I przyszły hosty , na razie kłącza czekają w dolnej skrzynce na warzywa w ... lodówce
Już tak kiedyś kłącza i cebule kwiatów przechowywałam - chwilowo , dały rade , ale jutro pomyślę co dalej , zapewne duże znaczenie będzie miała pogoda i moja odwaga
Wystarczyła dziś chwilka ze słońcem , żeby dostać porządnego kopa energetycznego , w ruch poszły grabki i inne podobne narzędzia sprzątająco - ogrodnicze
A nawet pozwoliłam sobie na pierwsze zasadzenie kwiecia
Ogłaszam zatem dziś ,, pierwsze bratki za płotki "
No właśnie sobie pomyślałam że na Wielkanoc zawsze już miałam bratki w donicach a teraz jakoś tak smętnie u mnie . Muszę w poniedziałek się rozejrzeć za sadzonkami
Ciepło dziś u nas całe 10 stopni , pobiegałam dzisiaj po ogrodzie i stwierdzam że pomimo że jestem w nim codziennie to i tak mnie czymś zaskoczył .
Dzisiaj były to już kwitnące krokusy , jak ja je mogłam przegapić wcześniej ?
A liście lubicie w swoich ogrodach ? W ciapki , kropki , zielone i karbowane ja je lubię bardzo właśnie za ich różnorodność
Zobaczcie jakie będę miała tulipanki w tym roku
Ja niestety nie miałam kiedy wyjść do ogrodu przed świetami
Ostatnio byłam tydzień temu i widziałam krokusy i przebiśniegi
Tulipany też już sie grzebały
Jestem ciekawa czy będa miały kwiaty czy same liście, bo ostatnio często się to zdarzało
Troszkę ostatnio zabiegana jestem , ale już nadrabiam zaległości , bo przecież mamy taką porę roku gdzie wszystko dzieje się błyskawicznie
Pokażę Wam kwietniowe kukadełko , nic specjalnego , ale chcę żebyście zobaczyli jak bardzo zmienia się w sezonie
Bluszczyk ucichł bo w ogród wsiąkłam totalnie
Tak bardzo nie mogłam się po zimie nacieszyć ogrodem i tą cudowną pogodą , że troszkę Was zaniedbałam
Wybaczycie
Już nadrabiam zaległości