Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Hostowy magiel - luźne gadki, wspominki i co komu przyjdzie do głowy...

Hostowy magiel - luźne gadki, wspominki i co komu przyjdzie do głowy... 2017/03/17 22:41 #53964

• Romek
  • Romek Avatar
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Otrzymane podziękowania: 2
muchazezlotym napisał:
Jestem ślepa albo co, ale nie mogę znaleźć u Fransena listy host 'sold out'. :blink: Wprowadził ciemierniki i wszystko się pomieszało. :mur Widzieliście gdzieś na stronce listę wyprzedanych?

Elu, tu:
www.hostaparadise.com/hostas-sold-out.asp
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): muchazezlotym

Hostowy magiel - luźne gadki, wspominki i co komu przyjdzie do głowy... 2017/03/17 23:00 #53967

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72949
Romku, po kliknięciu na link...nie ma strony.think: Jest napis "The page you are looking for cannot be found."
Ostatnio zmieniany: 2017/03/17 23:01 przez Poll.

--=reklama=--

Hostowy magiel - luźne gadki, wspominki i co komu przyjdzie do głowy... 2017/03/17 23:13 #53970

• th
  • th Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Otrzymane podziękowania: 16784
Poll... trzeba chwilę poczekać i lista się ładuje... a na liście 'Sparkler'... ech... nie mam do niego szczęścia :(

Całość:

Hosta Bonfire
Hosta Sparkler
Hosta Bigfoot
Hosta Blitz
Hosta Almost
Hosta Extreme
Hosta Heideturm
Hosta Venus
Hosta Infatuation
Hosta The Queen
Hosta Snowden
Hosta Justine
Hosta minor
Hosta Thumbelina
Hosta On Stage
Hosta Guacamole
Hosta Silver Sheen
Hosta Invincible Spirit

i jest jeszcze taka lista: www.hostaparadise.com/hostas-sold-out.aspx
Strefa cienia... zapraszam... Monika :)
Ostatnio zmieniany: 2017/03/17 23:23 przez th.
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll

Hostowy magiel - luźne gadki, wspominki i co komu przyjdzie do głowy... 2017/03/18 00:08 #53976

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Czekałam, lista się nie otworzyła. Były małymi literkami linki do róznych host i do 'Hosta that are currently sold out'. Gdy na to kliknełam, otworzyła się Monis ta druga lista, bez Sparklera.
Cos tam jest pokręcone.

Hostowy magiel - luźne gadki, wspominki i co komu przyjdzie do głowy... 2017/03/18 02:11 #53984

• Planta
  • Planta Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 404
Th-mam ja w ogrodzie. Zobaczymy ile bede miala w tym roku i moge sie na cos wymienic.

Hostowy magiel - luźne gadki, wspominki i co komu przyjdzie do głowy... 2017/03/18 23:06 #54223

• Romek
  • Romek Avatar
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Otrzymane podziękowania: 2
Polu, teraz powinno być już dobrze.

www.hostaparadise.com/hostas-sold-out.aspx
Za tę wiadomość podziękował(a): muchazezlotym

Hostowy magiel - luźne gadki, wspominki i co komu przyjdzie do głowy... 2017/03/18 23:35 #54227

• th
  • th Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Otrzymane podziękowania: 16784
Czyli te to już wyprzedane a tamta lista wklejona przeze mnie to tak czy siak niedostępne think:

Planto... dzięki za ofertę... wymiany z Ameryką to ja jeszcze nie prowadziłam... ;) tylko że ja potentatem hostowym nie jestem... zaledwie 50 tak +- i paskowańców, które tak lubisz raczej nie mam, idę w zieleńce... ale zobaczmy, co nam tam w sezonie wyrośnie, to jeszcze porozmawiamy :zdrowko

A od kiedy 'Sparkler' u Ciebie w ogródku? Bo on z tych nader powolnych w przyrastaniu... po mamusi tak ma... ;) założyłam mu wątek, wklej zdjątka, jak Ci się pokaże :)
Strefa cienia... zapraszam... Monika :)

