Erotica
Sport
hosty 'Pin-Up' (Danny Van Eechaute 2012r)
Rozmiar: M (wysokość około 60 cm)
Liście: jasnozielone centrum oddzielone charakterystyczną , dość mocno zaznaczoną białą linią od ciemniejszego, niebieskozielonego marginesu
Kwiaty: sterylne; bladolawendowe (VII)
Zalecane stanowisko: półcień
Uwagi:
-nowe intro Van Eechaute , które nawet imieniem nawiązuje do całej, sporej już rodziny host pochodzących od hosty
'Striptease' (
'Pin-Up', to jej 'wnuczka')
- europejska odmiana, więc w USA piekielnie droga - dystrybutorzy , cenę 45$ uzasadniają kłopotami ze stabilnością odmiany w laboratoriach kultur tkankowych ( duży procent odrzutów w prod. in vitro ); jeśli to prawda, jest możliwość, ze nasze młode hosty mogą mieć skłonności do rewersji i temu podobnych dziwnych zachowań
- określana jest, jako bardziej niebieska wersja
hosty Snake Eyes, ale czy potrafię je w przyszłości odróżnić? (posadziłam obok siebie)
Na kolażu: po lewej Snake Eyes, po prawej Erotica. Gdyby nie niebieski odcień liści, można by je pomylić.
Zdjęcia letnie, przy ostrym słońcu, wiec zbyt ciepłe - w rzeczywistości Erotica ma zimniejsze kolory
Jak pisałam w opisie, Erotica jest niebieskim wcieleniem hosty Snake Eyes, ale różnią się u mnie nie tylko barwami...SE ma lepszego kopa, dynamiczniej się rozwija.
03.07.2015r, Dolny Śląsk, cień 75%
03.08., przekwitanie
Treść i fotki Poll (za jej zgodą)