Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/24 07:06 #77596

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Danusiu więcej floksów na pewno Ci się przyda .To wdzięczne rośliny i bez problemu rosną zwyc
A u mnie wczoraj padał grad .Posiekał mi rośliny niemiłosiernie :nie Pielić też się nie daje ,bo mokro .Czasu za dużo nie mam ,bo mam gościa z Włoch i chciałabym być jak najdłużej z nią .Więc mało gdzie piszę za co przepraszam moje forumeczki kochane :przytulam
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/24 07:16 #77599

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Ewuniu, ciesz się gościem :) Ogród sobie poradzi a forum poczeka. Cudowności pokazałaś, floksy i mnie czarują :buziak
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/24 11:09 #77689

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23454
Ewciu - jak to dziwnie się czyta ,gdy piszesz -mam za mokro 2smiech ,w końcu masz wolne od konewkowania- ja w tym roku może z dwa razy podlewałam...
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/24 15:52 #77772

• Lukrecja
  • Lukrecja Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1932
Dzisiaj się obijam i lenię, i wreszcie mam czas pooglądać te cudności!
Fajnie, że napisałaś o cyniach. Przypomniała mi się taka historia, kiedy siedziałam za oceanem i z tęsknoty już trochę świrowałam. Wybrałam się na zakupy do pewnego Meksykanina, który prowadził farmę i organiczne warzywa. I co widzę? Cynie! A jakże! Kupiłam 5 i trzymałam w doniczce :woohoo: tak bardzo przypominały mi ogródek mojej babci, w którym bez cynii ani rusz! Masz rację, kolory bajeczne i świetnie się spisują jak na jednoroczne. W tym roku zdążyłam kupić tylko żółte... a potem już zabrakło na targu. Mus się nauczyć siać!
Buziaki!
ps. mój eM pracuje nad mostkiem - Twojemu nie dorówna nawet za sto lat, ale trudno. Jak robi, to niech będzie już taki jaki zrobi wink-3

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/25 13:20 #77976

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Aniu u mnie teraz codziennie pada ,więc i tak nie mogę wyjść do ogrodu i pielić .Gościmy się więc w domku i jest fajnie ,ale do ogrodu już mi się cni :na_ucho

Żanetko ,ja sama zdziwiona tymi opadami ,ale dobrze niech pada .Mazowieckie jest niesamowicie wysuszone .Z tej tęsknoty ogrodowej zamówiłam 5 liliowców .Więc już się nie nudzę ,bo główkuję gdzie wsadzić 2smiech

Nelciu cynie są proste w obsłudze i zawsze wschodzą .Teraz można kupić dosłownie każdy kolor ,jaki Ci pasuje .Mnie najbardziej się podobają chryzantemowe . Ciekawa jestem ,jak wyjdzie Twojemu mężowi mostek ,ale podejrzewam ,że będzie super ,jak wszystko w Twoim ogrodzie :slonko

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/25 13:29 #77980

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22723
Ewuś wiem że floksy bezproblemowe a że Gosia chce dzielić to kilka wyższych pod scianę i płot bym wcisnęła :) ciesz się gościem my tutaj poczekamy :) :)
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/25 14:00 #77988

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Danuśka cieszę się cieszę ,ale muszę od czasu do czasu robić też inne rzeczy .Moje dziecię właśnie pojechało gościć się do siostry ,więc ja mogę trochę pobuszować po forum :tup

Ostatnio zmieniany: 2017/07/25 14:24 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, takasobie, edulkot, Gosia1704, Semper, nowababka, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/25 14:14 #77992

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
Tak myślałem, że w pierogach siedzisz. ..:)

Poddało Ci ogródek?

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/25 14:34 #77995

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Ach, przyspieszyłaś bicie mego serca tymi liliowcami :mniam :kocham
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/25 15:02 #78001

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25904
Oooo, i u Ciebie widzę Ewuniu pajączki :woohoo: , cudności :kocham
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/25 15:15 #78004

• Lukrecja
  • Lukrecja Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1932
Ewus przez te Twoje foty to ja chyba zbankrutuję na zakupach liliowcowych! Zwłaszcza ten prawie biały, matko jaki o n śliczny! :kocham

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/25 15:19 #78007

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6031
Teraz mogę powiedziec, że wpadłem do Ciebie z rewizytą. clap
Ładniutkie masz te liliowce. :bravo
Za tę wiadomość podziękował(a): beatrix+

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/25 17:44 #78028

• markita
  • markita Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8356
U Ciebie nadal pada :ohmy: . U mnie po trzech deszczowych dniach znów posucha i upały krecigl . Nadawali od wczoraj opady, oczywiście po staremu nic nie spadło, a na dalsze dni prognozy się zmieniły i już nawet nie nadaja :mlotek

Jakie liliowce kupiłaś i gdzie???

