Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/18 15:06 #76856

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
Taaak! To Graham Thomas za całe 12 zeta!

Super zakup, co?
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/18 19:09 #76865

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Czyżbym przegapiła urodzinki ? :oops:
Zdrówka dużo i STO lat szampan i obyś kwitła pięknie i długo jak Twoje kwiatki w ogrodzie flower flower flower :kocham

Ewciu ,trzeba przyznać ,że ten prusznik bardzo długo kwitnie .Ciekawe ,jak on przezimuje think:
Orszelina się przyjęła i bardzo ładnie wypuszcza listki .Nie zdziwiła bym się ,gdyby ci na przyszły rok zakwitła .Hortusia też ładnie rośnie ,tylko o irysach musisz mi przypomnieć ,bo zapomniałam ,jakie chciałaś .W czwartek przyjedzie do mnie córcia z Włoch ,posiedzi tydzień .Tak bardzo się cieszę hu_rra

Mój jeszcze dobrze pąków nie otworzył, a przezimuje na pewno, bo u mnie od maleńkości czyli od nasionka w gruncie siedzi :)
Na orszenilę cieszę się bardzo i na uparciuchę dębolistną jeszcze bardziej :) Niech się dobrze ukorzenią. Iryski podobały mi się błękitki ale ku mojemu zdziwieniu u mnie też zakwitł piękny niebieściak :woohoo:

Wiem, jak się cieszysz z przyjazdu córci, bo moja też na urlopie była w Polsce i nawet cały tydzień posiedziała u mamusi :D Miło było ale urlop się skończył i znowu poleciała za morze ;) Tak już jest , że dzieci z gniada wylatują i swojego szczęścia szukają, dobrze, że czasy internetu nastały i kontakty są łatwiejsze :)
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/18 21:53 #76895

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22723
Ewuś to i ja spóźnione ale szczere zyczenia skłądam i buziaki przesyłam :buziak
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/19 08:45 #76957

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Cudne zdjęcia :) Ewuniu, róża na 7 zdjęciu ma taki kolor jak na fotce? jak się nazywa? Popatrz, że ja dawno nie pytałam o rożyce, bo trawy mną zawojowały i inne takie tam 2smiech Ale kolor tej to coś dla mnie :kocham Floksy masz cuuudne !!!
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/19 17:04 #77014

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Ewciu a ja zamiast się cieszyć z przyjazdu córki ,to już rozpaczam co to będzie w dniu odjazdu :nie
Ale już zaczynam odliczać godziny ,a micha pierogów czeka w lodówce .Ja nie wiem czy Ty pamiętasz ale niebieściaka ,masz ode mnie i jeszcze jakieś ,ale skleroza nie pozwala mi na wiele :nie_wiem Gorąco się zrobiło ,po południu nie chce się już niczego robić :na_ucho

Danuśka ,ze spóźnione to nie ważne ,ważne że szczere .Dziękuję :przytulam

Aniu ta róża to Westerland .Tak jej się porobiło :slonko Ja już za trawami się nie rozglądam ,bo one jednak duże rosną .A mnie się na dodatek te duże najbardziej podobają .Teraz walczę sama z sobą ,jakie róże wybrać .Podoba mi się już 5 ,a mogę kupić tylko dwie i jak tu wybrać ? Do jesieni może już się zdecyduję :zdrowko

Betinko ,o mały włos i bym cię przegapiła .Co do Grahama ,to on dosyć duży rośnie .Musisz mu szykować podpórki .To jest bardzo wytrzymała róża .Jak ci szkodnik nie skosi to będziesz ją miała i miała vishenka
Ostatnio zmieniany: 2017/07/19 17:25 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): beatrix+, jolifleur, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/19 17:33 #77020

• zielonajagoda
  • zielonajagoda Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2282
Ewuniu, to jeszcze ode mnie przyjmij najserdeczniejsze życzenia, choć bardzo bardzo spóźnione :buziak
Piękny czas przed Tobą, będziesz mogła nacieszyć się latoroślą i nie wybiegaj za bardzo do przodu martwiąc się odjazdem, tylko każdy dzień trzymaj mocno w rękach i ciesz się każdą wspólną chwilą, martwić się będziesz w dniu odjazdu. Miłych rodzinnych chwil :przytulam
W Twoim ogrodzie jak zawsze, kipi kolorami, pięknie jest clap

