Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ogród takisobie

Ogród takisobie 2020/01/12 19:11 #186298

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48292
halszka napisał:
Poll napisał:
Miłeczko, doszło do mnie powiadomienie, że wystawiłaś na licytację, na rzecz WOŚP swoją akwarelkę...

Aaaa, to idę obadać :silly:

Edit: ooo, to rudzik, który mi się tak podoba :woohoo: :woohoo: :woohoo:

I kupiła!!! Halinka! Dziękuję! Cudowna jesteś! clap clap clap clap clap
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, th, halszka, edulkot, Elżbieta

Ogród takisobie 2020/01/12 21:06 #186322

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 73003
Gratuluję Halince i.... dziekujętakże. :przytulam Mnie, niestety, cena przerosła! Miłeczko, stajesz się uznaną a na pewno drogą artystką. rotfl
Za tę wiadomość podziękował(a): halszka, takasobie, edulkot

--=reklama=--

Ogród takisobie 2020/01/12 21:43 #186326

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
2smiech 2smiech 2smiech

Radość z mojej "drogości" jest ogromna, bo dzięki temu zyskał WOŚP!

Ale nie szukam jeszcze marszanda. Muszę napaćkać jeszcze wiele takich rudzików, zanim mogłabym zostać "uznana". Ale obiecuję, że będę paćkać, dopóki wzrok pozwoli :-)

Napaćkane ostatnio:

Wróbel, przytyło mu się pod moim pędzlem wink-3

Rudzik zupełnie inny

Sikorka - proporcje wyjątkowo dobre, ale coś oczko nie wyszło

A ta też utyta :P

Łęczak kompletnie karykaturalny, ale zabawny
Ostatnio zmieniany: 2020/01/12 21:56 przez takasobie.
Za tę wiadomość podziękował(a): Gabriel, piku, edulkot, Olusia, Dagusia, nowababka, Elżbieta, zanetatacz, Danusia, a.nia ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych

Ogród takisobie 2020/01/12 21:59 #186329

• halszka
  • halszka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6931
Przyznaję, że trochę zaszalałam, ale uparłam się na rudzika :kocham i tak poszło (choć dwa pozostałe, zwłaszcza krętogłowa, też bym chętnie przygarnęła :) ), a że i tak coś dajemy na Orkiestrę, to mam przyjemne z pożytecznym w jednym hu_rra hu_rra hu_rra .

Miłko, paćkaj, paćkaj, bo fajnie Ci to wychodzi :przytulam
Pozdrawiam
Halina
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, edulkot, VERA, Elżbieta, zanetatacz

Ogród takisobie 2020/01/13 08:55 #186340

• Dagusia
  • Dagusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7063
A te jastrzębie pierniki nawet miedzy soba się nie podziela,w przyrodzie tez wszyscy o wszystko się bija ja tak ostatnio chcialam sfotografować liska w lesie był w ruchu i albo głowy nie bylo widać albo korpus byl za drzewami rotfl ale oczy sie napatrzyły a on taki chytry i nas nie wywąchał zwyc
Ostatnio zmieniany: 2020/01/13 08:56 przez Dagusia.

Ogród takisobie 2020/01/13 20:48 #186389

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Dagusiu! Jastrzębie to dzikie zwierzęta. To sposób na ich przetrwanie.
Niełatwo zrobić zdjęcie zwierzętom, zwłaszcza wśród drzew i krzewów. nawet jak się ma cierpliwość, umiejętności i dobry sprzęt. Nie raz tego doświadczyłam ;-)

Halszka! Paćkam, paćkam! Muszę się sprężać, bo niedługo wiosna i czasu nie będzie. Jestem dumna, ze rudzik zawiśnie w Twoim domu! :buziak

A i krętogłów został sprzedany ! hu_rra Niestety nie kojarzę szczęśliwego nabywcy. Może akurat ktoś spoza grona osób poinformowanych na niego się natknął i skusił? think:

Myszołowy zostawiam:

Za tę wiadomość podziękował(a): Gabriel, piku, halszka, edulkot, Dagusia, Elżbieta, zanetatacz, nelu-pelu, Danusia, a.nia ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych

Ogród takisobie 2020/01/16 09:03 #186617

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Szczęśliwy nabywca krętogłowa prosił, żeby nie wysyłać mu jeszcze, bo licytuje łęczaka i może mu się uda :-)
A ja napaćkałam 2 zięby: samicę zwykłej i młodego samca jera. W sobotę sfocę i pokażę.
Namalowałam jeszcze dzięcioła zielonego młodego, ale Maciej stwierdził, że coś z nim nie tak więc do poprawki wink-3
I muszę się pochwalić, że dostałam ( w wyniku skomplikowanych i zawiłych transakcji) coś cudownego od Ani - Elżbiety! :buziak :buziak :buziak

Aniu! Pocztówka jest cenniejsza od mojego bohomaza!
Za tę wiadomość podziękował(a): edulkot, VERA, Elżbieta, zanetatacz, Danusia

