Ale na pewno nikt z Was nie robi pierogów z kwaśnej kapusty , oczywiście ugotowanej i ziemniaków . Pytam nie raz turystów , to nikt nie zna takiego połączenia , więc to nasze danie regionalne
Beata
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Ale na pewno nikt z Was nie robi pierogów z kwaśnej kapusty , oczywiście ugotowanej i ziemniaków . Pytam nie raz turystów , to nikt nie zna takiego połączenia , więc to nasze danie regionalne
Beata
jak robisz farsz?w sensie proporcje pyrów do kapusty, czy dodajesz cebulkę smażoną? pierogi lubię, ale takiego farszu nie próbowałam a jestem chętna mam jeszcze z ubiegłego sezonu kapuste kiszoną z buraczkami to sobie zrobię pierogi z różowym farszem
Ostatnio zmieniany: 2016/11/10 10:59 przez kerovyn.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Gotuję ziemniaki i duszę oczywiście , ugotowaną kapustę dobrze wyciskam , można pokroić , ale nie za drobno . Cebulę przysmażam , dodaję pieprz i sól do smaku . Wszystko dobrze mieszam . Przeważnie daję kilogramowy woreczek kapusty i garnek ziemniaków , czyli może ze 2 kilo . Po wymieszaniu z kapustą wychodzi gdzieś 2,5 litra farszu . Robię z tego około 80 pierogów . Syn zjada od razu 30 , mąż 25 .
Mama moja robi wyśmienite pierogi z płucek , wszyscy je bardzo lubią , ale u nas w okolicy trudno kupić płucka .
Beata
Ostatnio zmieniany: 2016/11/11 21:21 przez beatazg.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Czyli mniej więcej jak ruskie tyle, że zamiast twarogu kapusta. Trza spróbować. Z płuckami mnie nie kręcą bo nie jadam mięsa. Wczoraj zachęcona fotką od znajomej na FB zrobiłam naleśniki z "ruskim" nadzieniem. Pychota
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.