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/19 17:46 #77023

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23454
Ewciu -pisałyśmy u mnie równocześnie a ja kupiłam wierzbę boydi i chciałam Ci się pochwalić -wstawiłam fotkę
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/20 08:24 #77095

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Iwonko dziękuję :przytulam mam zamiar dobrze wykorzystać chwile w rodzinie ,bo ona jest dla mnie wszystkim :kocham Pogoda ,jak na zamówienie słonecznie i ciepło .Ale upału to bym dziś nie chciała .
Dziś z rana podlałam kilka roślin ,bo mój piach wciągnął już niestety wszelkie opady :na_ucho

Żanetko zazdroszczę Ci wierzbinki ,ale ja też będę miała clap .Już nawet zastanawiam się gdzie ją wsadzić .Tyle ,że ona nieduża ,to jakoś ją wkomponuję :zdrowko
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/20 08:33 #77097

• Asia2
  • Asia2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3817
Nowinko, ja znowu w sprawie floksów (oj, zakręciło mnie ostatnio na ich punkcie :P ) - Picasso piękny jest, a czy pachnie? Zawsze wydawało mi się, że floksy pachną jakby z urzędu, ale ostatnio przekonałam się, że niekoniecznie (zwłaszcza niektóre nowe odmiany zapachu nie mają prawie wcale...).
I poproszę Cię jeszcze o nazwę tego delikwenta

bo kupiłam ostatnio chyba identycznego, ale bezimiennego. Ten mój pachnie upojnie ;).

Wspaniałego czasu z córką Ci życzę :przytulam !
Ostatnio zmieniany: 2017/07/20 08:33 przez Asia2.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/20 09:32 #77111

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48294
Delikwent podoba mi się również! Intrygujący!
Ta brudnopomarańczowa róża, to co to? Ma w sobie coś! ;)

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/20 15:14 #77162

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Asiu floks Picasso pachnie ,ale jakby troszkę delikatniej .Bardzo pięknie za to pachnie floks the King .Ma duże kwiaty ,więc i zapachu więcej :zdrowko .Floks .który Ci się spodobał ,to i mnie wpadł w oko dawno temu .Szukałam go wszędzie ,a tymczasem mąż kupił mi sadzonkę na targu :nie_wiem Ten floks to Sweet Summer Fantasy :kocham

Miłko różyczka ,to Westerland .To jej pierwszy kwiat .Taki właśnie wyszedł .Ale już przekwitł a następne są normalne ,czyli pomarańczowe :hejka

Ostatnio zmieniany: 2017/07/20 15:43 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633, Ness, beatrix+, nowababka, Olga1234, Danuta

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/20 16:39 #77165

• Ness
  • Ness Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2883
Mocno spóźnione ale jak najbardziej szczere życzenia wszystkiego najlepszego :buziak Oby spełniały Ci się marzenia, życzenia i więcej deszczu życzę, cobyś nie musiała już tyle dźwigać a w zamian miała więcej czasu na cieszenie się swoim pięknym ogrodem. I oczywiście wspaniałych dni spędzonych z córką.
Cudne są te cynie pstrokate :kocham
pozdrawiam
Jaguś

Jeśli nie wiesz co masz dalej zrobić, zrób sobie kawę

Nad rzeczką, opodal krzaczka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/21 08:39 #77229

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6031
Kolejna seria zdjęć i kolejny piękny floks.
Czy bezimienny bo jestem ciekaw jego nazwy.
Kondzio założył watek do identyfikacji floksów.
Potrzeba tam takich fachowców jak Ty.
Ze Mnie taka świnia, że nie zauważyłem Twoich urodzin.
To ode Mnie Rozalko spóżnione, ale szczere życzenia.
Cobys zdrowa była,dutki na zielsko miała,ogród z gumy.
Coby konewki zardzewiały, a chwasty sie pochowały. szampan

Tak troche po góralsku, bo co prawda niskopienny, ale góral. :buziak

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/21 10:39 #77243

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48294
Cóż za cudowna naparstnica!!!! Ja też taką chcę! Skąd wziąć?
I dzielżany już Ci kwitną, a ja wciąż czekam jeszcze!

