Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Warzenie serów czas zacząć

Warzenie serów czas zacząć 2021/04/17 20:37 #232820

  • Ave
  • Ave Avatar
  • Online
  • Platynowy forowicz
  • Posty: 640
  • Otrzymane podziękowania: 1481
Asiu, podsunęłas mi świetny pomysł na wykorzystanie ricotty w pierogach, dzięki :mniam
Mój koryciński... właściwie zjedzony, bo wszystkim bardzo smakował wink-3
Ostatnio zmieniany: 2021/04/17 20:38 przez Ave.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Asia2

Warzenie serów czas zacząć 2021/04/19 07:30 #233038

  • Andzia
  • Andzia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Posty: 415
  • Otrzymane podziękowania: 499
Ave, jeśli chodzi o przepis na goudę to korzystałam z przepisu znalezionego w intrenecie, jest ich mnóstwo i większość bardzo podobnych.
Poniżej kilka zdjęć sera:





Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Efkaraj, Ave, Katarzyna2021


--=reklama=--

 

Warzenie serów czas zacząć 2021/04/19 12:42 #233074

  • Ave
  • Ave Avatar
  • Online
  • Platynowy forowicz
  • Posty: 640
  • Otrzymane podziękowania: 1481
O matko, ale cudo zdziwko :kocham :mniam
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Warzenie serów czas zacząć 2021/04/20 12:09 #233197

  • Andzia
  • Andzia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Posty: 415
  • Otrzymane podziękowania: 499
A jaki pyszny :)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Warzenie serów czas zacząć 2021/04/20 14:37 #233205

  • takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Posty: 10473
  • Otrzymane podziękowania: 23596
Cudowny! Tradycyjnie w wosku zamykasz? Jak to się robi?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Warzenie serów czas zacząć 2021/04/21 11:28 #233286

  • Andzia
  • Andzia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Posty: 415
  • Otrzymane podziękowania: 499
Kupuję w pudełeczku wosk spożywczy (są różne kolory do wyboru :) ) Wosk rozpuszczam w garnku i zanurzam ser do połowy, wyciągam i potem zanurzam drugą połówkę. Robię tak ze dwa, trzy razy żeby mieć ładną, grubą warstwę z której robi się skórka zapobiegająca wysychaniu sera podczas leżakowania.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Pani Bestia, Ave
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Czas generowania strony: 0.209 s.