Hostowy magiel - luźne gadki, wspominki i co komu przyjdzie do głowy... 2017/03/19 02:21 #54233

• Planta
  • Planta Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
Nie musza byc paskowance, lubie tez inne hosty i szukam sportow Striptease.
U mnie Sparkler przyrastal szybko, w jeden sezon zrobila sie kepka, ktora juz dzielilam. Dwa dni temu zajechalam po drodze do sklepu ogrodniczego, bo mialam nadzieje na nowe hostki no i zobaczylam :kocham

Ben Vernooij

i Brother Stefan

Zbieram praktycznie wszystko! :lol: A zamowione hostki beda w poniedzialek, nie moge sie doczekac! hu_rra
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, danutal, beatazg

Hostowy magiel - luźne gadki, wspominki i co komu przyjdzie do głowy... 2017/04/08 19:41 #57943

• beatazg
  • beatazg Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 10786
Moje przedszkole czeka na zewnątrz na posadzenie . Wczoraj w nocy temperatura spadła do 1 stopnia a ja o nich zapomniałam , nawet zimowe parapetowe siewki też marzły :)

Beata
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, danutal, Krzysia

Hostowy magiel - luźne gadki, wspominki i co komu przyjdzie do głowy... 2017/04/08 22:03 #57980

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Beatko, pamietam przełom zimy i wosny 5 lat temu, gdy wróciłam po przejściach do forumowania.... Nie mogłam sie powstrzymac i z radością kupowałam wszystko, co mi tylko w rece wpadło. 2smiech To było super, tylko, jak przyszło do hartowania tej roslinnej bandy, to myslałam, że mi ręce odpadną od wynoszenia i wnoszenia dziesiatek donic. :blink: Na dzień na dwór, na noc, gdy zapowiadali przymrozki, do domu. :blink:
Obiecałam sobie, że nigdy więcej! :patel

Hostowy magiel - luźne gadki, wspominki i co komu przyjdzie do głowy... 2017/04/08 23:10 #58001

• beatazg
  • beatazg Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Polu , masz rację z tym wynoszeniem , z chęcią bym wszystkie posadziła . Człowiek spragniony zielonego więc cieszy się z tych liści , ale faktycznie najlepiej kupować trochę później . Te co są z kłami to może przymrozek by nie uszkodził ,chociaż jak rosły wcześniej w szklarni to nie wiadomo . Oczywiście nie wszyscy wysyłają tak szybko , bo mam dostać jeszcze dwie przesyłki i pewnie będzie to koniec kwietnia . .
Po posadzeniu , tego wszystkiego nie będę już miała cienistego miejsca i koniec hostowych zakupów :(

Beata

Hostowy magiel - luźne gadki, wspominki i co komu przyjdzie do głowy... 2017/04/09 14:10 #58071

• beatazg
  • beatazg Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Madziu , Twoje hosteczki prześliczne . Oczywiście nad ranem był przymrozek . Termometr o 5 pokazywał -0 , na trawie był szron . Gdzieś o 4 jak było + 1 , zarzuciłam na nie koc i jakieś kurtki , bo do domu nie chciało mi się wnosić .
Nie mogłam spać i jeszcze zamówiłam kilka host w funkia.pl , a wyżej napisałam ,że nie mam już miejsca :) . Okazało się ,że mają jakieś nowości i jeszcze mam punkty na 20 zł za wcześniejsza zamówienia , więc trzeba skorzystać ,żeby nie przepadły :)

Beata

Hostowy magiel - luźne gadki, wspominki i co komu przyjdzie do głowy... 2017/04/09 14:29 #58076

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33622
Punkty bonusowe dźwignia handlu :)
Bo nie sądzę, że na tych 20 złociszach się skończyło :lol:

Hostowy magiel - luźne gadki, wspominki i co komu przyjdzie do głowy... 2017/04/09 18:26 #58091

