Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Języcznik zwyczajny (Asplenium scolopendrium)'Crispum Bolton's Nobile' i 'Crispum Bolton Variegatum'

Języcznik zwyczajny (Asplenium scolopendrium)'Crispum Bolton's Nobile' i 'Crispum Bolton Variegatum' 2024/09/04 23:11 #327711

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72574
Tomku, pięknie wygląda.... Spójrz, jedna z sadzonek Crispum Bolton Variegatum, które także zrobiłam dwa lata temu. Spodziewałam się szybszego przyrostu, ale przymrozki zrobiły swoje.

fot. 04.09.2024r.
.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr, th, basik, ewacz, Shalina, ewakatarzyna

Języcznik zwyczajny (Asplenium scolopendrium)'Crispum Bolton's Nobile' i 'Crispum Bolton Variegatum' 2024/09/06 20:29 #327884

• basik
  • basik Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 64215
Asplenium scolopendrium 'Crispum Bolton's Nobile' nic sobie nie robi, ani z suszy, ani z panujących upałów gwizdac

fot. 06.09.2024
pozdrawiam Basia
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Tomek Mr, th, ewacz, wojtek, ewakatarzyna

--=reklama=--

Języcznik zwyczajny (Asplenium scolopendrium)'Crispum Bolton's Nobile' i 'Crispum Bolton Variegatum' 2024/09/07 20:53 #327939

• Tomek Mr
  • Tomek Mr Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 28842
Poll napisał:
Tomku, pięknie wygląda.... Spójrz, jedna z sadzonek Crispum Bolton Variegatum, które także zrobiłam dwa lata temu. Spodziewałam się szybszego przyrostu, ale przymrozki zrobiły swoje..
Polu, u mnie w tym roku złote 'Crispy' zaszalały, z wyjątkiem matecznej 'Bolton Variegata', , która tez podmarzła i ma tylko kilka liści. Za to dwie sadzonki z podziału wyglądają naprawdę nieźle.
Dobrze miec jednak zdublowane rośliny...jak jest taka możliwość.

Asplenium scolopendrium 'Crispum Bolton Variegatum', na stanowiskach z lekkim słońcem.

Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, th, basik, ewacz, janka.p, Katarzyna2021, ewakatarzyna

Języcznik zwyczajny (Asplenium scolopendrium)'Crispum Bolton's Nobile' i 'Crispum Bolton Variegatum' 2024/10/05 09:37 #329575

• basik
  • basik Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Asplenium scolopendrium 'Crispum Bolton's Nobile', okaz rosnący po cienistej stronie skalniaka. No cóż, bywały lata, że wyglądał dużo lepiej. W tym oberwał od wiosennych przymrozków.

fot. 01.10.2023
pozdrawiam Basia
Ostatnio zmieniany: 2024/10/05 09:39 przez basik.
Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr, th, ewacz, wojtek, dultom

Języcznik zwyczajny (Asplenium scolopendrium)'Crispum Bolton's Nobile' i 'Crispum Bolton Variegatum' 2024/10/13 19:56 #330265

• wojtek
  • wojtek Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 43394
Mój maluszek ‘Crispum Bolton Variegatum’ z poprzedniej jesieni. Długo się zbierał po wiosennych przymrozkach, ale teraz wygląda już całkiem dobrze hu_rra

fot. 13.10.2024
Ostatnio zmieniany: 2024/10/13 19:57 przez wojtek.
Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr, th, basik, ewacz, janka.p, dultom, Katarzyna2021

Języcznik zwyczajny (Asplenium scolopendrium)'Crispum Bolton's Nobile' i 'Crispum Bolton Variegatum' 2024/10/22 20:43 #330868

• basik
  • basik Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Asplenium scolopendrium 'Crispa Bolton Variegata' w ogrodzie Poli ... fot. 21.10.2024

pozdrawiam Basia
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, th, ewacz, wojtek, DorotaZ
Moderatorzy: Poll, Tomek Mr
Czas generowania strony: 0.157 s.