Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/27 19:34 #132441

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25421
jesteście niesamowici ......Miłko- świetne opisy zdjęć 2smiech 2smiech 2smiech ,Poluś-i mnie wciągnął twój wykład choć paprocie to nie moja bajka.......ale po obejrzeniu tak pięknych aranżacji to kto wie....
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): beatrix+

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/27 19:55 #132453

• Tomek Mr
  • Tomek Mr Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 32000
Chciałem się poskarżyć, że Basik zmyła się bez pożegnania, a były dla niej odłożone paprociowe upominki :mlotek . Jurek (Semper) też nie wiadomo kiedy dał nogę, a chcieliśmy go zabrać na degustację 'Dziekanówki' pana Wolskiego. :kawa

Zen przy budowie skalniaka szczelinowego.

Wielkie podziękowania dla Ewy F. i Krzysztofa, którzy zamiast spacerować i podziwiać widoki Arboretum pomagali we wszelakich pracach do późnych godzin :)
Ostatnio zmieniany: 2018/09/27 20:11 przez Tomek Mr.
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Orszulka, edyta, Kalmia, piku, takasobie, edulkot, Olusia, Semper, Zielona Ania ten użytkownik otrzymał 5 podziękowań od innych

--=reklama=--

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/27 19:58 #132455

• Olusia
  • Olusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10708
Mam propozycję , wszyscy co byli na ŚWIĘCIE PAPROCI w Wojsławicach i są na fejsie niech zmienią swoje zdjęcie w tle na jeden z fragmentów tomkowego ogrodu paprociowego .
Widziałam już zmianę u Marzenki .
Ja też dałam paprotę .

OLUSIA !!
Zapraszam do podziwiania: Moje hosty od A do Z
Ostatnio zmieniany: 2018/09/27 19:59 przez Olusia.
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Orszulka, edyta, th, Kalmia, piku, edulkot, beatrix+, Elżbieta, Danusia ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/27 20:14 #132458

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 18428
Czy ja mogę poprosić więcej zdjęć mini ogródeczków recourse . Jestem bardzo ciekawa tych dzieł :tup .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/27 20:26 #132460

• Olusia
  • Olusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
OLUSIA !!
Za tę wiadomość podziękował(a): Orszulka, edyta, th, piku, edulkot, Semper, Zielona Ania, beatrix+, nowababka, Elżbieta ten użytkownik otrzymał 3 podziękowań od innych

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/27 20:32 #132463

• Olusia
  • Olusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Zapomniałam jeszcze o 2 wozach drabiniastych ... stały przed wejściem .

OLUSIA !!
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, th, piku, edulkot, Zielona Ania, beatrix+, zanetatacz, Danusia, Fiona

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/27 21:04 #132473

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 18428
Ale żałuję, że mnie tam nie było :placz .
Wyrazy szczerego uznania dla wszystkich Twórców recourse recourse recourse .
Nie umiałabym powiedzieć co podobało mi się najbardziej. Czy rabaty paprociowe, czy skalniak szczelinowy, czy te urocze ogródeczki :kocham ? Że o wszystkich tych gadżetach i dodatkach to nawet nie wspomnę :bravo .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, beatrix+

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/27 21:46 #132485

• Olusia
  • Olusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
A tak wyglądała praca przy ogródkach :

Ziemię i mech podbierałyśmy Tomkowi . Ubyła mu niejedna taczka i niejedna skrzynka .

