Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Moje małe szczęścia i porażki

Moje małe szczęścia i porażki 2017/05/05 22:31 #63372

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23439
Danusiu -to nam się dzisiaj dzień udał ,ja też sobie popracowałam ,roślinki fajne masz -niektórych nie znam np. epimedium
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Moje małe szczęścia i porażki 2017/05/05 22:38 #63376

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22620
Zanetko epimedium to cudna bylina kwiatuszki małe ale im większa kępa tym piękniej obsypana kwiatami ja jeszcze czekam na dwa albo trzy kolorki :)
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

--=reklama=--

Moje małe szczęścia i porażki 2017/05/07 10:11 #63617

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Pogoda dalej nie rozpieszcza normalnie jeden słoneczny dzień w tygodniu to trochę za mało jak dla mnie poproszę słonko na dłużej :)
Kaczeńce zadowolone z takiej pogody kwitną w tym roku bardzo długo a na brzegu koło potoczka rozrosły się w cudne bukiety jak nie zapomnę to zrobią zdjęcie

Kwitnie biała ułudka a kapadocka musiałam przesadzić bo coś jej miejsce nie pasowało i stanęła w miejscu

Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
WIZYTÓWKA
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, edulkot, VERA, Gosia1704, Elżbieta, zanetatacz

Moje małe szczęścia i porażki 2017/05/07 11:44 #63641

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Czytam , że kupiłaś sobie azalkę Homebush ? świetny zakup ! to moja ukochana azalka od wielu lat :kocham
Niezawodna w kwitnieniu ,nie choruje ,nie przemarza i do tego jest śliczna .Jaka azalka może się z nią zmierzyć choć wszystkie cudne ? Epimedium muszę też pochwalić ,śliczne jest .Wiesz jak się nazywa ? zapoluję :jupi

Moje małe szczęścia i porażki 2017/05/07 13:14 #63650

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33625
Danusiu, pięknie się wiosna u Ciebie rozkręca, ale cieplej i suszej trochę to by mogło być. Ja się już ślizgam na trawniku. Muszę jeszcze wrócić do początku Twojego wątku, huśtawkę oglądnąć. Nie pamiętam, czy pokazywałaś ją w całości, chyba tak. Mam w planach na ten rok, zrobić sobie własnym sumptem podobną, pod brzózki :)

Moje małe szczęścia i porażki 2017/05/07 21:06 #63750

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewuś mam nadzieję że azalia się u mnie dobrze poczuje i będzie pieknie rosła na razie czekam czy to na pewno ta odmiana bo jeszcze w pączkach :)
Nazwy epimedium jednak Ci nie podam bo niestety bo ja nie wiem jakie mam 2smiech ja mam różowe ,żółte ,białe polewkamax ale jak będziesz chciała to to co na fotce mogę podesłać bo mam dużą kępę :)
Ewka oj mogło by być jednak bardziej sucho bo trawnik już jak gąbka a ja musiałam gumowce wyrzucic bo dziurawe wink-3
Danusia

WIZYTÓWKA
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

Moje małe szczęścia i porażki 2017/05/07 21:31 #63757

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25391
U mnie dzisiaj pochmurnie, deszczowo, zimnisko i wiatr do kompletu - nawet wypoczynek w taki ponury dzień do kitu :mur
Zaglądając do Ciebie, przypomniałam sobie że jeszcze epimedia i ułudki wiosenne czekają na przenosiny i............................ cała masa innych flower a tu pogoda raczej gastronomiczna :bezsil

Moje małe szczęścia i porażki 2017/05/07 21:34 #63759

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25391
O, i jeszcze ciemierniki też czekają - nic tylko się :grabie

Moje małe szczęścia i porażki 2017/05/07 21:44 #63763

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Verciu u mnie popołudniu pokazało sie nawet słonko więc z siostrą poszłyśmy na dłuższy spacer do lasu posłuchać ptaszków i przy okazji widziałyśmy 3 sarenki,bażanta który się nas wystraszył i jak wystartował i nas wystraszył 2smiech a potem jeszcze zająca na szczęście większych zwierząt typu niedźwiedzie na szczęście nie było no chyba że mój M bo On taki misiowaty polewkamax
Danusia

WIZYTÓWKA
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA, zanetatacz

Moje małe szczęścia i porażki 2017/05/07 22:26 #63787

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9985
Miałaś dzisiaj ładniejsza pogodę niż ja. Teraz pada.
Czy w końcu ta pogoda się uspokoi?
Takiej wiosny nie pamiętam
Widze, że poszalałaś z koleżanką. Ja cały czas się wstrzymuję.
Ale ten miesiąc będzie już zakupowy. Zaczęłam 2 maja, dzisiaj też coś zakupiłam. Za tydzień planuję znowu, a najwięcej planuję kupić pod koniec mieisąca, bo jadę do szkółki.
A planów to ja mam jeszcze całe mnóstwo. Tylko, żeby miejsca starczyło, nie mówiąc o kasie :diabelek

Moje małe szczęścia i porażki 2017/05/08 00:55 #63811

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72950
A ja sobie solennie obiecałam, że do jesieni niczego nie kupie! No...może prawie niczego, bo z 4 rodki to już mam zaplanowane. Bylin jednak zero! :patel Jesienią postawię na iglaste krzaczki, ale usze wybrać jakieś szybkorosnące i niekłopotliwe. :slonko Słoneczka troszkę by się przydało, ale jeśli mam wybierać między upałami i takimi temperaturami, jak teraz, zdecydowanie wole zimno. :tup

