th napisał:
Zaczynać od nasionek? Boje się, że je skrzywdzę
Może oferta sadzonek? Wiem, idę na skróty...
ale obawiam się, że nie mam zaplecza
Wystarczy kawałek parapetu w miarę dobrze naslonecznionego. Jak nie ma tego, to znam przypadki przerobienia starej lodówki na growbox.
Ale i wersja wymiany sadzonek wchodzi w grę. Tej wiosny wśród mojej paczki y
pomidorozakręconej krążyły paczki z pikówkami, sadzonkami i pomidorowymi wilkami.
Stąd u nas takie przekroczone ilości w stosunku do planów, bo człowiek ileś tam sobie wysiał, a potem jeszcze prezenty sadzonkowe od przyjaciół dostał.
sbuse napisał:
Jest sens zakładać tyle wątków jak zainteresowanie takie małe ?
Zachęćmy kolejne osoby do uprawy , bo coś ich tu mało.
A dopiero potem pomyślimy co dalej .
Z tego co widzę tunele foliowe mało kto posiada
Moim zdaniem porządek trzeba utrzymywac od samego początku. Lepiej zrobić segregację już teraz, niż potem przebijać się przez natłok informacji. Jeśli ktoś ma folika, to będzie wiedział, że termin wysiewu nasion ma śledzić w odpowiednim do tego wątku, a nie np. w gruntowych. Itp. Itd.
Nie od razu Kraków zbudowano ... to młode forum, to i ruch mały. Ale pewnie z czasem się to zmieni.
Efkaraj napisał:
Kasiu, w skrzynkach są worki jutowe, czy coś jeszcze? Dno ma być zdrenowane, jest tam jakaś folia?
Skrzynki są wyłożone agrotakniną. Z worków jutowych wyciełąm tylko paski i obiłam nimi górę, dla efektu estetycznego.
Poszukam, bo gdzies mam chyba fotki z tego jak je robiłam, to wstawię.
Efkaraj napisał:
Ela&Kasia&Seba - grupa trzymająca pomidorową władzę na naszym forum, EKS-grupa
Ja tam nie czuję się jakimś super ekspertem. Ale postaram się dzielić wiedzą, na tyle ile ją posiadam.
sbuse napisał:
Prowadzenie tylu wątków wymaga poświecenia mnóstwa czasu . Ja niestety nie mogę sobie pozwolić na takie coś.
Tego chyba nikt od nikogo nie wymaga. To mają być merytoryczne wątki, w których
wszyscy współtworzący forum wspólnie będziemy się wymieniać wiedzą.
rattus napisał:
mymysteryy patent ze skrzyniami świetny, nie obrazisz się jak skopiuje?
Kurcze skąd wy bierzecie takie fajne odmiany? Czy mogę prosić o jakieś namiary.
Czy się obrażę???? Bardzo się ucieszę.
Pierwsze odmiany miałam z Akcji Wymiany Nasion organizowanym na sąsiednim forum. W kolejnych sezonach, to już głównie z wymian koleżeńskich i zakupy w zagranicznych sklepach. O namiary możesz prosić, ale prościej będzie jak podasz swoje namiary
.... to Ci coś wyślę