Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ogród takisobie

Ogród takisobie 2019/11/25 14:48 #183142

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48290
Małgosiu! Już odpowiedziałam u Ciebie! Wierz mi, że Cię rozumiem, szkoda tylko, że mamy do siebie tak daleko. Przekazałabym Ci wszystko, co tylko potrafię! :buziak

Zuza! Ja powoli wychodzę z leja, ale nie wiem, czy nie jest mi w nim dobrze. Najlepiej mi jest, jak się zwinę na tapczanie i film jakiś lekki oglądam, albo jak maluję ptaszki, albo jak pichcę, ale tego mi się jakoś teraz nie chce robić. Wczoraj upiekłam ptysie na życzenie, ale krem mi nie wyszedł. Ostatecznie uratowałam go, ale potem dół wrócił, bo nie mogłam zjeść tyle ptysi, ile bym chciała :mur
Walnąć ptaszka cały czas mam ochotę, ale nie zawsze mi się chce wpełznąć na krzesło, przygotować pędzle i tak dalej... Jak już zacznę, to jakoś idzie.

Dzięki Halszka! I za paprotki, i za ptaszki! A kolorów dosłownie kilka, bo tylko kilka plamek się utrzymało B) Porobiłam nieco zdjęć z paprociami też i pewnie będę po kolei w tygodniu pokazywać.

Ptaszki kolejne namalowałam, tym razem żółta pliszka poszła na tapetę, ale oczywiście zdjęcia porządnego nie zrobiłam. :mur

Na dziś:

Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): th, Gabriel, edulkot, VERA, Elżbieta, zanetatacz, Danusia, a.nia, Maryna44

Ogród takisobie 2019/11/25 16:49 #183146

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25416
Kuś tak dalej tymi zdjęciami a galerię przyjdzie mi otworzyć z Twoimi pracami :diabelek :diabelek :diabelek
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie

--=reklama=--

Ogród takisobie 2019/11/25 19:58 #183174

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23927
Przyjdą przedświąteczne dni, potem dłużej będzie jasno to wróci chęć do wszystkiego :przytulam byle :slonko będzie nam przyświecać :slonko
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II

Ogród takisobie 2019/11/26 09:09 #183206

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Majeczko! :buziak Byle by były jakieś słoneczne weekendy, bo wtedy w karmniku będzie sporo ptaków, a ja sobie posiedzę w czatowni. Potem w styczniu wyjedziemy kolejny raz na ptaki, wtedy nabiorę pozytywnej energii. Święta są fajne, ale są za krótkie i tyle przygotowań i potem nie zdążysz się obrócić, a to już po świętach.

Verka! :buziak Zdjęcia może są fajne, ale te akurat ostanie nie są zbyt dobre, żeby je drukować, ale zawsze służę. Pewnie niebawem znów coś będę drukować , to ogłoszę. Zastanawiam się nad lepszym tworzywem, ale te na pcv są fajne i lekkie i można powiesić wszędzie bez wbijania gwoździ i stosowania sztalug. Nawet nie wiesz, jak się cieszę i jaki eto dla mnie ważne, że moje zdjęcia wiszą w Waszym domu! To zaszczyt!

Dziś pokażę ptaszki. Robione komórką. Nie umiem jeszcze pazurków robić więc proszę o wybaczenie. Trochę to psuje całość. Musiałabym poświecić trochę czasu na wprawki. Mam nadzieję, że kiedyś się nauczę.

Ostatnio zmieniany: 2019/11/26 09:09 przez takasobie.
Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr, th, Gabriel, piku, halszka, Efkaraj, edulkot, VERA, Pani Bestia, inag1 ten użytkownik otrzymał 5 podziękowań od innych

Ogród takisobie 2019/11/26 11:11 #183214

• Tomek Mr
  • Tomek Mr Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 28968
Miłko :przytulam , wiem jak inni, ale ja pazurki wybaczam :lol: Niewątpliwie masz duże zdolności, więc ćwicz i pokazuj ;)

Ogród takisobie 2019/11/26 12:33 #183217

• piku
  • piku Avatar
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25903
A już myślałam że tylko ja wpadłam do dziury czdziura ale to chyba przypadłość jesienna B) . Ptaszki coraz piękniejsze tworzysz :kocham , czekam więc na kolejne a z wystawą się nie ociągaj teacher
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

Ogród takisobie 2019/11/26 14:00 #183224

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 18039
Miłeczko ze mnie znawca jak z koziej d..py trąba :P ale coraz ładniejsze te Twoje obrazki :bravo Ptaszory jak żywe... fajne prezenty będziesz miała...
Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...

Ogród takisobie 2019/11/26 17:38 #183249

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25416
Miłko, mogę tylko :bravo :bravo :bravo Ptaszkom zupełnie nic nie brakuje, piękne są.

Ogród takisobie 2019/11/26 20:24 #183286

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22702
Miłeczko ptaszorki przepiekne :bravo :bravo
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród takisobie 2019/11/27 00:42 #183336

• Elżbieta
  • Elżbieta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7086
Miłeczko, patrząc na Twoje prace nigdy nie uwierzę, że " malowanie, to tylko odtwarzanie plam kolorów ".
To talent. recourse

Ogród takisobie 2019/11/27 15:13 #183361

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Elu! Ja nie żartowałam... 2smiech To, ze ptaszki są lepsze niż zeszłoroczne to zasługa nowych okularów, lampki dodatkowej w moim artystycznym zakątku i nowy pędzelek z empiku za 6,50 zł. :buziak

Danusiu! Dziękuję w imieniu ptaszków! :buziak Sięgnełam po dość stare zdjęcia, tak sprzed 5-7 lat i okazały się dość szczęśliwe.

