Dzień dobry. Wątek paprociowy przyciągnął mnie na to wspaniałe Forum. Stawiam pierwsze paprociowe kroki, więc proszę o wyrozumiałość
Widzę, że spóźniłam się na wielkie zamawianie, ale może doradzicie mi, gdzie kupić Dryopteris dilitata 'Crispa Whiteside'? Widzę ją w shadyplants, ale za wysyłkę życzą sobie ponad 30 euro
Może pragniecie czegoś z tego sklepu i podzielimy koszty wysyłki? A może znacie inne miejsce, bliżej Polski, które ma tę odmianę w swojej ofercie?
Alternatywnie zadowolę się Polystichum setiferum "Plumosum Densum", które znalazłam w bluetenblatt.de, ale tu mam pytanie: dostępne u nich są dwie rośliny:
bluetenblatt.de/Polystichum-setiferum-Plumosum-Densum-gen./]Polystichum setiferum 'Plumosum Densum' gen. (Filigranfarn)
.bluetenblatt.de/Polystichum-setiferum-Plumosum-Densum-veg./]Polystichum setiferum 'Plumosum Densum' veg. (Flaumfederfarn)
Czym one się od siebie różnią? Poza ceną, oczywiście, ale proszę doradźcie, którą lepiej wziąć?
Jeśli byliby jacyś chętni na wspólne zakupy, to ja mogę wziąć na siebie całą logistykę