonią. :) Choć i tak zawsze go szukam, ale już tylko w domu. Telefon ewidentnie się mnie nie trzyma. Rękawiczki, małe łopatki, sekator, to odwieczny problem. Kiedyś P. znalazł sekator w kompoście. Co tam robił? :nie_wiem I nasiona w tym roku świeżo zakupione też mi ogonem ktoś przykrył... :glupek Czy to już SKS? :nie_wiem

597 metrów zieloności 2017/05/24 21:12 #67312

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
pierwszy raz napisałam post i poszedł w kosmos to jeszcze raz -uff to mnie dziewczyny pocieszyłyście bo w sobotę to już mi się ryczeć chciało z bezsilności .Wszystkie wymienione przez Was rzeczy też gubię polewkamax a komórkę w domu szukam dzwoniąc ze stacjonarnego telefonu hu_rra .A teraz

dmuszek lipiec 2016

Jak widzicie u mnie kwiaty rosną z ziemniakami oraz z koperkiem.Aniu ja prasowanie miałam tylko w planach ... :diabelek .Lukrecjo- boję się ją ruszyć bo taka mizerota... :nie_wiem .Marto mam nadzieję ,że rozpatrzysz nasze prośby :P .Aniu -szkoda ,że nie posiałyśmy dmuszka bo jest cudny recourse ,Danusiu -nie ma to jak grupowe zakupy polewkamax
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności
Ostatnio zmieniany: 2017/05/24 22:20 przez zanetatacz.
Za tę wiadomość podziękował(a): Gosia1704, chester633

597 metrów zieloności 2017/05/24 21:20 #67313

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Żanetko ja ostatnio też znalazłam sekator jak kompost przesiewałam polewkamax a łopatkę najczęściej szukam w taczkach zanim wywiozę na kompost 2smiech
rabatki przy jarzynkach cudnie wyglądają :)
Danusia

WIZYTÓWKA

597 metrów zieloności 2017/05/24 21:25 #67317

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Danusiu -ja na razie dorobiłam się sekatorów trzech bo wiecznie gdzieś się chowają polewkamax
pozdrawiam Żaneta
597 metrów zieloności
Za tę wiadomość podziękował(a): Gosia1704

597 metrów zieloności 2017/05/25 10:12 #67453

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Moje sekatory i inne małe narzędzia zawsze lądują w kompoście. 2smiech
Tak to jest , jak się czyta bez zrozumienia. ;) Patrzę na Twoje fotki i oczy wychodzą mi z orbit. O Bosszz!!! , jak pięknie Ci róże kwitną :woohoo: Dopiero za drugim razem doczytałam, że to ubiegły rok. wink-3 Dmuszek też mi się podoba. :)
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.211 s.