Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Różanie- i nie tylko - u Juleczki

Różanie- i nie tylko - u Juleczki 2025/03/01 12:03 #337136

• Juleczka
  • Juleczka Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7383
Powojniki małe- ale żyjące. Już ruszyły. Postawiłam n na oknie klatki schodowej. Maja po jednym pędzie- ale były niedrogie- 21 zł z groszami sztuka. Urosną... ;)

Tak mniej więcej wyglądaja na dzień dzisiejszy

Ja jestem zadowolona
"Ogrodnictwo to niebezpieczne hobby- bywa, że codzienne obcowanie z roślinami zmienia się w uzależnienie." :)

Różanie-i nie tylko-u Juleczki
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz, DorotaZ

Różanie- i nie tylko - u Juleczki 2025/03/01 22:36 #337182

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10284
Jak zwykle jak się do Ciebie wchodzi to trzeba uważać, żeby się od Ciebie nie zarazić...zakupami polewkamax
Szczególnie, że też jestem chora

--=reklama=--

Różanie- i nie tylko - u Juleczki 2025/03/02 10:50 #337195

• Juleczka
  • Juleczka Avatar
  • Platynowy forowicz
Gosiu - życzę zdrowia... :buziak

Ja już jestem zdrowa a od jutra zaczynam zabiegi na kręgosłup. Nadal sztywny / do południa / chociaż jest lepiej bo ćwiczę Zabiegi może pozwolą sprawniej pracować na ogrodzie - idzie wiosna... wink-3
Dzisiaj zrobiłam po kościele obchód ogródka- powyciągałam z altany donice z cebulkami wiosennymi- sporo tego a już zaczęło kiełkować. W altanie temperatura taka jak na polu to uważam , że zahartowane.

Ciemierniki u mnie zaczynają- są jakby mniejsze niż zeszłego roku- ale juz tak miałam że potem więcej z ziemi liści i kwiatów wylazło- liczę na to i w tym roku. ;)

\
"Ogrodnictwo to niebezpieczne hobby- bywa, że codzienne obcowanie z roślinami zmienia się w uzależnienie." :)

Ostatnio zmieniany: 2025/03/02 14:07 przez Juleczka.
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, zanetatacz, janka.p, DorotaZ

Różanie- i nie tylko - u Juleczki 2025/03/05 20:26 #337430

• Juleczka
  • Juleczka Avatar
  • Platynowy forowicz
Scxhodzą rosliny...

Dzisiaj 2 przesyłki- kaladia od bio bazar z Allegro...

Wg mnie- bardzo ładne- wcześniej dostawałam z innych sklepów sporo mniejsze bulwy.. Posadziłam w doniczki...

Druga przesyłka tez z Allegro - www,cebulki.pl . Również jestem z korzonków zadowolona - bo włąśściwie o tej porze to korzonki ;)

dalia ART DECO

Dwa razy po 3 roslinki łubinu mix

korzeń piwonii Bicolor

Gratis duza cebula żółtej lili orientalnej

Chodzę na zabiegi rehabilitacyjne na kręgosłup- wracając zajrzałam do Biedronki- tylko troche jest nasion warzyw i byle kwiatków a tak to różne kwiaty okazjonalne- na 8 marca. Kapersów jeszcze nie ma.

Ostatnio zmieniany: 2025/03/05 20:28 przez Juleczka.
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, Margo2, zanetatacz, DorotaZ

Różanie- i nie tylko - u Juleczki 2025/03/06 18:27 #337467

• Juleczka
  • Juleczka Avatar
  • Platynowy forowicz
:witaj Pozdrawiam... :przytulam

Przesyłka od Swiata Kwiatów... Średnie zadowolenie... Różne wielkości- widocznie zalezy od odmiany... Ocenię gdy skiełkują te korzonki ;)

agapant biały 2szt

agapant niebieski 2 szt

łubin MY CASTLE

łubin THE PAGES

łubin żółty

orlik DOUBLE WHITE BLUE

przetacznik biały

Na jutro zapowiedziały się róże Patio HIT od szkółka-pruski... Wracając z zabiegów zahaczę o paczkomat wink-3

Ostatnio zmieniany: 2025/03/09 15:43 przez Juleczka.