Ogród takisobie 2020/01/16 10:26 #186624

• Brydziasia
  • Brydziasia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2793
Miłko Twój wątek to czysta przyjemność oglądania, nie tylko ze względu na sprawne oko fotografa i specyficzny sposób kadrowania, ale i to z jaką otwartością dzielisz się swoimi dziełami, czy to ptaków, czy roślin, czy ogólnie widoków. Ogród - uroczysko, cokolwiek bym napisała, już dawno te słowa padły, pięknie jest!
Chciałam Ci jeszcze podziękować, bo to od Twoich postów, zdjęć, zaczęła się kiedyś moja miłość do dalii. Bardzo Ci za to dziękuję! Odgrzebałam dzięki temu całą masę wspomnień z Dziadkowego ogrodu.
Pozdrawiam

Joanna zwana Brygidą
Ostatnio zmieniany: 2020/01/17 11:09 przez Brydziasia.
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie

Ogród takisobie 2020/01/16 13:43 #186639

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Co by nie powiedzieć ,zgadzam się z przedmówczynią w każdym słowie ,bo Milka fajna kobitka jest ! zwyc
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

Ogród takisobie 2020/01/17 10:54 #186713

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Nowinko! Chyba mnie nie znasz!!! 2smiech 2smiech 2smiech Ale dziękuję! :buziak

Joanno zwana Brygidą! :buziak Dzięki! Cieszę się, że Ci się podobają i zdjęcia, i ogród, i bohomazy! Z ogrodem, to ciężko stwierdzić, bo niewiele jest zdjęć ogrodu w ogóle, więcej roślin, ale rzeczywiście można coś tam znaleźć. wink-3
Ale tak naprawdę to najbardziej się cieszę, że wygenerowałam w Tobie chęć posiadania dalii. Ich upierdliwa uprawa sprawia, ze nie chce się ich uprawiać. I potem jest z nimi problem, bo wiele odmian zanika, ginie bezpowrotnie, bo nie ma kto ich rozmnażać i dbać o nie. Dlatego swoje dalie chętnie mnożę i rozdaję , żeby jak największa liczba osób podtrzymywała odmiany. A nowe piękności kuszą i wszyscy chcą, co nowe, co większe, co bardziej imponujące! Więc zapraszam, zwłaszcza do wątku daliowego! Widziałam w daliowym, że pokazałaś swoje piękności! . mam nadzieję, że w tegorocznym sezonie też na bieżąco wszystko pokażesz!
A' propos "Brygidy"! Miałam nauczyciela w technikum od polskiego, który na wszystkie dziewczyny mówił Brygida! Więc przez chwile też nią byłam! rotfl

Nie mam świezych zdjęć. Jutro zrobię:
Za tę wiadomość podziękował(a): Gabriel, piku, edulkot, VERA, nowababka, Elżbieta, zanetatacz, Danusia, a.nia

Ogród takisobie 2020/01/17 16:54 #186731

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Wyszłam po pracy na ogród, bo było jeszcze dość jasno. Nasypałam do karmników i zobaczyłam to:

hu_rra hu_rra hu_rra

Ja to sadziłam w 2017 jesienią i dopiero teraz zobaczyłam, że to jeszcze istnieje!
Za tę wiadomość podziękował(a): th, Gabriel, piku, edulkot, VERA, Semper, Dagusia, nowababka, Elżbieta, zanetatacz ten użytkownik otrzymał 2 podziękowań od innych

Ogród takisobie 2020/01/17 20:41 #186739

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23454
Miłko -czasami cuda się zdarzają 2smiech ,ja też kiedyś posadziłam to muszę dobrze poszukać a nuż takie cudo znajdę
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

Ogród takisobie 2020/01/17 21:35 #186744

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22722
Miłeczko ślicznie te cyklameny wyglądają :bravo
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród takisobie 2020/01/17 22:17 #186751

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25904
Śliczności :kocham , muszę jutro poszukać czy i u mnie się coś nie wykluło :lol:
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

Ogród takisobie 2020/01/18 02:51 #186762

• Elżbieta
  • Elżbieta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7086
Miłeczko, powtórzę za Brydziasią " Twój wątek, to czysta przyjemność oglądania.......... " :kocham
Myszołowy oglądałam z wypiekami na twarzy. :bravo :bravo :bravo
Śliczniutkie te cyklamenki. Mi kiedyś taką niespodziankę zrobiła przylaszczka, pokazał się jeden kwiatuszek, a ja cieszyłam się
jakby to był łan.
Miło, że dalie się podobały. :buziak

Ogród takisobie 2020/01/18 09:59 #186766

• kasik 69
  • kasik 69 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 4132
Cześć Miłeczko! Podglądam po cichutku. Zdjęcia piękne ja zwykle, zaskoczyłaś mnie natomiast rysunkami. Są śliczne, a jak jeszcze na szczytny cel przeznaczone to szacun :kocham A te dalie od Ani tylko w ramkę oprawić i odziwiać. Cyklamenki bardzo przyjemną niespodziankę Ci zrobiły.
Pozdrawiam :buziak
Zapraszam do Ogrodu z robalkiem.
Ostatnio zmieniany: 2020/01/18 10:01 przez kasik 69.

