Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/09/16 18:35 #131486

• Elżbieta
  • Elżbieta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7085
Polu czy takie róże mogły by się nadawać? Te zrobiłam z 6 liści dzikiego wina - każda.
Pierwsza pociapana lakierem do paznokci ( 3 kolorami ).

Może pokaźę co udało mi się znależć do ewentualnego wykorzystania w fairy gardens.

lawendowa lala

żabi chórek

Ostatnio zmieniany: 2018/09/16 18:41 przez Elżbieta.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, edyta, piku, Olusia, zanetatacz, Franusiowa, basik

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/09/16 21:36 #131517

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72958
Elu, mnie osobiście bardziej podobają się te naturalne, zielone kolorki. :buziak Warto zabrać wszystkie klamotki, jesli się nie wykorzysta, to wrócą do domu.

P.S. Za oknem łupie mi orkiestra Golców (dziś Trzebnickie Święto Sadów :blink: ) i nie mogę zebrać myśli. :mur
Za tę wiadomość podziękował(a): Elżbieta

--=reklama=--

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/09/17 21:05 #131598

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Kochani, jak wasze samopoczucie na kilka dni przed Dniem Paproci? Szpilki i kreacje już spakowane? Strój Borata? rotfl Z najnowszych doniesień wynika, że Żwirek i Muchomorek już gotowi....

... nawet elfy z Lorien ruszyły w drogę :silly:

A tak serio.... Nikt nie ma kawałka materiału w kropeczki muchomorkowe?
:omg
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, takasobie, edulkot, VERA, Franusiowa, basik

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/09/17 21:12 #131601

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33632
Nie mam. Ale może na czerwony material dokleić białe kropki? Albo pomalować?

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/09/17 21:26 #131607

• Maggie
  • Maggie Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 677
Polu, a jak duży miałby być ten kawałek materiału? Bo ja ze swoich zapasów wygrzebałam taki czerwony w białe grochy 87cm x 51cm. Drugi w drobne białe kropeczki 110cm x 100cm.
Pozdrawiam
Czereśniowa 17

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/09/17 21:51 #131621

• Tomek Mr
  • Tomek Mr Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 28916
Poll napisał:
Kochani, jak wasze samopoczucie na kilka dni przed Dniem Paproci? Szpilki i kreacje już spakowane? Strój Borata? rotfl
Niestety Strój Borata zostanie na inną okazję, bo ma się ponoć ochłodzić. Za to wygrzebałem z szafy ciepłe gacie, tym bardziej, że zacząłem brać antybiotyk :nie_wiem

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/09/17 21:54 #131622

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Materiału trzeba nam w sumie niewiele - akurat pół Twojej porcji. clap

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/09/17 22:09 #131629

• Maggie
  • Maggie Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
W takim razie na kiedy go potrzebujesz i gdzie mam go dostarczyć?
Pozdrawiam
Czereśniowa 17

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/09/17 22:10 #131630

• Olusia
  • Olusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10604
Ja pakuję roślinki , donice , doniczki ,kamienie i inne dodatki do ogródków ...nie wiem czy na ciuchy znajdę miejsce w samochodzie .
Jeszcze jest suknia ślubna .....może tak w niej wystartuję ? .....ale tu i ówdzie będzie trzeba ponacinać krecigl

Tomek , przestań chorować !!!
Potrzebuję 3 różne paprocie w doniczkach ( odpłatnie ) może zostaną jakieś nadwyżki .
OLUSIA !!
Zapraszam do podziwiania: Moje hosty od A do Z

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/09/17 22:16 #131633

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Maggie, najlepiej - jeśli przesyłką np listem priorytetowym, to na adres Arboretum : Wojsławice 2, 58–230 Niemcza z dopiskiem dla Poli Kijańskiej . materiał jest potrzebny na czwartek-piatek. recourse

Olu, bedę czekać przy bramie z aparatem, aby uwiecznić Twój wjazd w sukni slubnej rotfl
Ostatnio zmieniany: 2018/09/17 22:19 przez Poll.

