Żaneto, bardzo lubię rodki i ta mnogość nowych odmian, które pojawiają się na rynku, zachęca do kupowania co raz to nowych. W tym roku wcale nie planowałam kupić te odmiany, które kupiłam, ale odmówić sobie tej przyjemności nie mogłam
Majko, u mnie powolutku zaczynały kwitnienie tylko te wcześnie kwitnące. Generalnie to i rodki potrzebują słońca. W głębokim cieniu to kwitnienie nie będzie takie obfite, jak na stanowisku słonecznym.
Gosiu (Margo2) Dziękuję

Nasz ogród nie jest przykładem ogrodu bardzo zadbanego i wypielęgnowanego. Staramy się, oczywiście, na ile nam siły starcza cokolwiek ogarnąć raz na tydzień

Ale drzewa i krzewy rosną, z roku na rok robi się bardziej przytulnie. Szkoda, że w tym roku przymrozki znowu narobiły szkód ... ale ta przypadłość dotyczy nie tylko nas ... szczególnie było szkoda nowo posadzonych roślin ... Jak pojedziemy w weekend to zobaczę ... W każdym razie mam kilka roślin do posadzenia i teraz już się wstrzymam do bardziej bezpiecznego okresu.
Gosiu (Gosia1) Dziękuję

Jak już pisałam, magnolie ucierpiały od przymrozków, niestety ... Ale będą kwitły jeszcze inne, późniejsze, np. grandiflory. Mam nadzieję, że nie zakwitną beze mnie, bo w czerwcu znowu będę próbowała wyjechać na wycieczkę
A to zaległe fotki z ogrodu z 27.04.2025