Ogród takisobie 2020/01/18 10:41 #186770

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33639
Miłko, wszystko nadrobiłam. Zdjęcia z walki o przeżycie bardzo imponujące :bravo
Namalowane ptaszki są coraz piękniejsze, tylko nie wiem dlaczego piszesz, że łęczak jest karykaturalny. Pooglądałam zdjęcia na necie i jest jak żywy!
A! czy malowałaś dalie? Bo piszesz przy pocztówce o bohomazie... coś mi chyba jednak umknęło... muszę wrócić wstecz.

Edycja
Już doczytałam u Elżbietki :D
Ostatnio zmieniany: 2020/01/18 11:33 przez Efkaraj.

Ogród takisobie 2020/01/18 17:53 #186810

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23927
Przez te Twoje cyklameny polazłam swoje oglądać, ja mam inne, ale moje białe chyba wyginęły na amen B)
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II

Ogród takisobie 2020/01/18 18:26 #186813

• halszka
  • halszka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6931
Miłko, dziękuję bardzo bardzo :przytulam - nie tylko za rudzika, ale za pozostałe Twoje wspaniałe dzieła ( :na_ucho bo Miłka wczoraj przywiozła mi wylicytowanego rudzika i jeszcze kazała mi wybierać inne swoje akwarelowe ptaki oraz zrobione przez siebie zdjęcia, które mi sprezentowała :woohoo: ). Zaskoczyłaś mnie całkowicie tymi prezentami – jestem naprawdę przeszczęśliwa, że będę mogła nimi cieszyć oko u siebie w domu hu_rra hu_rra hu_rra .
Cyklamen słodziak – fajne są takie niespodzianki, zwłaszcza o tej porze roku. Ja czekam, kiedy u mnie pokażą się przebiśniegi i pierwsze krokusy – te w donicach, które posadzilam w tym roku, mają już widoczne pączki. Jeszcze kilka dni takiego ciepła i ... Ale chyba ma się trochę ochłodzić,i może to i lepiej.
Pozdrawiam
Halina
Ostatnio zmieniany: 2020/01/18 18:28 przez halszka.
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, Dagusia

Ogród takisobie 2020/01/18 20:31 #186835

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Halinko! To się cieszę, ze się cieszysz! A ja się cieszę, że Cię poznałam osobiście i jestem dumna, że moje obrazki będą wisieć u Ciebie ! :buziak No jakoś lansować się muszę! :P

Majeczko! Jak je zobaczyłam, to nabrałam apetytu na kolejne. Myślę, ze maja na tyle dobre miejsce, że się zadomowiły. Maja jeszcze 6 pąków. Ja myślę, ze one kwitły rok temu też, ale ich po prostu nie znalazłam. :nie_wiem

Ewka! Scenę walki mam cały czas przed oczami. W sumie obserwowaliśmy to miejsce około godziny, z tym, ze czasami jeden spokojnie jadł i wtedy nie było to zbyt spektakularne.
Ja też uważam (Halinka oglądała moje bohomazy i tez to zauważyła), że coraz lepiej mi to idzie. czyli muszę malować coraz więcej, może się wreszcie nauczę. Łęczak ma za długi dziób. Dlatego!
Dalii nie maluję, może dlatego, że nie mają oczu, a ja lubię malować oczy! 2smiech Ale może kiedyś będę malować. Kiedyś próbowałam, nie wyszło mi. :(

Kasia! Pocztówkę od Ani powieszę na poczesnym miejscu, ale szukam odpowiedniej ramki. jak powieszę, to pokażę. Maluję ptaszki, żeby przeżyć jakoś zimę w dobrym nastroju. B) A cyklameny ten nastrój jeszcze bardziej mi poprawiły... :slonko

Aniu! Bardzo mi przyjemnie, jak tak piszesz. Dalie przypomniały mi, ze dawniej w dzieciństwie kupowało się piękne pocztówki i zbierało. Były z aktorami, z kwiatami, kotkami i różne inne. I ja miałam pokaźny zbiór, ale nie pamiętam, co z tym zrobiłam. Cyba gdzieś wydałam, ale jest gdzieś jeszcze jeden karton z korespondencją z lat 80-tych, może tam coś będzie... Jaki pisałam, oprawię pięknie i powieszę, bo są śliczne!

Wiesiu! I co? Wykluło?

Danusiu!
:buziak Dziwię się sobie, że takie piękne wybrałam! wink-3

Żanetko!
Szukaj! na pewno znajdziesz!!! zwyc

Poszłam dziś rano na kije, spotkałam stadko gili. Już z daleka je słyszałam, ale zobaczyłam później w brzozowym zagajniczku. Pani szła z wózkiem, a ja jej pokazuje, ze gile, a ona, że ona tyle lat na wsi mieszka i gili się naoglądała... gwizdac
Poszłam dalej...
W ogródku znalazłam jeszcze to:

I takie tam z karmnika głównego (przez szybę z z daleka):

I poranne ujęcie mojej radości:

Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, th, Gabriel, piku, edulkot, VERA, Semper, Dagusia, Elżbieta, zanetatacz ten użytkownik otrzymał 4 podziękowań od innych
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.204 s.