Milu... no niestety ale mój ogródek specyficzny, bo mocno zacieniony i cebulowe generalnie nie chcą w nim rosnąć... to jest rosną pięknie w pierwszym sezonie a w drugim z reguły rosną już tylko liście... acz przyznaję, że wyjątki rzadko, bo rzadko też się zdarzają... cały ten cebulowy strajk wkurza mnie niewymownie i obiecuję sobie co roku wiosną, gdy widzę te pokładające się liście: żadnych cebul... po czym naturalnie jesienią urokowi tulipanów oprzeć się nie potrafię i kupuję nowe cebule
Moje zeszłoroczne kwitnienie 'Queen of Nights' możesz zobaczyć w
wątku dedykowanemu temu tulipanowi
W tym roku kwitnąć będą inne, ale też ciemne, bo takie lubię
Zdjęcie rodka wklej w
wątku problemowym... zobaczymy, zastanowimy się, co mu dolega... generalnie 'Cunningham's White' należy do tych rodków, które są wrażliwe na grzyba wywołującego fytoftorozę... ale bez zdjęć wyrokować nie będę
I nie wyraziłam się precyzyjnie...
naturalnie jestem ciekawa Twoich planów zakupowych, bo to zawsze można coś podpatrzeć i o czymś nowym się dowiedzieć... natomiast prosiłam o udostępnienie planów widokowych, byśmy mogli spojrzeć z szerszej perspektywy na Twój ogród... na razie znamy tylko poszczególne rabaty
Doczytałam właśnie ,że konsultujesz z Martą zmiany, więc koniecznie zrób zdjęcia PRZED i PO