Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: KUCHNIA REGIONALNA

KUCHNIA REGIONALNA 2016/11/09 22:40 #34743

  • beatazg
  • beatazg Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Posty: 3402
  • Otrzymane podziękowania: 10829
Ale na pewno nikt z Was nie robi pierogów z kwaśnej kapusty , oczywiście ugotowanej i ziemniaków . Pytam nie raz turystów , to nikt nie zna takiego połączenia :) , więc to nasze danie regionalne :P

Beata
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): danutal

KUCHNIA REGIONALNA 2016/11/10 09:36 #34769

  • piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Posty: 8579
  • Otrzymane podziękowania: 25992
Z kwaśnej kapusty owszem ale w połączeniu z grzybami :lol:
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.


--=reklama=--

 

KUCHNIA REGIONALNA 2016/11/10 10:57 #34778

  • kerovyn
  • kerovyn Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Posty: 95
  • Otrzymane podziękowania: 118
beatazg napisał:
Ale na pewno nikt z Was nie robi pierogów z kwaśnej kapusty , oczywiście ugotowanej i ziemniaków . Pytam nie raz turystów , to nikt nie zna takiego połączenia :) , więc to nasze danie regionalne :P

Beata
jak robisz farsz?w sensie proporcje pyrów do kapusty, czy dodajesz cebulkę smażoną? pierogi lubię, ale takiego farszu nie próbowałam a jestem chętna :-) mam jeszcze z ubiegłego sezonu kapuste kiszoną z buraczkami to sobie zrobię pierogi z różowym farszem :lol:
Ostatnio zmieniany: 2016/11/10 10:59 przez kerovyn.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): beatazg

KUCHNIA REGIONALNA 2016/11/11 21:20 #35071

  • beatazg
  • beatazg Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Posty: 3402
  • Otrzymane podziękowania: 10829
Gotuję ziemniaki i duszę oczywiście , ugotowaną kapustę dobrze wyciskam , można pokroić , ale nie za drobno . Cebulę przysmażam , dodaję pieprz i sól do smaku . Wszystko dobrze mieszam . Przeważnie daję kilogramowy woreczek kapusty i garnek ziemniaków , czyli może ze 2 kilo . Po wymieszaniu z kapustą wychodzi gdzieś 2,5 litra farszu . Robię z tego około 80 pierogów . Syn zjada od razu 30 , mąż 25 .
Mama moja robi wyśmienite pierogi z płucek , wszyscy je bardzo lubią , ale u nas w okolicy trudno kupić płucka .

Beata :)
Ostatnio zmieniany: 2016/11/11 21:21 przez beatazg.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma, kerovyn

KUCHNIA REGIONALNA 2016/11/12 12:13 #35121

  • kerovyn
  • kerovyn Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Posty: 95
  • Otrzymane podziękowania: 118
Czyli mniej więcej jak ruskie tyle, że zamiast twarogu kapusta. Trza spróbować. Z płuckami mnie nie kręcą bo nie jadam mięsa. Wczoraj zachęcona fotką od znajomej na FB zrobiłam naleśniki z "ruskim" nadzieniem. Pychota :-)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Czas generowania strony: 0.152 s.