Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Jaki sekator warto kupić?

Jaki sekator warto kupić? 2018/03/18 20:47 #109060

• Fabiola
  • Fabiola Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1957
Ja mam podobny , tylko z większą średnicą ciecia 25mm :kawa , już dobre 5-6 lat - nie narzekam.
Pozdrawiam Fabiola.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Jaki sekator warto kupić? 2018/03/19 09:11 #109112

• Pani Bestia
  • Pani Bestia Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert niezależny
  • Otrzymane podziękowania: 143
Używam obecnie sekatorów Bahco - dwuręcznego P160 oraz jednoręcznego PX-S. Przez wiele lat używałam sekatorów od Gardeny - w sumie były przyzwoite, ale to już nie na moje umęczone stawy, zwłaszcza że mam w ogrodzie bardzo dużo do cięcia. Z Bahco jestem bardzo zadowolona. Szczególnie z PX'a, bo to ergonomiczny sekator na miarę - jest wyprofilowany i dopasowany do wielkości dłoni. Praca jest lekka i nieobciążająca mięśni oraz stawów. B)
"Na początku był Smok..."

Renia
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll

--=reklama=--

Jaki sekator warto kupić? 2018/03/19 19:29 #109207

• Piotr-Sz
  • Piotr-Sz Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 362
Skoro sobie już rozmawiamy tutaj, to nie będę zakładać nowego tematu. Ja z kolei własnie wybieram nożyce do bukszpanu i innych mniejszych krzewów np. tawuł japońskich. I mam dylemat: albo HS-B WOLF-Garten, albo GARDENA 399. Bardzo podobne- cena też w sumie podobna. Macie jakieś doświadczenia? Ja mam od lat (już drugi egzemplarz) nożyce Gardena Classic. jestem zadowolony. Ale Wolf Garten to też doskonała firma. A może coś innego?
Ostatnio zmieniany: 2018/03/19 20:08 przez Piotr-Sz.

Jaki sekator warto kupić? 2018/03/30 19:06 #110586

• rispetto
  • rispetto Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Homo hortulus
  • Otrzymane podziękowania: 3357

Czekają na sezon :)

Jaki sekator warto kupić? 2018/04/05 22:41 #111137

• Piotr-Sz
  • Piotr-Sz Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 362
Ładna kolekcja. Widzę dwa o których rozmawialiśmy wyżej ;-) Obok siebie.

Jaki sekator warto kupić? 2025/03/12 12:02 #337887

• Krzysia
  • Krzysia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7811
Wydawało mi się, że widziałam kiedyś wymianę opinii pomiędzy Polą a Chesterem think: ( albo tak mi się wydaje wink-3 ) na temat sekatora Felco, używałam dotąd Gardeny i nadal je mam, ale czas kupić nowy, do kobiecej ręki. Byłabym wdzięczna za radę.

Jaki sekator warto kupić? 2025/03/12 13:53 #337889

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 19470
Przez ostatnie lata używałam analogowego sekatora Felco- nie do zdarcia jest ( mozliwość samodzielnego ostrzenia specjalna ostrzałką, części zamienne jak coś się dzieje) i batdzo fajnie sie nim robi ale przy mojej ilości cięcia wiosennego ostatnio myślałam,że nie ruszę ręka i zakupiłam akumulatorowy Sekator Stihl ASA20 w zestwaie z bateria i ładowarka.... i to jest inny wymiar pracy. Bateria starcza na ok 2000 cięć czyli praktycznie na jedno - dwa moje wyjściia do ogrodu. Fakt, jest cięższy ale tnie galązki do 2,5 cm bez jakiegokolwiek wysiłku. Także teraz łaże do ogrodu z dwoma sekatorami :P Tylko zdecytowanie trzeba uważać na paluchy....
A do żywoplatu też mam nożyce STIHL - wiem że sa rózne długości .. doskaonałe również do cięcia traw.
Myśmy poszli w STIHL'a i jak do tej pory jeszce nas nie zawiódł. Przez ostatnie lata ani jednej awarii. A mamy i podkaszarki i kosiarkę, rozdrabniarkę i nożyce... sekator dopiero niecały miesiąc pracuje, także dopiero zobaczymy czy będzie bezawaryjny.
Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...
Ostatnio zmieniany: 2025/03/12 13:54 przez a.nia.
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, Krzysia, nowababka, mondfa, Katarzyna2021
  • Strona:
  • 1
  • 2
Czas generowania strony: 0.086 s.