Dziękuję dziewczyny i dziękuję pięknie Basiu
. Jestem mile zaskoczona i jak pięknie wygląda ogród pokazany nie moimi oczami . Kiedy zdążyliście zrobić tyle zdjęć ?
.
Zawsze wszystkich serdecznie zapraszam do siebie , bo tak mało jest osób zainteresowanych zielonym .
Z uwagi na to że jestem coraz starsza , coraz mniej mi się chce , chociażby robić zdjęcia . W zimie żałuję , że mam ich tak mało . Dzisiaj związałam kilka miskantów sznurkiem , tych przy oczku i syn to wszystko pościnał podkaszarką , ale choć wzięłam rękawiczki , to ściągnęłam i na końcu chciałam oberwać kilka pędów przy dużych kamieniach i poprzecinalam palce ostrymi liśćmi . Krew nie chciała się zatamować .
Ponieważ pogoda w miarę była w ostatnim tygodniu , wzięłam się też za przesadzanie siewek host . I już 220 doniczek zapełniłam i jeszcze dokupilam wczoraj 50 doniczek , wszystkie 5 litrowe . Więc około 90 sadzonek jeszcze czeka . Wszystkie zostaną w doniczkach , bo nie będę miała siły już je do gruntu posadzić .
Z uwagi na suszę jaka jest co roku w lecie, kupiłam mauzera i jeszcze jednego planuje kupić by nie tracić przede wszystkim host . Jeszcze agawę mam w donicy na zewnątrz , taki ze mnie ogrodnik . Tak ładnie w tym roku przebarwiła się Mikawa , pewnie dlatego , że przymrozki nas omijały jesienią .
Beata