OLUSIA !!
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Orszulka, edyta, th, piku, edulkot, Semper, Zielona Ania, beatrix+, Elżbieta ten użytkownik otrzymał 4 podziękowań od innych

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/27 22:14 #132492

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 79887
Wiecie z czego się cieszę najbardziej? Z tego, że dzięki tej imprezie, sporo zielonozakręconych forumków miało możliwość poznać się lepiej a to zawsze przekłada się na cieplejsza atmosferę na forum. Mam nadzieję, że osoby, które pierwszy raz się z nami spotkały, zobaczyły, iż nie ma się czego bać, trzeba się spotykać - prywatnie, czy tez na naszych zlotach, bo każde takie spotkanie wzbogaca nas i innych. :)

W najbliższym czasie, dziewczyny ze Szczecina maja zamiar odwiedzić kilka ośrodków i wybiorą miejsce, gdzie odbędzie się nasz przyszłoroczny zlot. Na początek, ruszą do Trzebieży. Poruszyłam ten temat z Ewa i Marzusią w Wojsławicach. Liczę na to, że lista chętnych szybko się zapełni i znów będziemy się dobrze bawić.
Ostatnio zmieniany: 2018/09/27 22:18 przez Poll.
Za tę wiadomość podziękował(a): Kalmia, piku, takasobie, edulkot, Olusia, zanetatacz, basik

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/27 22:42 #132494

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8647
Olusia napisał:
Nie mogę się skupić na wozach drabiniastych, bo Wiesia, jako mistrz drugiego planu, zgarnia całą pulę 2smiech

A tak na poważnie, to już kolejny wieczór spędzam na czytaniu relacji, oglądaniu fotek i wzdychaniu, jak Wam tam było fajnie :silly: . Szacun dla całej ekipy recourse recourse recourse
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, takasobie, beatrix+

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/27 22:58 #132498

• Siberia
  • Siberia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7058
zdziwko zdziwko zdziwko zdziwko zdziwko

Nie można Was spuścić z oczu, bo zaraz narozrabiacie rotfl Ależ impreza!!! Ależ Ekipa!!! :kocham :kocham :kocham :kocham :kocham

Podziwiam i jestem dumna z Was, tak Pozytywnie i Zielono Zakręconych recourse recourse recourse recourse recourse
Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr, edyta, piku

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/28 00:10 #132500

• Nostra2004
  • Nostra2004 Avatar
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Otrzymane podziękowania: 21
Olusia napisał:
Mam propozycję , wszyscy co byli na ŚWIĘCIE PAPROCI w Wojsławicach i są na fejsie niech zmienią swoje zdjęcie w tle na jeden z fragmentów tomkowego ogrodu paprociowego .
Widziałam już zmianę u Marzenki .
Ja też dałam paprotę .

Ja z chęcią, ale nie mam nawet jednego "swojego" zdjecia :placz

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/28 00:22 #132501

• th
  • th Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Otrzymane podziękowania: 18996
Daga... jeśli chcesz się poczęstować jakimiś moimi fotkami Twoich florystycznych dzieł, które pokazywałam 2 strony wcześniej, to proszę bardzo, zaraz wrzucę na fejsa... wrzucone :zdrowko

Pozostałe moje fotki z wojsławickiej galerii

.
Strefa cienia... zapraszam... Monika :)
Ostatnio zmieniany: 2018/09/28 03:49 przez th.
Za tę wiadomość podziękował(a): Orszulka, edyta, piku, takasobie, edulkot, Semper, Zielona Ania, beatrix+, Elżbieta, Danusia ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/28 08:35 #132517

• Asia2
  • Asia2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 4201
Do tej pory siedziałam cicho, ale codziennie śledziłam nowe doniesienia z wydarzenia. Siedziałam cicho, bo zatkało mnie z wrażenia... Siedziałam cicho, bo zazdrość zżerała mnie od środka z głośnym mlaskaniem... Ale dość! Przetrawiłam gorycz, przełknęłam łzy bezsilnej złości (na siebie) i dam głos.
Jestem pod ogromnym wrażeniem organizacji i przede wszystkim efektów starań Ekipy Zarządzającej (Poll, Tomek recourse recourse) i Wykonawczej - jesteście niesamowici! I choć zapewne fotki nie oddają całości, to i tak zachwycają! Jak przeczytałam i zobaczyłam pierwszą porcję doniesień, pomyślałam słowami Stefana Siary-Siarzewskiego : mają rozmach sk****wisyny... Efekt przerósł najśmielsze oczekiwania!
Poll, Twojego wykładu nie miałam jeszcze okazji wysłuchać, ale jak tylko znajdę chwilę, natychmiast naprawię to niedopatrzenie.
Żałuję też straconej okazji spotkania się ze znanymi i poznania jeszcze nie poznanych Zielonozakręconych :placz . Choć zazdrość to bardzo brzydkie uczucie, zazdroszczę Wam jak ch***ra możliwości współtworzenia tego zacnego eventu :mur .
Poll, musi być następny raz! I już pierwsza się zgłaszam na ochotnika do roboty. I obiecuję, że tym razem nie pomylę weekendów :glupek !
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, edyta, Kalmia, piku, takasobie, beatrix+, Elżbieta, a.nia