Verka! Dziekuję Ci! :buziak Nie brakuje im, ale girki faktycznie sa do potrenowania, ale dam radę, wystarczy trochę cierpliwości i dbałości.

Aniu! Cieszę się, że Ci się podobają. Nie wiem tylko, czy spodobają się obdarowanym. think:

Wiesiu! Czarną dziurę trzeba przeżyć każdej jesieni. Występuje ona w różnym natężeniu, ale występuje :nie_wiem Nic nie poradzimy... Mądra jesteś! A przecież wiesz, że z wystawami nie tak łatwo!
Ale będę focić i malować zimą więc chociaż Wam co nieco pokażę! wink-3

Tomku! Spod Twojej klawiatury to niezwykły komplement! wink-3 Obiecuję ćwiczyć i pokazywać!

Jak się domyślacie, nie mam niczego nowego - ani wieści, ani fotek z ogrodu. W ogrodzie nie bywam, chyba, ze ptakom ziarno sypnąć (już zaczęłam, bo zauważyłam że szukają).
Tylko Kluseczka miała mi dokupić kolejne cebulki, bo w leroju jakieś kosmiczne przeceny są. I trzeba będzie to jakoś posadzić... :mur

Na dziś:

Za tę wiadomość podziękował(a): th, Gabriel, piku, edulkot, chester633, Elżbieta, zanetatacz, Danusia, a.nia, Maryna44

Ogród takisobie 2019/11/28 10:01 #183411

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Ciąg dalszy jesiennych widoków...

Te paprocie rosną na wąskim pasku gruntu pomiędzy mną a sąsiadami. Przez kilkanaście minut o tej porze świeci tam słońce...
Za tę wiadomość podziękował(a): th, Gabriel, edulkot, inag1, Semper, Elżbieta, zanetatacz, a.nia, Maryna44

Ogród takisobie 2019/11/28 14:53 #183416

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Teraz w końcu widać wszystkie paprotunie, nic ich nie zasłania i mogą królować.

Ogród takisobie 2019/11/28 15:23 #183418

• piku
  • piku Avatar
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25903
takasobie napisał:
Te paprocie rosną na wąskim pasku gruntu pomiędzy mną a sąsiadami. Przez kilkanaście minut o tej porze świeci tam słońce...

To musiałaś dobrze celować by trafić na te kilkanaście minut :woohoo:
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia
Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr

Ogród takisobie 2019/11/28 15:53 #183422

• Tomek Mr
  • Tomek Mr Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 28968
Wiesiu, no i musiała nieźle się wygibnąć, żeby je tak z pozycji gruntu ustrzelić :fotka :lol: Ale Miłka to jeszcze przy nas młódka i wygląda na wysportowaną :silly:

Ogród takisobie 2019/11/28 19:06 #183431

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Wszak Miłka wszystkim radzi żeby focić z pozycji żabki albo nawet na leżąco wink-3

Ogród takisobie 2019/11/28 21:52 #183442

• Elżbieta
  • Elżbieta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7086
Och, jaka piękna seria . :mniam :kocham

Ogród takisobie 2019/11/29 11:56 #183451

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Miłka też pisała, że kuper do góry, żeby wyszły takie zdjęcia. wink-3
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

Ogród takisobie 2019/11/29 13:01 #183453

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Inuś! Tzn pisałam, że kuper niżej! 2smiech W ogóle wiele fotografii czegokolwiek wychodzi lepiej, jeśli obiektyw jest na wysokości fotografowanego obiektu, ale to zależy, jaki efekt chcemy osiągnąć.

Eluniu! :buziak Bardzo się cieszę, że Ci się podoba! Mi też się ten widok podobał więc poleciałam szybko po aparat.

Masz rację Majeczko! Hosty wokół przyklapnięte więc paprocie pozostały na widoku. W tym miejscu sosny sąsiadki zrzucają igły. Mam poduszkę na zimę bez roboty.
A zdjęcia często robię w pozycji półleżącej, ale muszę coś wymyślić, bo gnaty już nie takie sprawne. gwizdac

Tomku! Ja to tylko tak młodo wyglądam, zawdzięczam to genom! polewkamax A faktycznie przy tych zdjęciach leżałam (przynajmniej sobie chwilę odpoczęłam).

Wiesiu! To wyszło przez przypadek. Łaziłam po ogrodzie, żeby pofocić i zazwyczaj rozglądam się za ciekawym światłem. Część zdjęć, jak wiesz robię z kronikarskiego obowiązku, ale lwia część robię, bo jest odpowiednie światło. Jak zobaczyłam ta łunę, od razu pobiegłam po aparat.

Jutro ma być przymrozek, a ja mam cebulki do posadzenia! :mur Cudowne tulipany, krokusy i iryski. Mam nadzieję, ze ziemia nie zamarznie na amen :nie_wiem

Na dziś:

Za tę wiadomość podziękował(a): th, piku, halszka, edulkot, VERA, Semper, Dagusia, Elżbieta, zanetatacz, Danusia ten użytkownik otrzymał 3 podziękowań od innych

Ogród takisobie 2019/11/29 13:13 #183456

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Miłko nie staraj się o zamarzniętą ziemię, do tego musi dobrze przymrozić. A poza tym podobno jeszcze ma być cieplej i na to liczę.
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.199 s.