Aniu , bardzo ładny . Swojego kupiłam rok temu w B. za 13 zł . Do jesieni troszeczkę podrósł , zimę przetrzymał bez problemu . Dopiero teraz widać ,że będzie to ładne drzewko . Wcześniej nie znałam tej odmiany . Kilka odmian było wtedy , wzięłam trzy różne ,ale z tego jestem najbardziej zadowolona .
30 kwietnia
17 maja
24 maja
19 czerwca
23 października
Beata
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, edyta, th, VERA, a.nia
Beatko śliczny ...
Powiedz czy u Ciebie też tak długo liście trzymał? Zastanawiam się czy ten typ tak ma , czy to dlatego że pierwszy sezon i się zadamawia dopiero ?
Aniu , jutro pójdę zobaczyć . Ale u mnie - 4 było przed wczoraj pierwszy raz , więc dużo roślin jeszcze dobrze wyglądało . Dopiero wczoraj wykopałam z gruntu cylindroopuncję , a dziś nacięłam pędów z miskantów i przykryłam jedną gunerę . . Miskanty też zielone w środku
Beata
U mnie liście są tylko na końcach gałązek . Większość klonów palmowych tak ma , bo są to liście świętojańskie , czyli te drugie które urosły dopiero w lecie . U niektórych drzew nawet inaczej wyglądają niż te pierwsze np. u dębów czy innych gatunków klonów . Ale mam jednego klona , który po dzisiejszej nocy z -8 , liście ma najnormalniejsze i wcale nie przemrożone , bo mróz do słońca już puścił .
Beata
Zostawiłam tylko jedna gałąź . Obok rośnie świerk z czerwonymi wiosennymi przyrostami , a za nim sosna Wiethorst i duże miskanty i nic się nie mieści , bo za blisko siebie posadzone .
25 maja
dzisiaj
Beata
Ostatnio zmieniany: 2021/06/30 12:47 przez beatazg.
Nie chce sie wierzyć, że tak już jest taki wielki. Wczesna wiosna przykasałam mu dolne gałęzie i trochę boki, a i tak wszystko włazi jedno na drugie...
26.05.2021 jeszcze w czerwieni