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/28 08:41 #132519

• Olusia
  • Olusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Daga... jeśli chcesz się poczęstować jakimiś moimi fotkami Twoich florystycznych dzieł, które pokazywałam 2 strony wcześniej, to proszę bardzo, zaraz wrzucę na fejsa... wrzucone :zdrowko

Moniko czy i jam mogę wykorzystać niektóre Twoje zdjęcia do naszej kroniki DNIA PAPROCI ?
OLUSIA !!

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/28 08:50 #132522

• th
  • th Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Otrzymane podziękowania: 18996
Olu... oczywiście! Wszystkie są do Twojej dyspozycji :zdrowko
Strefa cienia... zapraszam... Monika :)
Za tę wiadomość podziękował(a): Olusia

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/28 08:52 #132523

• Olusia
  • Olusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Pamiątka że Święta Paproci.... Będzie mi przypominała o tym pięknym dniu. Przemek może coś do mini ogródków? może jakieś magnesiki na lodówkę......

OLUSIA !!
Ostatnio zmieniany: 2018/09/28 08:59 przez Olusia.
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, piku, edulkot, Elżbieta, Danusia, Fiona

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/28 09:13 #132524

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 34634
Codziennie, po kilka razy czytam i oglądam nowo dodane i starsze posty. Czytam i łzy mi się cisna same do oczu, że nie byłam. Zazdrośc mnie zżera, że nie ma tam mojego małego wkładu w te prace. Powtórzę jeszcze raz, bo milczec ciężko: wspaniale zorganizowane Święto. Widać wkład całe Ekipy i serca włożone w tę pracę. Na każdym ze zdjęć, widac ogromne zaangażowanie i wspaniałą zabawę.

Myslę, że żadne inne święto wojsławickie nie zostawiło i nie zostawi w odwiedzających tyle emocji i inspiracji.
Kochani, obudziliście uśpioną w narodzie kolejna manię; paprociomanię :) Będzie się działo i zdobywało. Myslę, że dzięki Wam, w naszym kraju zaczną się pojawiać sprzedawcy tych pięknych, koronkowych roślin :)
Ostatnio zmieniany: 2018/09/28 09:29 przez Efkaraj.
Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr, piku, dorkow0, beatrix+, Elżbieta

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/28 10:48 #132528

• Tomek Mr
  • Tomek Mr Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 32000
Szkoda Ewo że nie mogłaś dojechać. Żałuję, że też nie było Kondzia , Marty(markity), Orszulki i jeszcze kilku osób mocno związanych z forum.Tu nie chodzi tylko o paprocie, ale o nasze małe święto i możność pokazania w wyjątkowym miejscu.
Artystka Bettina jest usprawiedliwiona ze względu na chwilowe (mam nadzieję) kłopoty zdrowotne ;)
Za tę wiadomość podziękował(a): Orszulka, Kalmia, piku, markita, beatrix+, Elżbieta

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/28 10:58 #132529

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 54851
A Ty Tomku coś obiecałeś w zeszłym roku! :fotka Tylko co to było... gwizdac
Czas generowania strony: 0.208 s.