Różanie- i nie tylko - u Juleczki 2025/03/07 19:14 #337523

• Juleczka
  • Juleczka Avatar
  • Platynowy forowicz
Róże które przyszły ze szkółki pruski. Dwie bardzo ładne- fajnie przycięte i już kiełkujące- jedna niestety paskudnie zawoskowana i jakby kapkę przysuszona.. Przycięłam mocno tą zawoskowaną i. wsadziłam wszystkie do jednej donicy bo one są z małych. czekam na następna zapowiedzianą przesyłkę - druga ze ŚWIATA KWIATÓW...

Różanie- i nie tylko - u Juleczki 2025/03/08 20:49 #337605

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10284
Strasznie nie lubię jak woskują pędy. Też mam wrażenie, że wosk wysusza gałązki, a na dokładkę jak słońce nagrzeje wosk to znowu je pali

Różanie- i nie tylko - u Juleczki 2025/03/08 21:45 #337615

• Juleczka
  • Juleczka Avatar
  • Platynowy forowicz
Jestem trochę zła bo właśnie dla tej róży /Carola/ głownie zrobiłam zamówienie, bo najbardziej mi się podobała. A tu zonk- te drugie ładniejsze sadzonki. Muszę kupić dużą butle wody i obciąwszy dno nałożyć na tę słabszą- zrobić nad nią szklarenkę -by ja pobudzić mocniej do życia.

Na ogródku zrobiłam przegląd co słychać- i widzę, że róże już wypuszczają kiełki- ale jeszcze nie będę ciąć. Poczekam jeszcze- zapowiadają ochłodzenie od 13 marca. I tak na razie słabo się ruszam- zabiegi mocno mnie zmordowały i czuję dyskomfort. Jeszcze tydzień - a potem mam nadzieje śmigać jak młody bóg ;) 2smiech Roślin nakupiłam , przesyłki schodzą a ja się martwię by mąż był akurat nieobecny gdy będę odbierać pakunki. :) częśc i tak dałam na paczkomat, bo tyle "kuriełów" by nie zdzierżył. wink-3 Wystawione doniczki z szopki z cebulowymi- w słonku szybko startują.

przykładowo ;)

Pierwsze krokusiki-

Nic jeszcze nie sprzatam ani nie przycinam- na razie przybywa na parapetach, bo i te korzonki co poprzychodziły powysadzałam w doniczki i postawiłam na parapecie.

Ostatnio zmieniany: 2025/03/08 21:48 przez Juleczka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Kalmia, zanetatacz, Katarzyna2021

Różanie- i nie tylko - u Juleczki 2025/03/12 18:55 #337908

• Juleczka
  • Juleczka Avatar
  • Platynowy forowicz
Nie wiem czy będą jakieś reportaże z wypraw do sklepów, bo prawie nie wychodzę- najpierw chorowałam a teraz zabiegi, wiec wracam zmordowana grzecznie do domu- nie próbuję nawet zadnego lotu w miasto... ;) Jedynie co to zajrzałam za powrotem do Biedronki- kiedys i dzisiaj- nie ma kapersów..

.Są za to następne przesyłki :) Kupować przez internet wygodnie, bo siedząc przy komputerze z kawka w garści wink-3 jako, że mam łatwość klikania to się roślinek uzbierało.
Wczoraj była paczka ze Świata Kwiatów- druga. Jedne roślinki ładne, inne małe- ale ogólnie ok. . Bulwy begonii małe, - cebule lilii Dizzy /3 / nawet ładne. Glorioza- czerwona i żółta nawet, nawet. Słabe za to korzonki gipsówki i orlika, Małe bulwki begonii zwisającej i bulwki gloksynii- czerwonej i niebieskiej. Wszystko od razy wysadziłam- schowałam tylko na razie cebule lilii Dizzy- nie skiełkowane to poczekają.

Dzisiaj odebrałam z paczkomatu paczkę z różami. Niby ładne- ale ja bardzo nie lubie krzywo szczepionych róż- źle sadzic w doniczki, bo trzeba by skosem- ale musza być szerokie. jakoś sobie poradzę, na razie się moczą...

ALBRECHT DURER

JUBILEE DU PRINCE DE MONACO

LEOCADIE SAINTE

Ostatnio zmieniany: 2025/03/12 18:57 przez Juleczka.
Za tę wiadomość podziękował(a): nelu-pelu, Katarzyna2021
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.176 s.