Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: 597 metrów zieloności

597 metrów zieloności 2025/04/06 22:34 #339795

• elakuznicom
  • elakuznicom Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 990
Żanetko jakie cudne zakupy, szkoda tylko,że nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej, sama już nie jeżdżę samochodem a M. nie ogrodowy więc kupuję przeważnie na all. lub w sprawdzonej szkółce, ale to nie to samo ,,,nigdy się nie wie co przyślą.
pozdrawiam Ela
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

597 metrów zieloności 2025/04/07 23:01 #339853

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 24125
Elu -jak pisałam sklep prowadzą starsi państwo ,więc pewnie dlatego nie wysyłają.....ja też tak daleko (74 km) nie ruszam się sama tylko męża musiałam przekupić zupą śledziową polewkamax bo z reguły robię im tylko na Wigilię ,więc z chęcią pojechał
Gosiu -wyglądają ok ,mam nadzieję ,że będą dobrze rosły.....to moje drugie zakupy u nich poprzednie dobrze się mają
Danusiu -Dramatic Dark to było moje marzenie 2smiech ,więc jak zobaczyłam ,że mają w ofercie to musiałam jechać ,no ale po jedną roślinę się nie opłaca polewkamax ,zresztą sama wiesz
Neluś -moje drugie zakupy u nich ....miejsca jeszcze nie znalazłam bo przez tę zimnicę strach było wychodzić na dwór
Dzisiaj robiłam stroiki na cmentarz ,więc trzeba było jechać po chrust

-jeszcze do dopracowania ,ale z grubsza tak będą wyglądać
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności
Ostatnio zmieniany: 2025/04/08 21:15 przez zanetatacz.
Za tę wiadomość podziękował(a): th, Kalmia, takasobie, Ave, nelu-pelu, elakuznicom, Danusia, DorotaZ

--=reklama=--

597 metrów zieloności 2025/04/09 15:30 #339958

• Kalmia
  • Kalmia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6283
Żaneto, piękna u Ciebie wiosna bez względu na tak zimną ostatnio pogodę. Ja czekam na weekend i wtedy zobaczę, co tam się dzieje w moim ogrodzie podwarszawskim. W warszawskim biała magnolia Alba Superba zbrązowiała. W lepszej sytuacji magnolia Betty, która w pewnym momencie przystopowała z otwieraniem kwiatów, a i rośnie ona na osłoniętym stanowisku pomiędzy domami, więc może i nie będzie tak źle. W podwarszawskim na pewno będą straty ... ale pocieszające jest to, że są jeszcze magnolie kwitnące później i mam nadzieję, że one jeszcze nie pozrzucały swoje "wełniane czapeczki'. Ale to dopiero się okaże, jak tam dojadę. Nie spodziewałam się, ale już przybyło mi w tym roku 6 rododendronów krecigl 2smiech I nie będę ukrywać, że mam ochotę na więcej :diabelek
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

597 metrów zieloności 2025/04/09 20:15 #339974

• Ave
  • Ave Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 4472
W taki czas, cieszę się z mojej magnolii Susan, która nie jest tak wyrywna i grzecznie trzyma swoje kwiatki w zamkniętych pączkach.
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.216 s.