Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Co tam wśród rodków piszczy... rzecz o nowinkach i ciekawostkach na rynku rododendronów

Co tam wśród rodków piszczy... rzecz o nowinkach i ciekawostkach na rynku rododendronów 2024/11/09 00:17 #332037

• SantaRispetto
  • SantaRispetto Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 819
Dwa posadzone, trzeci się już prawie sadzi, tylko Paweł mi musi wykopać korzeń po judaszowcu.. Zdjęcia będą wiosną pewnie, zabrakło nam mca, żeby wysiać trawnik.. Nowa część ogrodu na terenie po szkółce rodzi się w sporach ... polewkamax
Ostatnio zmieniany: 2024/11/09 00:18 przez SantaRispetto.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): th

Co tam wśród rodków piszczy... rzecz o nowinkach i ciekawostkach na rynku rododendronów 2024/11/09 00:26 #332038

• th
  • th Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Otrzymane podziękowania: 16789
Się nie dziwię... miałaś nabyć japonki, przywiozłaś Giganty... :silly: jakaś taka lekka rozbieżność wizji się rysuje... :P tym bardziej niecierpliwie będziemy czekali na wynik końcowy i zaprezentowanie nowej oraz odświeżenie w pamięci starej części ogrodu :zdrowko
Strefa cienia... zapraszam... Monika :)
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

--=reklama=--

Co tam wśród rodków piszczy... rzecz o nowinkach i ciekawostkach na rynku rododendronów 2024/11/09 13:58 #332051

• th
  • th Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Poll napisał:
U mnie już rosną wszystkie trzy szlachcianki. Jeśli ktoś planuje zakup, to polecam, bo rozmiar bardzo godziwy. Zapączęnie tez ładne. :tup
Pochwalenie się zatem wskazane... a przy okazji Tomasz oceni szlachetną szlachecką urodę zwyc

Co tam wśród rodków piszczy... rzecz o nowinkach i ciekawostkach na rynku rododendronów 2024/11/09 14:40 #332053

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72958
Moniś, nie przywiazywałabym się do myśli, że Tomasz ma dobry gust, bo jak można zauważyć z pewnych przesłanek, z tym gustem, to jest raczej byle jak. rotfl
Co do zdjęć.... Chciałabym zasilić wątek jakimiś super fotami, ale u mnie od niemal 2 tygodni panują egipskie ciemności z mżawkami, a do zdjęć potrzebne jest światło. :nie_wiem Mam uchwycony tylko moment, gdy przed wkopaniem, trzy szlachcianki zostały ustawione blisko tarasu, przy tymczasowej szopce (kto był u mnie, kojarzy). Jak tylko pogoda się zmieni, zaraz zrobię im sesję fotograficzną.

fot. 04.11.2024.
.
Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr, th, Kalmia, chester633, zanetatacz, ewacz, DorotaZ, SantaRispetto

Co tam wśród rodków piszczy... rzecz o nowinkach i ciekawostkach na rynku rododendronów 2024/11/09 20:23 #332060

• Tomek Mr
  • Tomek Mr Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 28916
Poll napisał:
Moniś, nie przywiazywałabym się do myśli, że Tomasz ma dobry gust, bo jak można zauważyć z pewnych przesłanek, z tym gustem, to jest raczej byle jak. rotfl
.
Wydaje mi się, że koleżanka pomyślała o sobie, a napisała o mnie :nie_wiem gwizdac

Co tam wśród rodków piszczy... rzecz o nowinkach i ciekawostkach na rynku rododendronów 2024/11/13 19:14 #332274

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72958
Tomek Mr napisał:
Wydaje mi się, że koleżanka pomyślała o sobie, a napisała o mnie :nie_wiem gwizdac

Kolego... :przytulam sprawa mojego złego gustu, to rzecz nie podlegająca dyskusji, myślałam, że wszyscy już o tym wiedzą? think:

U mnie nadal ciemnica, ale na rzecz mojego własnego spisu Rh zrobiłam zdjęcia, jakie dało się zrobić w tej sytuacji...

Na 'pączkowym' kolażu od lewej: Izabella Czartoryska, Anna Jagiellonka, Jadwiga Zamoyska.

fot. 13.11.2024r.

Jak widać, tylko Jadwiga Zamoyska nie ma czerwonych pędów i jest jakby z innej bajki. To ona na fotce w poprzednim moim poście stoi po lewej stronie, pomiędzy dwoma 'czerwonołoygowcami'. wink-3 Na pierwszym planie Anna Jagiellonka, w głębi Izabela Czartoryska.

.

.
Ostatnio zmieniany: 2024/11/13 19:35 przez Poll.
Za tę wiadomość podziękował(a): th, chester633, zanetatacz, nelu-pelu, basik, ewacz, DorotaZ

Co tam wśród rodków piszczy... rzecz o nowinkach i ciekawostkach na rynku rododendronów 2024/11/14 18:40 #332333

• th
  • th Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Nie miałabym nic przeciwko takiej rabatce ze szlachciankami w moim ogródku... no ale nic z tego... będę im kibicować u Poli :zdrowko

Takie info od Hachmanna wyłapałam... skończyło się tanie zamawianie, które z uwagi na koszty przesyłki przecież wcale tanie nie było... gwizdac od roku 2025 zagramanicznym prywatnym nabywcom Hachmann będzie wysyłać bez ograniczeń tylko do Austrii, Szwecji i Francji... do innych krajów UE, w tym do Polski, natomiast wyśle, jeśli Twoje zamówienie będzie opiewać na minimum 1000 eurosków.... 037 taa... 2smiech
Zatem kto chce się jeszcze załapać na Hachmannową wysyłkę, może złożyć zamówienie do 11 grudnia... rodek najlepszym prezentem pod choinkę, ot co... zwyc potem pozostaje turystyka rodkowa do Niemiec i z powrotem :silly:

Ostatnio zmieniany: 2024/11/14 18:42 przez th.
Za tę wiadomość podziękował(a): Kalmia, zanetatacz, nelu-pelu
Moderatorzy: th
Czas generowania strony: 0.161 s.