Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Hania SantaFe? Czemu nie?

SantaFe ogrodująca nieustannie :) 2020/02/18 08:01 #190154

• Tomek Mr
  • Tomek Mr Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 28906
Ale nazbierała koleżanka tych piękności gwizdac , a z miejscówką nie będzie problemu ? think:
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

SantaFe ogrodująca nieustannie :) 2020/02/18 20:26 #190208

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22618
Marzenko przepiękne zakupy zrobiłaś :bravo
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

--=reklama=--

SantaFe ogrodująca nieustannie :) 2020/02/18 22:11 #190225

• MarzenaSantaFe
  • MarzenaSantaFe Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 997
Tomaszu, no co mam Ci powiedzieć, z tymi ciemiernika mi to podobnie jest jak z paprociami, się mocno chce, to i się wciśnie polewkamax Kolanem będę dopychac w razie gdyby :silly:
Danusiu, jakiś taki niedosyt czułam, jesień bardzo spokojna, prawie bez zakupów, wiosna jeszcze bardziej spokojna bo bez żadnych zakupów, więc jak mnie naszło, to się rzuciłam jak opętana polewkamax
Zresztą dzisiaj kupowałam bratki miniaturowe do pracy, to nie mogłam odmówić i sobie, czyli się rozkręcam :woohoo: ;) Aaaa i kupiłam 1 dalie, olaboga :silly: Pierwsza i ostatnią dodam, bo mi się Narzeczony awanturuje polewkamax Przymierzam się jeszcze do host, ale tylko do czterech, jaką ja niespotykanie stonowana ogrodniczo jestem :grabie

Tymczasem w ogrodzie cieszą cieszynianki i inne takie tamamki wiosenne, lubię flower

Thor

gatunek
Ostatnio zmieniany: 2020/03/07 01:05 przez th. Powód: Usunięcie zdublowanego pliku
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Tomek Mr, Kalmia, piku, Krzysia, VERA, chester633, Semper, zanetatacz, Franusiowa ten użytkownik otrzymał 3 podziękowań od innych

SantaFe ogrodująca nieustannie :) 2020/02/18 22:18 #190226

• MarzenaSantaFe
  • MarzenaSantaFe Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz

a to dostalam od znajomej z pracy, okazało się, że też ogrodniczka, zbiera rojniki, ma ich na Ukrainie ponad 300 gatunków w kolekcji. Zresztą inne rośliny też zbiera namiętnie <3 Góra z góra się nie zejdzie, a ogrodnik na ogrodnika trafi zawsze :P
Ostatnio zmieniany: 2020/03/07 01:04 przez th. Powód: Usunięcie zdublowanego pliku
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Kalmia, Krzysia, VERA, chester633, Semper, zanetatacz, nelu-pelu, Franusiowa, Danusia ten użytkownik otrzymał 2 podziękowań od innych

SantaFe ogrodująca nieustannie :) 2020/02/18 22:27 #190228

• MarzenaSantaFe
  • MarzenaSantaFe Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz

Przepraszam, że tak wstawiam po zdjęciu, góra dwóch, ale wszystko mi się blokuję, albo wywala mnie w kosmos, bezpieczniej jest mi drobić :)
Ostatnio zmieniany: 2020/02/18 22:35 przez MarzenaSantaFe.
Za tę wiadomość podziękował(a): rispetto, Kalmia, piku, takasobie, Krzysia, VERA, chester633, Semper, Elżbieta, zanetatacz ten użytkownik otrzymał 4 podziękowań od innych

SantaFe ogrodująca nieustannie :) 2020/02/19 15:30 #190257

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Ta przylaszczka , to taka osobista z Twojego ogrodu, czy świeżynka ? Pani, to dopiero luty jest. krecigl
Tym maluchom bratkowym też bym nie odmówiła ;) , uwielbiam je. Na razie zakupiłam trzy brateczki, żeby nie było smutno. Coś nie dowierzam tej wyrywnej wiośnie.
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

