Brzózki z lewej str - pod płotemm wysiały się same. Mają max 4 lata. Klony, lipy i platany to drzewa, które pozostawił nam pan, prowadzący szkółkę na działce, zanim kupiliśmy stary dom z ogrpdem. Betony płot usiłuję zasłonić bluszczem, ale pan od szkółki, która jest nadal za płotem, ucina go
Tak ogród wyglądał na początku maja 2016 r
Pod płotem kilka lat temu ułożyłam ścieżkę ze starej cegły z wyburzonej ścianki między kuchnią a spiżarnią (dom został wybudowany w 1938r.). Po ścieżce miałam pchać taczkę w cieniu płotu do warzywnika, który kieyś był na tyłach ogrodu - za platanami i lipami. Skrzynie na warzywa zostały przeniesione, a na miejscu ogrodu warzywnego powstaje leśny zakątek.Z rozbiórkowej cegły układam teraz ścieżkę między skrzyniami w warzywniku. Pod betonowym płotem z kolei posadziłam jesienią graby.
Pas pod betonowym płotem się zmienia z rabaty bylinowej na bardziej leśną. Wiosną ub roku posadziłam tam forsycję, patyczek tulipanowca, dereń błekitny, kalinę i najdroższe drzewo - klon cynamonowy. Znalazł się on między klonami a lipami.
Rewelacyjna przestrzeń.
Pięknie zarosła.
Podziwiam kulinarne wyczyny. Ja bym się załamała. Każdy je co innego
Lubię pichcić ale tylko na imprezy.
Codzienne gotowanie mnie wykańcza.
Kuchnia to nie moja działka