• beatazg
  • beatazg Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Ewa , dopiero po południu weszłam na to co wrzuciłam do koszyka , jeszcze 2 razy zmieniłam i skończyło się na stówie , minus 20 , plus 19 wysyłka Nie chciałam przeginać , bo przecież są jeszcze inne rośliny .
Po co ja tam weszłam i zobaczyłam ,że mam ten rabat krecigl

Hostowy magiel - luźne gadki, wspominki i co komu przyjdzie do głowy... 2017/04/09 20:47 #58135

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33622
Beatko, Ty pomyśl jakbyś żałowała, gdyby Ci przepadł :)
Za tę wiadomość podziękował(a): beatazg

Hostowy magiel - luźne gadki, wspominki i co komu przyjdzie do głowy... 2017/04/10 15:47 #58289

• Planta
  • Planta Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
U mnie hosty czesciowo sie rozwinely, czesc dalej w klach albo spi. Z pasiakow ukazalo sie juz calkiem sporo, ale boje sie czy nie stracilam Ice Age Trail, bo nawet zadnego kla nie ma. Mam nadzieje, ze jednak wypusci, bo to juz kolejny raz, kiedy posadzilam ja. Za to mam juz cztery Blizzardy, z czego jedna juz rozwija liscie.

Ostatnio temperatury dzien w dzien sa okolo 27C.

Za to pluje sobie w brode za uzycie slomy zytniej z obornikiem. Teraz w hostowisku mam tysiace mlodych siewek zyta, ktore musze ciagle wyskubywac!! :glupek

Hostowy magiel - luźne gadki, wspominki i co komu przyjdzie do głowy... 2017/04/10 16:52 #58303

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Też kiedyś likwidowalam zielone zboza w moich hostach :lol: teraz biore tylko słome, która przelezała co najmniej 2 lata .
Ja nawet nie zdążyłam zasilić moich host azofoską :angry: gdy wróce, kły będa juz za duże, żeby rozrzucac, jak popadnie. :angry:
Za tę wiadomość podziękował(a): Planta

Hostowy magiel - luźne gadki, wspominki i co komu przyjdzie do głowy... 2017/04/10 19:54 #58328

• affa
  • affa Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1073
Azofoska recourse dzięki za przypomnienie.

Obejrzałam swoje doniczkowce - większa część ma się dobrze i puszcza kły, ale 9 mi chyba wypadło :mur . Pod palcem czuję miękawy środek i nic więcej. Do hostowego nieba odmeldowały mi się chyba m.in Angel Falls, Confused Angel, Ohh La La, Milkmaid... Nie znam przyczyny - to samo miejsce pod altaną, tak samo nawodnione 2 razy śniegiem, te same doniczki... szkoda :(
Pozdrawiam, Anka.

Hostowy magiel - luźne gadki, wspominki i co komu przyjdzie do głowy... 2017/04/13 10:43 #58854

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Ja nie wiem, czy mam jakies straty po zimie, dopiero w srode się przekonam.
Aniu, miałas dobry drenaz w tych donicach? To najwazniejsze przy takim zimowaniu host.

Hostowy magiel - luźne gadki, wspominki i co komu przyjdzie do głowy... 2017/04/13 12:47 #58885

• halszka
  • halszka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6927
Moje doniczkowce dobrze przezimowały - posadziłam część z nich do bardzo dużych donic, ale jakoś im to chyba nie zaszkodziło, choć ostatecznie okaże się to, gdy już rozwiną liście. Zimowały przykryte taką falistą płytą położoną na donicach (wymyśliłam, że powinna być falista żeby był dostęp powietrza do sadzonki :P ), a na wierzch nasypałam im kołderkę z liści. Nie były nawadniane podczas zimy ani razu, bo miały wciąż w miarę wilgotne podłoże. W każdym razie żyją i powiększyły liczbę kłów, niektóre całkiem pokaźnie (np. Lakeside Full Tide i Queen of the See) hu_rra .
Pozdrawiam
Halina
Ostatnio zmieniany: 2017/04/13 12:50 przez halszka.
Moderatorzy: Poll
Czas generowania strony: 0.174 s.