SantaFe ogrodująca nieustannie :) 2020/02/19 21:01 #190316

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Marzenko powiem Ci że ciemiernikom jakbym spotkała u siebie to i ja bym się wcale nie opierała rotfl brateczki też co roku kupuję a oprócz tego wysiewją się u mnie w kamykach najczęściej bo tam najmniej plewię wink-3
Wiosenne kwiatuszki uwielbiam ,ciesze się z nich jak małe dziecko i kukam codziennie czy coś zakwitło :)
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
WIZYTÓWKA

SantaFe ogrodująca nieustannie :) 2020/03/02 23:29 #191832

• MarzenaSantaFe
  • MarzenaSantaFe Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
Inuś trzeba wierzyć , bratkom nie straszny żaden mróz mam to przetrenowane wink-3
Przylaszczka jak najbardziej osobista, transylwańska, niedługo pewnie będzie przekwitać :)
Przekwitają już przebiśniegi , pierwsze krokusy, ranniki... za chwilę będzie kwitła sasanka polewkamax
Obcięłam dzisiaj róże, bo nie ma na co czekać, liście już rozwinęły i porosłyby mi do nieba chyba. Przy okazji pod sekator dostały się też hortensje bukietowe, czas na zmianę wizerunku z zimowego, a raczej jesiennego :kawa Bure szmatki wiszące na hortensjach to już wspomnień czar.Wiosna w końcu na dobre zagościła w ogrodzie! Dzisiaj zobaczyłam kokorycz w pąkach, wyszedł jakiś anemon..Tego juz się nie da zatrzymać, lawina wiosennych kwitnień ruszyła!
Danusiu, jeśli chodzi o ciemierniki to będę je polecać każdemu!Proste w obsłudze i powinni je na receptę zapisywać, najlepsze lekarstwo na zimowy marazm ogrodniczy. Spojrzy się na nie i od razu uśmiech maluje się na twarzy i w sercu oczywiście :kocham Wysiewające się brateczki bardzo często dają niespotykane miksy kolorów, dlatego warto im pozwolić się siać.

No to może po kwiatuszku, żeby tradycja nie zaniknęła

;)
Za tę wiadomość podziękował(a): th, piku, Fabiola, Krzysia, VERA, mieciak49, inag1, chester633, Semper, Elżbieta ten użytkownik otrzymał 5 podziękowań od innych

SantaFe ogrodująca nieustannie :) 2020/03/03 18:37 #191910

• e-genia
  • e-genia Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8828
Marzenko gdzie kupiłaś tego czarnego ciemiernika? pewnie gdzieś za granicą .

Tak czarnego nie mam.

SantaFe ogrodująca nieustannie :) 2020/03/03 22:51 #191996

• MarzenaSantaFe
  • MarzenaSantaFe Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
Gieniu o ile dobrze pamiętam to w Berlinie, bardzo lichy był nie rokujący nadziei, ale jest kwitnie i w końcu nabierze objętości :lol:
Dzisiaj miałam się wyjątkowo hellodobrze, nabyłam drogą kupna 10 nowych ciemiernikow, jestem zachwycona :oops: Jeszcze tylko Berlin, oby udało mi się dostać jakiego z listy must have to będę heavenly polewkamax W sumie już nic nie muszę mieć i nic nie zamierzam kupować ja już wszystko mam, oczywiście oprócz ciemierników polewkamax

lubię pełen koszyczek helleborusków :grabie

Ostatnio zmieniany: 2020/03/07 01:03 przez th. Powód: Usunięcie zdublowanego pliku
Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr, piku, takasobie, Krzysia, VERA, chester633, zanetatacz, Danusia, Isia, a.nia

SantaFe ogrodująca nieustannie :) 2020/03/03 22:55 #191998

• Isia
  • Isia Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 543
Witaj Marzenko ale piękna kolekcja ciemierników clap bardzo podobają mi się wszystkie i ten bardzo ciemny i ten nakrapiany, ciekawa jestem czy można gdzieś kupić w moich okolicach bo patrząc po najbliższych szkółkach to posucha ogromna. Rojniki też fajne dobrze trafić na koleżankę ogrodniczkę B)
W Isiowym Ogrodzie - Pozdrawiam ciepło Isia
Ostatnio zmieniany: 2020/03/03 22:59 przez Isia.
Za tę wiadomość podziękował(a): MarzenaSantaFe