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/25 17:56 #78030

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23454
no właśnie dlaczego nas dręczysz -konkrety poprosimy ,u mnie padało w nocy i pada w dzień ,ale to przecież nie nowość..
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/26 10:23 #78160

• e-genia
  • e-genia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8832
Witaj Ewo :deszcz podobnie jak u Ciebie u mnie też pada ale wzięłam parasol i chyba z godzinkę spacerowałam w ogrodzie , wkurza mnie bo nie nacieszę się w tym roku liliowcami , niektóre już przekwitają .
Piękne liliowce Ci kwitną, pozdrawiam Genia

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/26 11:25 #78175

• Iwona1311
  • Iwona1311 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1551
Ewa na jednej z fotek zobaczyłam kwiatki które zwróciły moją uwagę już miałam pisać co to za odmianę jeżówki masz ale po dokładniejszym obejrzeniu zdjęć i doczytaniu już wiem że to nie jeżówki tylko cynie, piękne, ja ich nie mam bo nie mam czasu na sianie jednorocznych ale pamiętam je jeszcze z ogródka mojej babci jak królowały w ogródku z daliami i astrami. Liliowce śliczne szczególnie ostatnio podobają mi się te w odcieniach fioletu.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/26 12:25 #78185

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Betinko ,w pierogach siedziałam ,zgadłaś .Nie wiem czemu wszyscy raptem lubią pierogi .Ale ja jak się ich nalepię ,to i jeść mi się odechciewa .Ogród mam podlany ,nie narzekam :na_ucho

Aniu i Wiesiu ,liliowce po raz drugi mnie wzięły na miłość .A to wszystko przez forum .Co człowiek o nich trochę zapomni ,to forumowe ogrody przypomną i kuszą nowymi :mniam

Nelciu one wszystkie śliczne ! to nie przeze mnie zbankrutujesz ,tylko przez ich urodę :przytulam

Jurciu u Ciebie w ogrodzie też wypatrzyłam fajne kwiatki .Dzięki za rewizytę :jupi

Martuś ,a u mnie chłodno i wilgotno .Ja tak właśnie lubię .Liliowce przybędą niebawem w myślach już przemeblowałam pół ogrodu :diabelek są to Clothed In Glory ,Frosted Vintage Ruffles ,Lavender Tutu ,
Mini Might ,Ventian Fringe .Żebym miała więcej miejsca ,to bym mogła zaliliowcować się na amen think:

Żaneciu nazwy podałam Marcie .Powiem Ci tylko ,że jest tyle cudów ,że ciężko było wybrać :woohoo:

Gieniu u mnie to już nawet niektóre liliowce przekwitły .Biegnie ten czas na złamanie karku .Jakoś tak nie nadążamy z nacieszaniem się tymi kwiatami .Dlatego trzeba szybciutko doceniać ,co mamy .
wąchać i podziwiać ! i ja Ciebie pozdrawiam bardzo cieplusio :slonko

Iwonko ,a mnie to się podobają chyba wszystkie kwiaty ,nawet potocznie zwane zielskiem :zielony
Ale cynie to lubię wybitnie ! Ciężko jest wybrać najpiękniejszą ,bo one są tak różne i tak śliczne wszystkie że można stać i podziwiać przez długi czas .A liliowce to chyba żelazny repertuar w ogrodzie .Muszą być podobnie jak róże :kocham
Ostatnio zmieniany: 2017/07/26 12:26 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, edulkot, beatrix+, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/26 13:14 #78197

• markita
  • markita Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8356
Jeszcze tylko napisz gdzie kupowałaś ;)
Frosted Vintage Ruffles to jedyny liliowiec, który u mnie przepadł po przedostatniej zimie think: , jedyny, który straciłam. Nie wiem co mu akurat nie pasiło, bo obok rosły jeszcze dwa i one mają się świetnie think:

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/26 13:29 #78198

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Martuś a mnie się ten liliowiec niesamowicie spodobał ,ten Vintage Ruffles .Ciekawa jestem ,czy w realu też taki ładny .Zakupy robione oczywiście u feniksa .Ostatnie zakupy irysowe też mam od niego .Bardzo porządne kłącza gość przysłał .ciekawe ,czy liliowce też takie będą think:

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/26 13:56 #78199

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25904
Aż poleciałam pooglądać sobie tego Vintage Ruffles i jak za różem nie przepadam to ten jest prześliczny :slonko
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.210 s.