Aniu i ja witam Cie serdecznie, bardzo się cieszę że Ci się podoba i zapraszam częściej.
Wiesiu witaj fajnie że do mnie zajrzałaś bo pamiętam że na Oazie też byłaś gościem w moim ogródku. Domek dla owadów w większości zapełniony, mam też drugi troszkę większy ale zapomniałam zrobić fotki tam też mamy lokatorów, a domki to wytwory zimowych wieczorów mojego M.
Ewuniu witaj
nawet nie wiesz jak miło się czyta takie słowa, bardzo się cieszę że pamiętasz mój ogródek choć na poprzednim forum krótko miałam wątek, ale to dawne czasy tu będzie o wiele lepiej i na dłużej.
Marta myślałam zastanawiałam się aż w końcu zdecydowałam się na wątek tutaj i nawet nie musiałaś mnie namawiać tak jak poprzednim razem
Fajnie że jesteś
Dziś miałam wolne i cały dzień spędziłam w ogródku na walce z chwastami. Zaplanowałam też sobie wysypanie korą wyplewionej rabaty ale wzięłam się za plewienie drugiej i tam zrobiłam małą rewolucję. Otóż w rogu mam rabatę na której rośnie spora już robinia a pod nią hosty, na środku rosła sobie jakaś niezidentyfikowana sosna, bardzo mi się rozlazła tam i nie podobał mi się jej pokrój, najpierw ją zaczęłam przycinać ale wyglądała jeszcze gorzej i w końcu w ruch poszedł szpadel i sosny już nie ma
M się trochę burzył że ją wykopuję ale w końcu nawet pomógł mi ją wyciągnąć. Nie mam zdjęcia z przed, a tak to teraz wygląda
I teraz muszę wymyślić co tam w tym miejscu po niej posadzić, zastanawiam się nad jakąś hortensją albo iglak tylko jaki
może ktoś coś podpowie.
Dziś rozkwitły mi dwie piwonie, ta pierwsza to pomyłka ale mi się podoba i ładnie kwitnie
Druga to ubiegłoroczny nabytek, ma raptem dwa pędy ale jednym kwiatkiem zakwitła bardzo mi się podoba to Coral Charm, zastanawiam się tylko czy ona nie powinna być pełniejsza, ale może to dlatego że to pierwszy kwiat?
Zaczyna też kwitnienie tegoroczny nabytek koniczyna długokłosowa
taki tam widoczek
Na koniec pokażę Wam jeszcze naszą kotkę i jej dwutygodniowe kociaki, zdjęcie trochę niewyraźne ale jak maluchy jeszcze podrosną to będą kolejne jeśli tylko będziecie chcieli