Ewuniu trzeba sobie jakoś usprawniać prace ogrodowe modernizując je do swoich możliwości

obcięte pędy przeważnie spalam, ale jak jest zbyt deszczowo to idą na kompost bo mokrych nie da się spalić. Nie oddaję żadnych odpadów ogrodowych do śmiaciarzy, wszak sama potrzebuję własny materiał organiczny

Dobrze że tę dalię znalazłaś teraz a nie wiosną
Jaguś dobrze prawisz

Wątki kryminalne w dziejach historii to przecież codzienność, likwidacja kandydatów do tronów odbywała się nagminnie i odbywało się to w najgłębszej tajemnicy. W Hardej a właściwie w Królowej to np działania właśnie w Anglii, dążenia do zajęcia tronu i tajemnicze działania wrednej kreatury earla Eadryk Streona i właściwie kto i na czyje zlecenie zabił króla Edmunda Żelaznobokiego.
Jaguś może to pisałaś ale takie słowa zawsze miło się czyta więc możesz to powtarzać dość często
Gosiu jak pogoda pozwoli to jeszcze jesienią będę przygotowywać glebę do wiosennego sadzenia
Miłko dopóki nie będzie silnych przymrozków róże będą usiłowały kwitnąć, choć zielone pączki sukcesywnie obrywam

Dobrą książkę zawsze z ciekawością się czyta. Do bibliotek nie mam takiego dostępu, muszę normalnie jak większość ludzi poszukać jakichś książek E. Cherezińskiej bo wydanie przeszło stówę na Odrodzone królestwo jakoś nie uśmiecha mi się
Zuziu zimowe róże to pewnie będą jutro bo mamy biało za oknami

Już przerabiałam rabaty pod okapami przy starym domu, wieczna pustynia i niewiele chciało tam rosnąć.
wiosna 2014
maj 2015
Na dodatek było to najlepsze miejsce do wylegiwania się kotów
Przy nowym domku okapy mają ponad 1 m szerokości i to byłoby aż tyle najnormalniejszej pustyni bo podlewać pod samym domem nie będę.
Dodam jeszcze jesienne róże z 5 listopada
Iceberg Cl.
Perle d'Amour
Souvenir de Robert Schuman