SantaFe ogrodująca nieustannie :) 2020/03/03 23:24 #192002

• MarzenaSantaFe
  • MarzenaSantaFe Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
Cześć Isiu, ciemierniki raczej kupowałam bezpośrednio, jak sobie przypomniam tylko raz zdarzyło mi się je nabyć wysyłkowo. Przy okazji targów ogrodniczych, w miejscowym sklepie ogrodniczym, albo marketowe, przez parę sezonów uzbierało się ich trochę. Mój apatyt na nie rośnie polewkamax Huston tfu Paweł mamy problem :grabie Rojniki już pojechały z Pawłem, na moich bagnach ciężko by było im stworzyć odpowiednie stanowisko! Cieszę się, że znalazłam kolezankę w pracy, która rozumie moje ześwirowanie ;) "normalnym" ludziom ciężko jest pojąć.. Poza tym może się uda nabyć coś czego u nas nie można dostać, otwierają się przede mną nowe horozonty, perspektywy, rynki polewkamax Szał wręcz :silly: :lol:
Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr, zanetatacz, Isia

SantaFe ogrodująca nieustannie :) 2020/03/04 10:43 #192017

• Tomek Mr
  • Tomek Mr Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 28906
Droga koleżanko :przytulam .Gdyby w tym szale, na horyzoncie pojawiły się paprocie to trzymaj rękę na pulsie i informuj bezzwłocznie :silly: ;)

SantaFe ogrodująca nieustannie :) 2020/03/04 16:13 #192037

• e-genia
  • e-genia Avatar
  • Platynowy forowicz
Marzenko U mnie nie było tego pierwszego pełnego,sadzonki pełnych były mniejsze do tego małe kwiatki

SantaFe ogrodująca nieustannie :) 2020/03/04 16:15 #192038

• e-genia
  • e-genia Avatar
  • Platynowy forowicz
MarzenaSantaFe napisał:
Gieniu o ile dobrze pamiętam to w Berlinie, bardzo lichy był nie rokujący nadziei, ale jest kwitnie i w końcu nabierze objętości :lol:
Dzisiaj miałam się wyjątkowo hellodobrze, nabyłam drogą kupna 10 nowych ciemiernikow, jestem zachwycona :oops: Jeszcze tylko Berlin, oby udało mi się dostać jakiego z listy must have to będę heavenly polewkamax W sumie już nic nie muszę mieć i nic nie zamierzam kupować ja już wszystko mam, oczywiście oprócz ciemierników polewkamax

Takich w Toruniu nie było a bym kupiła
Ostatnio zmieniany: 2020/03/04 16:17 przez e-genia.

SantaFe ogrodująca nieustannie :) 2020/03/04 16:35 #192043

• Franusiowa
  • Franusiowa Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 14693
Ciemierniki, aż mi oczy zdziwko zdziwko zdziwko podziwiam .

SantaFe ogrodująca nieustannie :) 2020/03/04 20:59 #192098

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Marzenko ja tez bardzo lubię ciemierniki i co roku jakiś dokupuję ale u mnie ich nigdzie nie ma wic dostanie nowych odmian jedynie przez internet w tym roku zakwitną mi własnie trzy kupione w zeszłym roku :)
Danusia

WIZYTÓWKA

SantaFe ogrodująca nieustannie :) 2020/03/04 21:54 #192126

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9982
U mnie też w okolicy nie ma żadnych odmianowych ciemierników
A nawet można powiedzieć, że nie widziałam żadnych.
Zresztą ogólnie moja okolica to taka roslinna pustynia.
W dobrym miejscu mieszkasz

SantaFe ogrodująca nieustannie :) 2020/03/04 22:01 #192129

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72947
Marzuś, patrzyłam na ciemierniki u Petersa, coby sobie ewentualnie zamówić coś do Berlina, ale zabił mnie cenami. Szybko zamknęłam jego stronę. polewkamax

W Hanutkowie 2020/03/05 21:57 #192264

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9982
Paweł wcale Ci się nie dziwię, że się juz nie chce
Ja mam podobnie
Jakaś mnie niemoc w tym roku ogarnęła.
Ale chyba choć trochę zostawisz tego placu na szczepionki?
Tak zupełnie rezygnujesz?
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.196 s.