Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Spiżarnie pełne skarbów

Spiżarnie pełne skarbów 2016/08/31 12:04 #22793

  • kerovyn
  • kerovyn Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Posty: 95
  • Otrzymane podziękowania: 116
Tak się pochwalę bo to dzieło niemęża, więc na samochwałę nie wyjdę :lol:






Ostatnio zmieniany: 2016/08/31 12:39 przez Roma.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, zanetatacz

Spiżarnie pełen skarbów 2016/08/31 12:35 #22801

  • Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Posty: 13600
  • Otrzymane podziękowania: 31849
łaaaaaaałłłłłłłłłłłłłłłłłłłłł zdziwko :bravo
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.


--=reklama=--

 

Spiżarnie pełne skarbów 2016/08/31 12:40 #22802

  • Roma
  • Roma Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Posty: 2477
  • Otrzymane podziękowania: 2424
Ale widok!!!! zdziwko :woohoo:
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Spiżarnie pełne skarbów 2016/08/31 12:45 #22803

  • kerovyn
  • kerovyn Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Posty: 95
  • Otrzymane podziękowania: 116
nooo.... na mnie też robi wrażenie :woohoo: a jakie smaki ....połowa z tych słoików to niemal gotowe dania obiadowe - grzyby w pomidorach, warzywa, sosy do makaronu, gulasze grzybowe, bigosy, przeciery warzywne rozmaite - się tej zimy nie natyram przy garach rotfl
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Spiżarnie pełne skarbów 2016/08/31 15:43 #22817

  • Roma
  • Roma Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Posty: 2477
  • Otrzymane podziękowania: 2424
Aniu, na trzeciej fotce to jakaś prasa jest? think:
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Spiżarnie pełne skarbów 2016/09/02 10:36 #23100

  • kerovyn
  • kerovyn Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Posty: 95
  • Otrzymane podziękowania: 116
dokładnie - Marysia sobie wymajsterkowała :)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma

Spiżarnie pełne skarbów 2016/09/02 11:24 #23110

  • Roma
  • Roma Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Posty: 2477
  • Otrzymane podziękowania: 2424
To pewnie będzie produkcja winka? szampan
Dawno, dawno temu bo w ubiegłym wieku teacher w podobnej prasie przygotowywaliśmy buraki cukrowe na syrop.
Ostatnio zmieniany: 2016/09/02 11:27 przez Roma.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Spiżarnie pełne skarbów 2016/09/06 09:53 #23622

  • kerovyn
  • kerovyn Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Posty: 95
  • Otrzymane podziękowania: 116
produkcja wina już jest od 2 lat - mirabelkowe wypite, jabłkowe wypite, wermut na ryżu i czarna porzeczka&wiśnia w trakcie picia, dzika róża, głóg, pomarańczowe, hyczkowe, akacjowe, z mleczyka, pigwowcowe i coś tam jeszcze - leżakują. A Marysia projektuje winiarnię :P :P
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Spiżarnie pełne skarbów 2016/09/06 11:44 #23639

  • Roma
  • Roma Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Posty: 2477
  • Otrzymane podziękowania: 2424
Hohoho ale wybór, nie chcesz podzielić się z koleżanką? niestety u mnie nie jest możliwa tego rodzaju produkcja :(
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Spiżarnie pełen skarbów 2016/09/06 13:32 #23647

  • Fabiola
  • Fabiola Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Posty: 1040
  • Otrzymane podziękowania: 1930
Efkaraj napisał:
łaaaaaaałłłłłłłłłłłłłłłłłłłłł zdziwko :bravo

Jak to zobaczyłam to pomyślałam , że to jakiś sklep :woohoo:

Pozazdrościć :mniam
Pozdrawiam Fabiola.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Spiżarnie pełne skarbów 2016/09/08 09:32 #23877

  • kerovyn
  • kerovyn Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Posty: 95
  • Otrzymane podziękowania: 116
Roma napisał:
Hohoho ale wybór, nie chcesz podzielić się z koleżanką? niestety u mnie nie jest możliwa tego rodzaju produkcja :(
w temacie dzielenia się to do Marysi bo to on produkuje, zarządza i wydziela. ja mam tylko status "konsumenta" :zdrowko :P
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Spiżarnie pełne skarbów 2016/09/08 11:08 #23890

  • Roma
  • Roma Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Posty: 2477
  • Otrzymane podziękowania: 2424
Chyba trzeba będzie rozpocząć negocjacje z Marysią :P
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Spiżarnie pełne skarbów 2016/09/09 09:15 #24008

  • kerovyn
  • kerovyn Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Posty: 95
  • Otrzymane podziękowania: 116










Roma napisał:
Chyba trzeba będzie rozpocząć negocjacje z Marysią :P
tym bardziej, że Marysia dopiero "sie rozkręca"
wczoraj wieczorkiem, tak od niechcenia przerobiliśmy na sok 1,5 skrzynki jabłek. Marysia wykopała z piwnicy maszynę jeszcze sprzed wojny ( a przynajmniej tak to wygląda :P ) do tego wymajsterkowana wyciskarka i kolejne flaszki na półkę :-)
Czysty sok jabłkowy - pychota.
Aż się chce wyciskać kolejne tony owoców :lol: - na soki, wina i inne dobra :-)

Kondzio - nabądź sobie Marysię i spełnią się marzenia :P
Ostatnio zmieniany: 2016/09/09 09:17 przez kerovyn. Powód: skleroza
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Spiżarnie pełne skarbów 2016/09/09 11:41 #24016

  • takasobie
  • takasobie Avatar
  • Online
  • Moderator
  • Posty: 14578
  • Otrzymane podziękowania: 44008
Ja taki soczek od razu do balonu na cydr nastawiłam. Oczywiście najpierw się napiłam ;)
Nasze jabłka nie nadają się do przechowywania (sierpniowe Grafsztynki Inflanckie), a jest ich tyle, że nie sposób zjeść na bieżąco. Więc mamy mnóstwo soków, musów, chipsów i 50 litrów cydru. Za dwa tygodnie butelkowanie
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Spiżarnie pełne skarbów 2016/09/09 12:45 #24024

  • kerovyn
  • kerovyn Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Posty: 95
  • Otrzymane podziękowania: 116
rok temu Marysia zrobił wino z czystego soku jabłkowego - jak na "jabola" ;) wyszło super clap . W tym roku zaczęliśmy od musów i soków niesłodzonych do pasteryzacji (bo kocham jabłka ale surowe od jakiegoś czasu mi szkodzą), wytłoczyny po soku i obierki już się przerabiają na ocet - tak po prawdzie z jabłek na odpadki wyrzucamy tylko ogonki :P
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Czas generowania strony: 0.172 s.