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/21 14:45 #77266

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Jaguś życzenia fajne ,dziękuję :przytulam Jeśli chodzi o cynie ,to u mnie są w pierwszej trójce kwiatów jednorocznych .Kolory maja bajeczne ,cudnie i długo kwitną .wydaje mi się ,ze są trochę nie doceniane .W moim ogrodzie zawsze kilka jest obowiązkowo :zdrowko

Jurciu za życzenia oczywiście bardzo dziękuję :przytulam Nie bardzo dokładnie wiem ,o którego floksa Ci chodzi ,ale jeżeli w ostatniej serii fotek , to jest Zolushka .Ona jest z tych zdrowo i długo kwitnących flower
Nawet nie wiedziałam ,ze jest taki wątek o identyfikacji floksów .Mało zaglądam w inne działy ,aż obciach
Przez to nigdy nie wiem o co się dzieje .Ale do floksów zajrzę ,tylko ,ze ze mnie to żadna znawczyni think:
Część floksów mam pomylonych i sama nie mogę z nimi dojść do ładu :bezsil

Mileczko ,te dzielżany to chyba jakaś babciowa odmiana .One zawsze pierwsze kwitną .Pozostałe nie są takie wyrywne ,a niektóre to nawet pączków nie mają .Naparstnica jest faktycznie cudowna .Dostałam siewki od koleżanki ze starego forum .Teraz zamierzam zebrać nasionka i mieć ich więcej ,ile tylko się da .Zagustowałam w niej niesamowicie .Nie wiem czy to jest jej nazwa orginalna ,ale chyba jest do kupienia pod nazwą naparstnica rdzawa :na_ucho

Ostatnio zmieniany: 2017/07/22 11:15 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, edulkot, Gosia1704, nowababka, Olga1234, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/22 22:49 #77421

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
Kolejna porcja pieknych roslin, te floksy obłędne.... :kocham może trafie gdzieś, nic juz nie kupuję ale floksy to inna sprawa..... 2smiech naparstnica tez warta grzechu, jesli uda się zebrać więcej nasionek to....usmiecham sie nismiało...... :oops:

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/22 23:01 #77425

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17345
Kto to widział, żeby azalia kwitła w lipcu krecigl . Tylko w Twoim ogrodzie Ewciu takie cuda są możliwe :lol: . I gdybym takie róże miała, też różyczka by mi nie odpuściła. Ale moje niestety wyglądają zupełnie inaczej :angry: . Dlatego kolejne 4 pożegnały mój ogród w tym tygodniu gwizdac . Dziwiłam się sztywności Hayes Starburst na zdjęciach, ale widzę, że jednak wymagała w końcu podparcia ;).
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/22 23:54 #77435

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10016
Jak to miło czasem mieć takie zaleglości
Z przyjemnością obejrzałam rosliny, które już nie kwitną
Ale te aktualne robia niesamowite wrażenie
Jak ja kocham ten Twój gąszcz :kocham
Jak wiesz zapewne dopiero w tym roku posadziłam kilka floksów
Jestem nimi zachwycona i nie mogę doczekac się jak sie rozrosną
Jak ja mogłam ich się obawiać?
O tej porze roku to rewelacyjne wypełniacze

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/23 17:30 #77501

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu nasionka oczywiście zbiorę do cna ,więc dla Ciebie też będą .Ja dostałam kilka siewek od Milenki ze starego forum .W zeszłym roku nie kwitły ,jak to naparstnice .Warto zadobyć roślinkę ,bo potem można sobie samemu rozmnażać :tup

Edytko ja Cię rozumiem z tymi różami ,bo kilkanaście też opuściło mój ogród .Te co zostały jakoś sobie radzą ,więc zostały .Hortensję przycięłam w tym roku bardzo krótko ,wręcz na jeża .Myślałam ,że będzie mocniej trzymała pędy ,ale nic z tego .Tyle ,że jest niższa a podpórki i tak musiała dostać think:

Gosiu ja mam floksy w całym ogrodzie ,jako że nie mam rabat jednogatunkowych .Kwitną więc w różnych miejscach dając kolorowe plamy .Chciałabym mieć więcej ,ale w sumie one są do siebie podobne szukam takich ,żeby się jednak trochę różniły .Wszystkich się nie da mieć .Im dłużej trwa sezon ,tym bardziej się to wszystko rozrasta i miejsca już wcale nie widać .A doniczkolandia wciąż się rozrasta wink-3
Za tę wiadomość podziękował(a): sierika, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/07/23 18:07 #77509

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22723
Ewuś pięknie i powiem Ci że przez Was na pewno w moim ogródku będzie więcej floksów :)
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.193 s.