Danusiu, czekamy na fotki kaczeńców :przytulam

Moje małe szczęścia i porażki 2017/05/08 09:54 #63838

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Gosiu wczoraj popołudniu było słoneczko za to dzisiaj zimnica i znów pada normalnie oszaleć już można ja chce słonka a nie przymrozków i zimna :nie
Zakupów tez jeszcze nie skończyłam bo za dwa tygodnie jedziemy do Wrocławia zwiedzić ogrody wink-3
Poluś mnie już strasznie słonka brakuje ja ciepłolubna jestem rotfl Kaczeńce mówisz gwizdac -nooooo to prosze bardzo co prawda już przekwitają ale i tak jeszcze są piekne

Kilka fotek obwódek z pierwiosnków bo teraz jest ich czas i są najpiękniejsze a po drugie to moi ulubieńcy jak już zdążyliście się zorientować :kocham
Jeszcze wolne miejsca są ale dobrze bo jeszcze trochę mam w planach zakupowych a kilka już mi Gosia z Łowicza kupiła u siebie hu_rra

Danusia

WIZYTÓWKA
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Amarant, edulkot, VERA, inag1, Dagusia, Elżbieta, zanetatacz

Moje małe szczęścia i porażki 2017/05/08 09:59 #63843

• Gosia1704
  • Gosia1704 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2561
Wszystkie widoczki przepiękne – te z kaczeńcami, pierwiosnkami. Nawet dojrzałam szachownice. :)
Obwódki prześliczne clap .
Zdjęcia szachownicy lisiej – uva vulpis nie mamy w wątku. Mogłabyś Danusiu ją tam wrzucić.
vishenka
Pozdrawiam Wszystkich
:witaj
Zapraszam na
Kwiecisty groch z kapustą
Ostatnio zmieniany: 2017/05/08 10:00 przez Gosia1704.

Moje małe szczęścia i porażki 2017/05/08 10:03 #63846

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Gosiu sie postaram a dla Ciebie jeszcze nowy pierwiosnek który po trzech latach zdecydował się zakwitnąć ale za to jakie mam duże kwiaty
Danusia

WIZYTÓWKA
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, edulkot, VERA, Gosia1704, Elżbieta, zanetatacz

Moje małe szczęścia i porażki 2017/05/08 10:09 #63848

• Gosia1704
  • Gosia1704 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2561
Pierwiosnek okazały clap . Ja też myślę – czy mi w tym sezonie zakwitnie? Też, tak jak ty, pamiętam, który kwiatek ociąga się z kwitnieniem. :blink: O każdym mogę opowiedzieć historię. Na przykład biały bożykwiat „Ali” dopiero w 3. roku pierwszy raz mi zakwitł. W tym sezonie myślę sobie – kurczę, tylko dwa pędy kwiatowe?, może coś robię niedobrze? Ale sprawdziłam – w tamtym roku miał tylko jeden pęd i o wiele mniej kwiatków :zdrowko .
Pozdrawiam Wszystkich
:witaj
Zapraszam na
Kwiecisty groch z kapustą
Ostatnio zmieniany: 2017/05/08 10:10 przez Gosia1704.

Moje małe szczęścia i porażki 2017/05/08 12:23 #63880

• Franusiowa
  • Franusiowa Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 14694
Danusiu nie wiedziałam ,że u Ciebie takie łany prześlicznych pierwiosnków. :bravo
Taka kolekcja musiała powstawać jakiś czas ,coś niesamowitego zdziwko
A strumyczek z kaczeńcami chociaż już lekko przekwitającymi jest po prostu uroczy. :kocham
Tak patrzę na Twoje rabaty i muszę stwierdzić ,że u mnie jest jeszcze dużo miejsca 2smiech
wszystko masz tak poutykane i rośliny wiosenne i widać trawy zielsko chyba tam już nie ma szans.. :nie

Moje małe szczęścia i porażki 2017/05/08 19:28 #63955

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Gosiu ja tez tak mam wiecznie oglądam ,kukam do środka czy są pączki czy zakwitnie a M mówi że więcej do kwiatków mówię niż do Niego polewkamax
Majeczko noooo jakiś czas to już trwa ta choroba pierwiosnkowa ale powiem Ci że nie mam ochoty jej leczyć 2smiech a nawet pewnie sie pogłębi clap ,co do chwastów to wiecznie plewię i już sąsiedzi się ze mnie śmieją że w kamieniach plewię wink-3
Fotki w słonecznym kolorze po tym pochmurnym i zimnym dniu i z nadzieją że jednak ten przymrozek jednak nie dotrze.

Danusia

WIZYTÓWKA
Ostatnio zmieniany: 2017/05/08 19:36 przez Danusia.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, edulkot, dorkow0, Gosia1704, Elżbieta, zanetatacz

Moje małe szczęścia i porażki 2017/05/08 19:36 #63958

• dorkow0
  • dorkow0 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 988
Danusiu, pierwiosnkowe piękności cudnej urody. Jak byś chciała, to Ci odsadzę Belarina Cream. Kwitnie cudnie.

Moje małe szczęścia i porażki 2017/05/08 19:43 #63962

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dorotko bardzo chętnie przygarnę bo takiej nie mam ale jak masz więcej żebyś sobie nie zniszczyła :buziak
Danusia

WIZYTÓWKA

Moje małe szczęścia i porażki 2017/05/08 19:45 #63963

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Danusiu, piękne słoneczka nam pokazujesz. :)
U nas ma być w nocy ok 0*C . Takie zimne noce do czwartku a potem ocieplenie .
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.191 s.