Jest to sport odmiany 'Morning light'. Charakteryzuje się sporo jaśniejszym wybarwieniem od wspomnianej odmiany.
Mam tylko tyle wiadomości na jej temat. Jeżeli ktoś z Was posiada więcej informacji to proszę dodać.
U mnie rośnie 2 sezon. Nieźle przezimowała, ale to jeszcze młoda roślina zapewne z in vitro.
Marto, wydaje mi się, że na Twojej fotce, to nie ta odmiana. U mnie cały sezon jest bardzo jasna, prawie biała z odcieniem zieleni . Z tego co mi wiadomo pojawiła się na rynku dopiero w 2015/2016 i jest spora rozbieżność co do osiąganych rozmiarów. Póki co nigdzie nie widziałem fotki kwitnącej 'Morning Bright '
Moja sadzonka jak na razie sięga do pasa, który u mnie znajduje się na wysokości 100 cm.
W tym sezonie dość mocno się zagęściła.
Dzisiejsza fotka
Oczywiście głowy sobie nie dam uciąć za zgodność odmianową. Kupowałam w ZP w 2017 roku jako nowość. On jest jasny, ale nie tak biały, jak na Twoich zdjęciach. No i z tym kwitnieniem to też nie do końca, bo kłosy nie wyszły do końca, jak je zastał przymrozek. Ale zakwitnąć chciał . Niestety nie mam fotek z początku sezonu, on rosnie na tle innych traw i zwyczajnie ginie na fotkach. Mam jeszcze takie zdjęcie z Saturnią w roli głównej, a domniemany Morning Bright po prawej. Zdjęcie z września.