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/09/17 22:21 #131636

• Olusia
  • Olusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Wjadę w ciuchach roboczych , suknię zostawię na niedzielę ....
OLUSIA !!

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/09/17 22:30 #131643

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25402
Oluś a o szpilkach pamiętasz??? Pola pytała czy spakowane - to mus zabrać :diabelek
no i o mnie pamiętasz :na_ucho
Za tę wiadomość podziękował(a): Olusia

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/09/17 22:31 #131645

• Maggie
  • Maggie Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ok, w takim razie wyślę jutro kurierem :czarownica
Pozdrawiam
Czereśniowa 17

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/09/17 22:34 #131646

• basik
  • basik Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 64974
Olusia napisał:
Wjadę w ciuchach roboczych , suknię zostawię na niedzielę ....

Olu :buziak wręcz nie mogę doczekać sie niedzieli :lol:
Tomku zdrówka życzę :przytulam
pozdrawiam Basia

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/09/17 22:35 #131647

• Olusia
  • Olusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
VERA napisał:
Oluś a o szpilkach pamiętasz??? Pola pytała czy spakowane - to mus zabrać :diabelek
no i o mnie pamiętasz :na_ucho

Sośnie kilka szpilek urwałam , zabiorę ! a o Tobie nie śmiałabym zapomnieć !!! Wystawię kaktusa i będziesz miała gdzie usiąść !
OLUSIA !!
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/09/18 08:34 #131667

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48242
Najbardziej mi żal, ze Tomek w "Boracie' nie wystąpi! Może Maciej założy, choć już tak atrakcyjnie nie będzie!
A ja Wam pokażę zdjęcie prababki mojej 5 lat po zakończeniu epoki wiktoriańskiej. Suknia nie była biała... think:
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, piku, VERA, zanetatacz, nelu-pelu

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/09/18 08:57 #131672

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33632
Miłko, pozwolę sobie wkleić cytat ze strony supersluby.pl/krótka historia sukni slubnej

"Nie zawsze biel

Biel nie zawsze była dominującym kolorem sukien ślubnych. Arystokratki wstępujące w związek małżeński zakładały wielobarwne kreacje, w których wyglądały jak egzotyczne motyle. Wykluczona była tylko czerwień (zarezerwowana dla nierządnic) oraz czerń, symbolizująca żałobę. W ślubnej tradycji rewolucję wywołała dopiero Maria Stuart, która na ślubie z Franciszkiem II Walezjuszem wystąpiła w śnieżnobiałej kreacji. Swoim postępkiem wywołała niemałe poruszenie i zgorszenie w otoczeniu dworu, ponieważ we Francji w owych czasach biel uznawana była za kolor...żałoby. Krok szkockiej władczyni powtórzyła w 1840 roku brytyjska królowa Victoria Hanowerska, która na ślubie z księciem Albertem również wystąpiła w białej kreacji. Niedługo po uroczystości opublikowana została ich fotografia ślubna i biała suknia na dobre zagościła w ślubnej tradycji. Epoka wiktoriańska uczyniła z bieli symbol czystości, dziewictwa i niewinności panny młodej."

Do Polski, pewnie ta moda przebiła się dużo później ;)
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, piku, takasobie, zanetatacz

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/09/18 09:05 #131674

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48242
Bogate panny w tych czasach już szły do ślubu w bieli. Biedne szły w szarych lub innych sukniach, bo tak było praktyczniej. Można było potem po prostu ta suknie nosić na co dzień. tak np postąpiła nasza Maria Curie-Skłodowska.
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, Efkaraj

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/09/18 10:53 #131683

• Tomek Mr
  • Tomek Mr Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 28916
takasobie napisał:
Najbardziej mi żal, ze Tomek w "Boracie' nie wystąpi!
Też nie mogę sobie darować...człowiek miesiącami dba o sylwetkę :kawa gwizdac , a tu taki niefart krecigl
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/09/18 11:32 #131688

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Za bardzo wychudłeś tu i öwdzie?
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz
Czas generowania strony: 0.228 s.