Aniu! Ja uwielbiam kształt cyklamenów. Nawet nie wiedziałam, że taka piękną odmianę kupiłam. Minęło sporo czasu, a ja jestem zachwycona. Sprawdź koniecznie! Może coś tam wyłazi!
Ja twarda jestem, bo przewiduje, że i bez zamawiania będę miała dość sporo sadzenia i siania. Byli nieco kupie, ale nie u Sarah, bo na kiermaszu w maju będzie tego pod dostatkiem!
PS. Znalazłam Twój wpis o cyklamenach z sadzawki:
a.nia napisał:
I dotarła też przesyłka z sadzawki Cyklameny, jagodowiec, Epimedia i hosty
Czyli masz takiego samego jak ja (w dolnym prawym rogu) i źródło te same!
A grzebałam u Ciebie, bo już nie pamięta łam, czy to od Ciebie nasionka sasanek dostałam i już teraz wiem, że tak!
Nowinko! Ja uwielbiam oglądać. Raczej mnie inspirują niż zachęcają do kupna. U nas od czasu do czasu pada deszcz lub mżawka. Nie jest źle. Nie jest sucho. A mrozek wczoraj był mały, przez chwile ładnie wyglądało, ale szybko szron stopniał.
PS. I u Ciebie grzebałam i w naszej korespondencji. jeszcze raz dziękuje Ci za byliny. Trzymają się doskonale. Mam je w donicach i widzę, że liście niektóre puściły.
Jureczku! U Ciebie z lekka inny klimat! Surowszy, ale za to widoki piękniejsze! U nas śnieg spadł raz i ti nawet dobrze trawnika nie przykryło, Za chwilę stopniał. I było to już w zasadzie dawno. Ranniki wyjdą i u Ciebie, jak przyjdzie na nie czas!
Gabriel! Mojemu cyklamenowi przymrozki nie zaszkodziły. Widocznie taki mocny gatunek! Twój to tajemniczy jakiś! Szkoda, że nie masz zdjęcia!
Dalie będę miała nowe z wymian i Stanisław pewnie kilka sztuk podeśle. Wystarczy, bo i tak mam ograniczony areał. Więc dalii na razie nie zamawiam.
Jutro szykuję się na focenie ptaszków z czatowni. Może jednak sekator tez do reki wezmę, bo przed domem przydałoby się nieco uporządkować, ale spinki nie ma.
Namalowałam też kolejne bohomazy, ale teraz nie mam zdjęć. Może dołożę wieczorkiem.