Dzisiaj już uległam a tak sie trzymałam
zamówiłam
MECONOPSIS MEKONOPS MAK NIEBIESKI lubię wyzwanie
Jak nie spróbuję, to sie nie przekonam może będę miała w ogrodzie łan tych pięknych kwiatów
Jesienią kupiłam sporo lilii martagon kilka razy już z nimi próbowałam ale nie doczekałam sie efektów teraz się przyłożyłam i z niecierpliwością czekam
Ciągle leje a z cebulkami nigdy nie wiadomo. Pogoda na plusie nawet ranniki wychylają główki myśląc ,że już wiosna .
Ewo ten na żółto kwitnący krzew. to jaśmin nagokwiatowy kwitnie jesienią i wczesną wiosną .
Firletka Klip Daagę wysiewam wiosną tz. w domu w marcu dopiero sadzonki sadzę w ogrodzie.
Mam, tą roślinę dopiero drugi rok więc jeszcze nie mogę o niej dużo powiedzieć ale sadzonki bardzo dobrze się przyjmują
nawet w to suche lato zmieniałam im miejsca dużych sadzonek i wcale tego nie odczuły raz podlane rosły świetnie w nowym miejscu.
Co do łuków, to są dobrze zakotwiczone w ziemi .Nowe które dokupiłam z rurek to przechylają się w którą stronę zawieje wiatr.
Kupiłam w ostatnich latach pergolę nie wiem, czy można ją nazwać kutą -jednym słowem jest bardzo mocna ale też nie miała umocowań do ziemi.
Zdjęcia z 2017 roku